Az ellenzék Kiszel Tündéje vagy Győzikéje.. | Ezek Mennek Mostanában

Az ellenzék Kiszel Tündéje vagy Győzikéje..

A magyar közélet legvisszataszítóbb figurája, az ellenzék Kiszel Tündéje vagy Győzikéje (szabadon választott) az elmúlt hétvégén ismét villantott. Sikeresen meghekkelte a Szolidaritás tűntetését, és boldogan tátogott a Szabadság kórus háta mögött a színpadon.Az neves eseményről, illetve az azt követő véleményekről a Képviselő Funky blog számolt be rövid, de velős írásában.

De ki is ez a szerencsétlen, ízléstelen balf@sz aki nélkül lássuk be sokkal szürkébb és unalmasabb lenne a világ? Íme egy összeállítás, a magát liberális baloldalinak és demokratának tartó Dániel Péterről a teljesség igénye nélkül.Kezdjük rögtön az egyik Facebook oldalán (mert kettő is van neki) melyen közszereplőnek aposztrofálja magát, található bemutatkozással:

“Születésnap:1969. március 8.

About: ügyvéd, közíró, politikus

Életrajz: 1996-tól praktizálok ügyvédként.

2008-tól politikával is foglalkozom, jelenleg a Demokratikus Charta egyik klubvezetője vagyok. 2010-ben hoztam létre a “Kék szalaggal a demokráciánkért” elnevezésű civil mozgalmat, aktívan veszek részt az orbáni diktatúra elleni harcban, az demokratikus ellenzék munkájában.

Díjak: Nemzeti Kaszinótojás Díj

Demokratikus Ketchup Díj

Nem: Férfi

Személyes adatok: Ügyvéd vagyok és demokrata civil-politikus. Kedvenc ételem a kaszinótojás, némi ketchuppal…akár a NENYIN vagy az alaptörvény asztalkáin tálalva…Hiszek a modern, polgári demokráciában, a köztársaság eszményeiben, valamint az alapvető emberi és polgári jogok sérthetetlenségében. Hiszem, hogy lehet jól, azaz racionálisan és tisztességesen csinálni a politikát is. Hiszek a józan ész és a humor hatalmában.

Személyes érdeklődés: Irodalom, történelem, politika, filozófia.”

Illetve találhatunk még egy bemutatkozást 2010-ből, amikor az MSZDP jelöltjeként az alábbiakat olvashatjuk róla:

“Alulírott dr. Dániel Péter 1969. március 8-án születtem Budapesten. Az általános iskolai tanulmányaimat követően a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban érettségiztem 1987-ben, majd egy évig Zalaegerszegen sorállományú katona voltam. A leszerelés után, 1988-ban kezdtem meg tanulmányaimat az ELTE Állam- és Jogtudomány Karán. Az egyetemen „cum laude” minősítéssel doktoráltam, 1993 tavaszán. Jogász gyakornokként az egyik budapesti kereskedelmi banknál dolgoztam, mint jogi előadó, majd 1995-ben tettem le a szakvizsgáimat. Ezt követően még egy évig dolgoztam a banknál, mint jogtanácsos. Az ügyvédi kamarába 1996-ban vettek fel és ettől az időponttól kezdődően praktizálok, mint ügyvéd. Szakterületeim a büntetőjogi védelem, illetve a kisebbségi jogvédelem. Pályám során az egyik legnagyobb sikeremnek tekintem, hogy 2008-ban a Magyarországi Kisebbségek Pártja, mint felperesi beavatkozó jogi képviseletében részt vehettem a Magyar Gárda megszüntetését célzó peres eljárásban, mely eredményeként a szervezetet a Fővárosi Bíróság I. fokú ítéletével feloszlatta. 2006. őszén nősültem meg és feleségemmel, aki polgári ügyekkel foglalkozik, közösen működtetjük ügyvédi irodánkat. A Magyarországi Kisebbségek Pártja a 2009. évi Európa Parlamenti választásokon listavezető képviselő-jelöltjének kért fel, mely felkérést büszkén elfogadtam és legjobb tudásom szerint vettem részt a választási kampányban. A Magyarországi Szociáldemokrata Párt képviseletében továbbra is következetesen szeretnék kiállni és tenni a hazai kisebbségek jogainak védelme, a különböző szélsőséges szervezetek jogsértései ellen, illetve a Magyar politikai élet megtisztítása és a társadalmi fejlődést szolgáló felelősségteljes politizálás érdekében.  Budapest, 2010. február 01.”

