A parasztjogász Kövér, az untermannok és a moralizálás. | Ezek Mennek Mostanában

A parasztjogász Kövér, az untermannok és a moralizálás.

Magyarország sorrendben harmadik legfőbb közjogi méltósága ismét hozta jól megszokott formáját tegnap este a HírTv Péntek8 című műsorában. Az országgyűlés elnöke szerint az MSZP jól teszi, ha nem vesz részt Áder János megválasztásában, „mert legalább nem rontja el a látványa az ünnepet”, illetve „”az lenne jó, ha egyáltalán nem lennének a parlamentben”. Jóérzésű ember azt gondolná, eddig és ne tovább. Már ez a két kijelentés önmagában méltatlan ahhoz a pozícióhoz, amit Kövér úr betölt. De ő még ezt is tudja fokozni. „Morális értelemben egy botrány, hogy ők ott vannak”. Hát, ha ez botrány, ráadásul morális botrány, akkor morálisan el kell ítélni egy millió embert, akik az MSZP-t a parlamentbe juttatták. Igen, kedves házelnök úr! Önnek tetszik vagy sem, az MSZP egy demokratikus választáson jutott be a parlamentbe. És ezt önnek nincs joga megkérdőjelezni, és nincs joga ezen moralizálni. Ha valamin mindenképpen moralizálni szeretne, javaslom a „Simicska vonalon” elindulni. Mind 1998-2002 között, ahol találkozhat valakivel, akinek a vezetékneve szintén Kövér, mind napjainkban.

De a házelnök úr nem ragadt le a szociknál. Megjegyzései az LMP-ről: „Hogy jön egy tizenegy-tizenkét fős frakció ahhoz egy 386 fős parlamentben, hogy úgy tegyen, mintha az érdemi konzultáció ott kezdődne, amikor az történne, amit ők akarnak”. () „Mitugrász agresszív, kivagyi kisebbség diktál, az SZDSZ legrosszabb vonásait idézi föl mindaz, amit az LMP csinál, ez egészen elképesztő”.

Ez van, nekünk ez jutott. Kicsi, elszegényedett ország, „parasztjogász” vezetőkkel. Amint megválasztják (K)Áder Jánost köztársasági elnöknek, elmondhatjuk magunkról, hogy csak nálunk van szerte Európában, vagy talán az egész világon, olyan vezetése az országnak, ahol az első három legfőbb közjogi méltóság , ugyan abból a  kollégiumból kikerült egykori szobatársak. Vidéki parasztgyerekekből jogásznak kitanult emberek. Köszönhetően a régi rendszernek, nem volt nagy gond az egyetemre való bejutás. Hisz abban az időben, sokat nyomott a latba a párttagság, a pártitkárság és az SZH kitüntetés. Mondanom sem kell, ezek a feltételek adottak voltak, nevezettek családjában. Az élet úgy hozta, az egyetem elvégzése után sem kellett soha, egy percet sem érdemi munkát végezniük. Közpénzekből élnek, és gazdagodnak immár évtizedek óta. Ők a mi parasztjogászaink. Olyanok lettünk mint Amerika, ez a lehetőségek hazája. Bárkiből, bárki lehet, függetlenül neveltetésétől, modorától, intelligenciájától.

Mindenképpen szót érdemel még, a két műsorvezető, Csermely Péter és Gajdics Ottó. Produktumukról csak annyit, ha Obersovszky elindítja média iskoláját, ők ezzel a szervilizmussal mindenképpen számíthatnak tanári állásra.

Akinek elég erős a gyomra ahhoz, hogy ne hányja el magát, az alábbi linken végignézheti az egész műsort.

http://mno.hu/pentek8/a-pentek8-vendege-kover-laszlo-1070051
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..