Budapest, MSZP, Hagyó gyerekek…… | Ezek Mennek Mostanában

Budapest, MSZP, Hagyó gyerekek……

Az MSZP budapesti szervezete újfent bebizonyította, teljességgel alkalmatlanok arra, hogy valaha is szocialista városvezetőt adjanak Budapestnek. Pedig azt hihetnénk, hogy az ingyen BKV, és a Tulassayt díszpolgárnak akció után már nincs lejjebb. De van.

A tegnapi nap egyik híre volt: kirúgták Havas Szófiát a János kórházból. 

Az elbocsájtás okai:  „a kórház hangsúlyozta: az intézeti nyilvántartás szerint Havas Szófia munkavégzése, az ellátott feladatok mennyisége  messze alulmúlta a III. Belgyógyászati osztályon ugyanazon munkakörben dolgozó orvosokét. „Ezzel a munkáltatói elvárásokat, érdekeket, valamint a betegellátás mindenek felett álló érdekét figyelmen kívül hagyva együttműködési kötelezettségét tartósan megsértette, amely megalapozta munkaviszonyának rendes felmentéssel történő megszüntetését”.

Nem késett sokat az MSZP közleménye, miszerint:  „a párt kiáll Havas Szófia mellett, aki szerint ő a Fidesz politikájának újabb áldozata. A párt emlékeztet arra, hogy az elmúlt két évben Havas Szófia minden lehetőséget megragadott, hogy a Fidesz felelőtlen, átgondolatlan egészségügy-politikájára felhívja a figyelmet. Mint hozzáteszik: az elbocsátást jogilag “vitatható” ürügyre hivatkozva jelentették be.

Az MSZP közleményében arra szólította fel a Fideszt, hogy fejezze be a politikai leszámolásokat, és “Magyarország ne olyan ország legyen”, ahol az emberek nem mondhatják el a véleményüket, mert félniük kell, hogy másnap kirúgják őket, vagy ahol a kormány meneszti azokat az embereket, akik szakmai kritikát fogalmaznak meg. „Magyarországnak nincs szüksége, az ilyen diktatúrára alapuló kormányzásra, Magyarországnak nincs szüksége a Fidesz-kormányra” – fogalmazott a fővárosi MSZP.”

Hmmm….

Egy tavaly év végén megjelent cikk szerint: „Havas Szófia közel fél évig volt táppénzen, a képviselő ezalatt az időszak alatt is aktívan részt vett a fővárosi képviselők munkájában, bejárt a Fővárosi Közgyűlésbe, interjúkat adott az újságíróknak, televíziókban szerepelt.”  Gondolhatnánk, az MSZP budapesti csapata rögtön felemelte szavát a képviselője ellen, mert etikátlanul járt el, felvetve a táppénzcsalás lehetőségét is. Igen, gondolhatnánk, de nem így történt.

Most viszont ha kirúgják a kedves képviselő asszonyt, csupán mert a többi, hasonló tudású kollégájához képest horrorisztikusan magas fizetésért nem végezte a munkáját, az rögtön politikai támadás, tisztogatás. Drága budapesti szocialista felebarátaim! Kedves Hagyó csecsén nevelkedett és itt maradt budapesti szocialista frakció! Bajban van az egészségügy, nincs pénz, kevés az orvos. Akkor miért is kellene extra magas fizetésért fenntartani egy olyan orvos státuszát, aki az utóbbi években beteget csak a tudományos folyóiratokban megjelent cikkek illusztrációjaként, fotókon látott? Nincs ebben semmi politikai támadás, csak a János kórház vezetésének tele lett ezzel a faramuci helyzettel a szütyője. Ez van. Ha valaki nem képes tisztességesen ellátni a munkáját, vagy nem is akarja, mert sokkal kényelmesebb a közgyűlésben ücsörögni, mint éjszaka, hétvégén ügyelni, annak bizony mennie kell. Jöjjön helyette olyan orvos, aki aktívan rész vesz a gyógyító munkában. Jobb lesz ez mindenkinek, persze kivéve Havas Szófiát. Tudom, hogy demagóg szöveg, de az általunk befizetett hozzájárulásokból, adókból ne tartsunk már el nem praktizáló, nem gyógyító orvosokat. Elég az, ha önöket el kell tartanunk.

Nem rég volt az MSZP tisztújító kongresszusa, a megújulás jegyében. Most akkor a MSZP megújul vagy nem? Vagy csak Budapesten állt meg az idő?
Szólj hozzá ehhez: Budapest, MSZP, Hagyó gyerekek……

  1. buci maci szerint:

    Az egész országban ez megy minden oldalról, max. az a különbség hogy van olyan oldal ahol akad még olyan aki szeretné ha ez nem így lenne….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..