A választási eredményeket mindenki ismeri. Mind az  MSZDP, mind Dániel Péter felejthető eredményt mutatott fel. A sikertelenség után jött egy kis kaszinótojásozás, de erről nem írunk, ezt mindenki az unalomig ismeri. Viszont, hála a hazai médiának, tojás szétkenése okán sikerült „celebet” faragni belőle. Egy, ekkor még csak lájtos, Kiszel Tündét. Hősünk ezek után úgy gondolta, a csendet megtörő, és az aktív politikához visszatérő Gyurcsány Ferenc oldalán, annak udvari bohócaként, talán lehet még keresni valója a politikai életben.

http://www.youtube.com/watch?v=nNPnQJUuAyc

 

Majd jöttek a kisebb, nagyobb tüntetések, amelyekre emberünk hol sikeresen, hol sikertelenül rátelepült. Minden egyes alkalommal úgy tüntette fel magát, mint a tüntetés atyja, szervezője. Erről a mai napig nem tudott leszokni. Mostanában is minden megmozduláson fotózza, illetve fotóztatja magát. Sokszor olyan emberekkel, akik szegények azt sem tudják róla kicsoda-micsoda. De erről majd később. Két idézet Dániel (Kiszel Tünde Győzike) Péter, a hős ellenálló tüntetés szervezéséről és jelleméről:

Juhász Péter, MILLA szervező:

„Utolsó levél a kaszinótojásos ügyvédnek, őrjöngése okán

Csak így mehet! Nem tudom azt remélted-e nevem elhallgatásától, hogy nem jut el hozzám írásod, vagy azért nem írtad hozzá, mert magad is érzed, annyit ferdítettél a történeten, hogy az már nem is hozzám kötödik.

Az is lehet persze, hogy egy másik rendező is odament hozzád, ezt nem tudom, de akkor osszuk meg azt a párbeszédet is, ami kettőnk között zajlott.

Elöljáróban tudd, Robinak fogalma sem volt róla ki vagy. Az ő szemszögéből úgy nézett ki a helyzet, hogy odamegy hozzá egy ismeretlen idegen, nyájasan bemutatkozik, és elmondja, hogy a Merlinben már meg volt beszélve, hogy ő rendező. Te azt kéred Robitól, hadd fényképezzenek le, amiben ő semmi kivetnivalót nem talál. Mivel ez a csapat alapvetően az interneten szerveződött, így sok ember csak egyszer találkozott egymással, Robi joggal hiszi, hogy egy jó szándékú exibicionista találta meg. Már kattogtat is a magaddal hozott fényképész, készülnek a PR fotók, ahogy azt a politikusoktól ellested.

Én úgy vettelek észre, hogy néztem, ki az a délceg kiállású férfiú a színpad mellett, akit egy hölgy olyan aktívan fotóz. A Parlamenttel a háttérben.

Ekkor kérdeztem meg Robit, hogy honnan szerezted a rendezői kártyát. Fogalma sem volt, ahogy nekem sem, pedig ő volt a tüntetés hivatalos bejelentője, és én a másik személy, akit megadtunk a rendőrségen kapcsolattartónak.

