A mentőknél is van nokiás doboz? | Ezek Mennek Mostanában

A mentőknél is van nokiás doboz?

Vajon az Országos Mentőszolgálat is beállt azoknak az állami vállalatoknak a sorába, ahol semmi sem drága? Miért e kérdés? Nos, a neten szörfözve érdekes dolgokra bukkanhat az ember. Jelen esetben arra a szerződésre, amelyet az OMSZ kötött, egy ügyvédi irodával. A szerződés bevezetőjéből kiderül, hogy a kapcsolat nem új keletű. Az ügyvédi iroda az elmúlt négy évben már partnere volt az OMSZ-nak, pályázatok jogi közreműködésében illetve közbeszerzések lebonyolításában. Igaz volt olyan közbeszerzés, ami nem sikerült elsőre, de az OMSZ egy laza 450 000 forintos büntetéssel megúszta. „Természetesen” a megismételt eljárásban is az a cég nyert, akinek az ajánlata közel négyszeresen drágább volt. Fátylat rá. Ami felkeltette a figyelmemet, az az, hogy az OMSZ és a szóban forgó ügyvédi iroda, új szerződést kötött, mely szerződés szerint komplett jogi szolgáltatást végeznek az OMSZ részére. Mindezt 2 000 000 Ft/hó+áfa rendelkezésre állási és megbízási átalánydíjért. Ezen felül az ügyvédi irodát megilleti az egyes eljárásokban a bíróság vagy más hatóság által megítélt ügyvédi munkadíj is. Akár hogy is nézem, ez évi 24 000 000 forint+áfa ha nem csinálnak semmit, akkor is. Az OMSZ-nak van egy Igazgatási és Jogi Osztálya, ahol gondolom, jogászok dolgoznak. Esetleg ennyire megemelkedett a peres ügyek száma, vagy rettenetesen sok belső, munkajogi szabályozást kell hirtelen készíteni? Mivel foglalkoznak a jogászok a jogi osztályon?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maga az ügyvédi iroda választása egyébként maximális telitalálat. Hiszen egy olyan irodáról beszélünk, akik az utóbbi időben sok önkormányzat, állami felügyelet alá tartozó cég megbízását nyerhették el. Ha milliárdokról nem is beszélhetünk, mint a KÖZGÉP-nél, ami ugye hazánk egyik kiemelkedő vállalata, de az elnyert megbízások mennyisége mindenképpen dicséretes. Főleg, hogy az ügyvédi iroda senior partnerei között találhatunk egy roppant illusztris szakembert is. Aki ugyan jelenleg két éve szünetelteti az ügyvédi tevékenységét, de akkor is senior partner a bizniszben.

Mindez talán nem zavarna, ha a kivonuló mentődolgozók hivatásukhoz és emberhez méltó illetményt kapnának. Ha a munkavégzéshez mindig és mindenkor megfelelő felszereléseket, védőruházatot stb. biztosítanának. Ha a mentőknek nem otthon kéne a szennyezett ruhájukat mosni. És még sorolhatnám. Ha csak a fentebb leírtak megvalósulnának, a kutyát sem érdekelné, hová szórja a pénzt az OMSZ menedzsmentje. Az a kis létszámú menedzsment, akik hosszú évek óta irányítanak. Az emberek nem cserélődnek, csak a pozíciókat osztják újra néha. Mint egy vetésforgó. De a szemlélet, a stílus nem változik.

Esetleg aki szeretne az OMSZ egyéb, érdekes beszerzésiről, szerződéseiről tájékozódni annak csaj a google-t ajánlom. Mert a mentők weboldalán 2010-ben megállt az idő. Bár még létezik és hatályban van az üvegzseb törvény, a mentőknél a nettó ötmillió forintot elérő vagy meghaladó szerződések közzététele 2010-ben megtorpant.

Annak, aki nem akar rögtön keresgélni, itt van két igazi csemege az OMSZ gazdálkodásáról, működéséről.

http://mentes-maskepp.blog.hu/2012/05/04/beteg_szallitas_avagy_a_nagy_rock_n_roll_svindli#comments

http://mentes-maskepp.blog.hu/2012/05/08/sport_836

És ez csak a jéghegy csúcsa. Olyan mint a BKV vagy a MÁV csak egyenlőre kicsiben.

 

 
2 hozzászólás ehhez: A mentőknél is van nokiás doboz?

  1. […] tartotta fontosnak, hogy egy tangó és egy foxtrott között időt szakítson a válaszra, sem a jó pénzért, külsős ügyvédi irodával felvértezett jogi osztály.  Mivel a törvényben meghatározott idő többszörösen lejárt, így megtettük a bírósági […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..