Az Összefogás feljelenti az Összefogást. | Ezek Mennek Mostanában

Az Összefogás feljelenti az Összefogást.

Folytatódik az ádáz csata az Összefogás névért. Nyílt levél után jön a feljelentés. Íme:

 

összefog

 

“Az Összefogás szívesen tanul Szigetvári Viktortól és maga is feljelentést tesz

Szepessy Zsolt, az Összefogás miniszterelnök-jelöltje Mesterházy Attila MSZP-elnökhöz írt levelében udvarias hangon kérte a névlopás által kialakult helyzet tárgyalásos tisztázását. Erre a levélre unintelligens módon semmilyen válasz nem érkezett.

Mit ad Isten ezek után a baloldali pártszövetség nevében Szigetvári Viktor és két társa feljelentést tett, mert szerintük a kormánypártok saját kampányukhoz elorozták a kormány “Magyarország jobban teljesít!” szlogenjét. Alig néhány napja még ugyanezek az önérzetes úri emberek nem láttak abban semmi rosszat,hogy az Összefogás Párt nevét – szerintük csupán egy szlogent – ők maguk is használják. Hogyan is van ez?

A baloldali pártok kampányfőnökei ezzel megmutatták, hogy más szemében a szálkát, de a sajátjukban a gerendát sem veszik észre. Szerintünk ez a kettős mérce tipikus esete. Az Összefogás nem akar szótlanul elmenni ekkora álszentség mellett és a baloldali párt összeállás példáját követve maga is feljelentést tesz az ügyészségen az őt ért név, szlogen, védjegy lopása és ezekkel összefüggően választási csalás miatt. Indoklásul szívesen követjük a baloldal érveit, hiszen véleményünk szerint hasonló a helyzet.

Szerintünk az ‘összefogás’ főnév a magyar politikai életben az elmúlt 5 évben jól bejáratott védjegy, szlogen egyértelműen az Összefogás Párthoz kötődött és a választók ezen a néven tudják azonosítani a pártot és tevékenységét. Az Összefogás Párt jelentős összegeket költött nevének, szlogenjének, védjegyének a magyarországi választókkal való megismertetésére, ezért ez komoly anyagi – és szellemi értéket is képvisel egyben. Más pártok és civil szervezetek is használták ugyan ezt a szót, ám mindig figyeltek a megkülönböztethetőségre. A nyolc év rossz kormányzás alatt elkényelmesedett és önteltté váló baloldali vezetők most szakítottak ezzel a kimonodott-kimondatlan szabállyal és egy az egyben, már a látszatra sem adva, ellopták tőlünk az Összefogás nevet és azt saját választási kampányukban használják.

Kónya Péter, a baloldali pártösszeállás másik vezető politikusa is csak akkor veszi észre a plágiumot, ha az rájuk nézve hátrányos. Szombathelyi fórumán az egykori bohócforradalmár egyenesen “bohócplágiumnak” nevezte azt, hogy a baloldali politikusok fórumai előtt rendre bohócruhás emberek tüntetnek.

A régi pártok vezető emberei nem mutatnak megbánást, sőt, folytatják a választók megtévesztését. Csupa nagybetűvel írják, kiadványaikon ilyen-olyan szavakat biggyesztenek elé és mögé, de következetesen ÖSSZEFOGÁS-ként reklámozzák magukat és ÖSSZEFOGÁS-ként jelennek meg a médiában ezzel megtévesztik a választókat így kívánnak érdemtelenül szavazatokhoz jutni. Szerintünk viszont az Összefogás Párthoz köthető ‘összefogás’ főnév tulajdonnévként való használata hitelességi értékkel bír a hazai politikai piacon, amit a névlopás csorbít és csökkent. Ez ellen minden rendelkezésünkre álló jogi és politikai eszközzel tiltakoznunk kell és tiltakozni is fogunk.

Az Összefogás ezért szívesen tanul Szigetvári Viktortól és társaitól. Maga is feljelentést tesz az őt ért név, szlogen és védjegylopás, valamint az ezekkel összefüggő választási csalás miatt. Szepessy Zsolt az Összefogás miniszterelnök-jelöltje 2014.02.10-én délelőtti órákban személyesen nyújtja be feljelentését a Legfőbb Ügyészségen.

Budapest, 2014-02-09
Összefogás”

Mire ezzel végeznek, már azt is elfelejtjük, hogy volt választás.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..