Amikor kiderült, hogy nem akarod levenni, oda mentem hozzád. Nem gondoltam, hogy be kell mutatkoznom, hisz már megtettem a Mokka várójában pár hónappal ezelőtt, amikor először tojásoztál, és behívtak. Azt hittem emlékszel, hogy ott találkoztunk, és miután ismerősnek jelöltél a Facebookon, joggal gondolhattam, hogy megismersz.

–       Jónapot kívánok, megkérhetem, hogy vegye le a rendezői kártyát?

–       Bocs, de már bemutatkoztunk egymásnak? Dániel Péter vagyok.

–       Juhász Péter, megkérhetem, hogy vegye le a rendezői kártyát, maga nem rendező.

–       De az vagyok. Ki vagy te egyáltalán?

–       Nem, te nem vagy az – váltottam én is tegeződésre -, mert személyesen ismerem az összes rendezőt, hiszen veled szemben én viszont az vagyok. Ugyanakkor, azt is tudom, hogy te ki vagy, és pontosan tudom, hogy sem levélben, sem személyesen nem jelentkeztél rendezőnek.

–      De, fent vagyok a listán.

–      A levelező listán?

–      Igen.

–      Igen? Milyen témák mentek ma?

–      Ja nem, nem úgy, hanem a Merlinben diktáltak be.

–      Ott sem voltál.

–      Nem, de ott volt az ismerősöm és ő felírt.

–      Ha rendező lennél, tudnád, hogy 5-kor volt eligazítás a színpadnál. Mivel nem vagy, természetesen nem tudtál róla, és nem is voltál ott. Nekünk viszont felelősséget kell vállalnunk azért amit szerveztünk, így csak az lehet rendező, akivel ezt egyeztettük előre és tisztában van a szabályokkal. Az, hogy valaki egyszer csak a nyakába akaszt egy rendezői jelzést és készített magáról pár fényképet, az nem elég. Kérlek add vissza a kártyát, és váljunk el csendesen.

–       Nem adom oda, vedd el.

–       Ne haragudj, de ebben az esetben rendőrt kell hívnom, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy valaki visszaéljen a bizalmunkkal. Ha jól tudom, ügyvéd vagy, meg kell értened a helyzetet.

–      Jó, akkor hívjál rendőrt!

Mivel a találkozásunkkor a színpad mellett (a Parlamenttel a háttérben) fényképeztetted magad, nem vetted észre, két méterre álltál meg egy civil ruhás rendőrtől. Nem kellett hívnom, elég volt szólítanom.

Elemi érdekem fűződött ahhoz, hogy minden a lehető legkisebb feltűnéssel történjen, csak Robi állt mellettem, majd erőszakosságodnak köszönhetően egy másik civil ruhás ember. Abban a tudatban voltam, hogy a lehető legkisebb megaláztatás ér téged, mert a rendezvény szempontjából is ez állt érdekemben, és ha elhiszed nekem, személyesen sem szeretnélek megbántani, ahogy senki mást sem.

A rendőr felkérésének már eleget tettél.

Nem gondolom, hogy a bátor és hazafias cselekedeteid közé sorolandó az, ahogyan átadtad a kártyát, de nem akarlak én minősíteni, nem ismerlek. Meséld el barátaidnak hogy történt, és kérdezd meg őket, helyeslik-e. Madarat tolláról.

„ Külgusz Imre barátom. Döbbenten mesélte, hogy őt is eltanácsolták a rendezvényről, mivel piros esőkabát volt rajta” …és a piros esőkabát hátán hatalmas betűkkel: MSZP – újpesti tagozat (alatta valami szlogennel). Imrét, akit nem ismertem, és nem tudtam, hogy a barátod (ahhoz képest elég távol álltatok egymástól) megkértem, hogy vegye le a szél dzsekit, mert a szervezők kérése értelmében nem szabad párt logót vagy szlogent megjeleníteni a tüntetésen. Erős hangsúlyt fektettünk arra, hogy kizárólag egy célért, a sajtó szabadságának teljes helyreállításáért gyűljünk össze, párt szimpátiától függetlenül. Ez nem egy pártok által szervezett demonstráció, hanem pártoktól független civilek által szervezett esemény.

Barátod először kicsit sértődötten reagált, hogy el is mehet akkor, ha…, de megnyugtattam, hogy szó nincs róla, hogy el kellene mennie, annyi a kérés, hogy ne legyen rajta párthoz köthető szimbólum. Mellette állt még három idősebb úriember, ők is beszálltak a teljesen barátságos beszélgetésbe, és meggyőzték Imrét, hogy legyen tekintettel a rendezők kérésére. Le is vette a kabátjáról a szél dzsekit, és – számomra úgy tűnt – teljes békében és megértésben váltunk el. Gondolom, ha megkérdezed, ő sem mond mást.”

Hoppá!

Egy másik gyöngyszem:

„Van egy ember a demokratikus oldalon, aki demokratának érzi magát, mert tett néhány gesztust, (megjegyzem sajtószenzációként), ami miatt sok ember demokratának is nézi, véli.(kaszinótojás)

Egyik akciója az A Károlyi Mihály szobornál volt, amikor a jobbikosok ott tüntettek. Akkor most kifejtem az egész “történetet”. A jobbikos tüntetés előtti hétvégén többen összeültünk és egy ellen demonstrációt terveztünk a Károlyi szobor védelmében. De utóbb kiderült nem jó szervezettel szövetkeztünk, mert tudtunk nélkül a rendőrségen visszamondták az ellentüntetést. Ekkor hívtam (én is) az illető személyt, mivel ügyvéd a szakmája, mit lehet most tenni a féltett szobor védelmében. Ő azt válaszolta, nem tud erre mit javasolni….

És mi történt?

Ő egyedül odament (mintha nem lettek volna “támogatói) és egyedül virágot vitt a szoborhoz. Ezzel magára vonva a média figyelmét, hogy ő egyedül milyen hősiesen bátor! (Ne felejtsük! Előtte többen is oda szerettünk volna menni, de nem világosított fel erre a jogi “hézagra”, hogyha koszorúzni, virágot vinni megyünk, nem kell a rendőrségtől engedélyt kérni)

Miért írtam le ezt a történetet? Az illető ügyvéd. Nem sztárügyvéd. Kell neki a nyilvánosság, média, hogy sokan megjegyezzék a nevét. Ezzel a szándékkal furakodott Gyurcsány Ferenc és a DK közelébe! Azzal nem számolt, hogy a DK vezetősége nem buta emberekből áll, és kaptak róla sok negatív információt. (ügyvédként sem remekelt több esetben és sok embert megsértett, megalázott narcisztikus személyisége.) A DK elnöksége sok ok miatt elutasította, hogy tagja legyen közösségünknek. Innentől kezdve, ahol tud, csak gyalázza a DK-át, és Gyurcsány Ferencet, akivel annak idején mindent megtett, hogy közös fényképen mutatkozzon. Miért írtam le ezeket a sorokat? Mindig az igazságtalanság ellen “harcoltam”. Ez az ember, sok mindent képviselhet, de igazságot, jó szándékot, és demokráciát semmi féle képen! Sajnos sok embert elvakított, mint Orbán Viktor. Én bízok abban, hogy idővel mindenki meglátja az álarc mögötti torz arcát!”

Egy igazi jellem ez a mackó.

Olyannyira, hogy akinek más véleménye van, azt rögtön kitiltja oldaláról. Ha tehetné, akkor az egész Facebookról vagy magáról az internetről is letiltaná azt, aki neki ellent mer mondani. Hiába no, ő egy igazi “józan demokrata”. Hogy kedvenc szójárásával éjünk.

Ekkor még nagy szerelem volt Gyurcsány és a DK iránt.

Aztán beütött a Wittner ügy. Erre külön nem térnénk ki, hisz mindenki ismeri töviről-hegyire. A nyálverés után jött a megmagyarázás, a nem úgy gondoltam, a nem úgy idéztek stb.

A DK nem vette a lapot, erre jött ez:

Imádott Gyurcsány esetleg köztörvényes bűnöző?

Emberünk annyira megzavarodott, hogy félve attól, már kevesebb figyelmet kap mindennapi ámokfutása, gyorsan ketchupos akcióba kezdett. Ez az ízléstelenség sem érdemel több szót, a bulvármédia megírta róla azt, amit kell.

Volt egy röpke a „Heti Hetesbe Megyek” című projekt, de ez sem hozott átütő sikert.

Jelenleg Péterünk visszatért a kezdetekhez. A létező összes, ellenzéki tüntetésen, megmozduláson részt vesz, mint rendező. Fotóztatja magát mindenkivel, és bőszen tolja fel Facebook oldalára a fotókat. Hogy mennyire hiteles mindez, érdemes megnézni Kornis Mihállyal készült riportot, melyben szóba kerül Dániel (Kiszel Tünde Győzike) Péter is.

http://atv.hu/videotar/20120314_kornis_egy_semmirekello_az_orszag_legtetejen

És milyen meglepő, holnap ő is rendező lesz a MILLA tüntetésén. Vajon a MILLA tud erről?

“Barátaim, március 15-én 15:00 órakor találkozunk a Szabad Sajtó útján!
A Kék szalaggal a demokráciánkért mozgalom támogatja a Millás rendezvényt.
A kék szalagos rendezőket 14 órától várom holnap a színpadnál. Köszönöm!”

Kedves Péter! A fentebb leírtaktól függetlenül, köszönjük, hogy vagy nekünk! Amióta Torgyán doktor visszavonult, nem szórakoztunk ilyen jól.

 
4 hozzászólás ehhez: Az ellenzék Kiszel Tündéje vagy Győzikéje..

 1. rescueman szerint:

  Ez a szenzációs felajánlkozás kimaradt:
  “Kérem az MSZP, az LMP, a DK, a Szolidaritás és a Millás mozgalmak képviselőit, hogy fentiek érdekében haladéktalanul kezdjenek egyeztetéseket, egyben felkínálom ehhez a segítségemet, mint a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom képviselője és mint ügyvéd is.”

 2. éhségsztrájkoló szerint:

  Egy rövid, de látványos akció keretében, villámlátogatást tett az MTVA székháznál decemberben , amikor az ott lévők tekintetének kereszttüzében eltöltött írd és mondd, 1,5 azaz másfél percet, lehet, volt az 2 is, elhelyezte karácsonyi ajándékát, egy politikai felszólítást a karácsonyfa alatt, majd fotózkodott és szóba elegyedés nélkül sietve távozott.

 3. 1.szóló szerint:

  Ehhez: “a szervezők kérése értelmében nem szabad párt logót vagy szlogent megjeleníteni a tüntetésen. Erős hangsúlyt fektettünk arra, hogy kizárólag egy célért, a sajtó szabadságának teljes helyreállításáért gyűljünk össze, párt szimpátiától függetlenül.”
  – képest micsoda haladás(?), hogy 2012. márc. 15-én úgy 3-4 tucat DK-s zászlócska lengett a tüntetői kezekben… 🙁

 4. Tóth Imre Miklós szerint:

  Mikor a Civil Mozgalom a MKTB és más mozgalmak segitségével a Parlamentnél a Jurta akció keretében az Egyenes Beszéd civil modra cimű akció volt fel tűnt. Megkértek engem,hogy a viták és a veszekedés elkerűlése érdekében távozásra kérjem meg. Ő ezt meg is tette. Az nap este én minden voltam csak rendes ember nem.Kűlönben a Horthy szoborra elég lett volna a tábla. A rongálás köztörvényes bűncselekmény.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..