Cigánybűnözés? | Ezek Mennek Mostanában

Cigánybűnözés?

Néhány órával ezelőtt megjelent a Facebookon egy új oldal, melynek ütős a címe:

„Ne hallgassák el a cigánybűnözést”

Az oldal létrehozója a Magyar Főnix Mozgalom. A mozgalom „pártprogramja” itt megtalálható. Úgy látszik, minél kisebb egy ország, annál több nacionalista, fasiszta mozgalmat bír el. Magyar Főnix elnöke Bíber Tibor József egyben a hunikum.hu roppant színvonalas, mélymagyar portál főszerkesztője. Bár a Baranya megyei vadászgyilkosság elkövetőjének bemutatásával, és a konklúziók levonásával is mellé lőttek, miszerint az elkövető cigány, közben kiderült, hogy nem, továbbra is keményen nyomják a „cigány vonalat”. A biztosítékot Bíber úrnál az a petíció, és az MTVA-nak a reakciója verte ki, miszerint nem ismétlik meg többet Pesty László, az MTV-n leadott Cigány út című filmet. Mert szerinte „A Magyar Főnix Mozgalom tarthatatlannak tartja, hogy miközben a magyarság egyre nagyobb mértékben válik a cigánybűnözés elszenvedőjévé, a közszolgálati médiában ismét tabutémává tették a kérdés objektív megközelítését”.

Megjegyezném Pesty filmjében, a bűnözés kapott a legkevesebb figyelmet.  De ez Bíber urat nem zavarja.

Szóval cigánybűnözés. Mi is az a cigánybűnözés? Nézzük mit ír erről a Wikipédia:

„A cigánybűnözés egy jelentéssűrítő szóösszetétel, amelyet szakmai fogalomként használtak a demokratikus átalakulás előtti magyar kriminalisztikában, főként a rendőrség, illetve a bűnüldöző szervek….A rendszerváltás idején vált a belpolitikai viták tárgyává a kifejezés, de a kétezres években a Jobbik Magyarországért Mozgalom ismét használni kezdte. A pártok többsége kerüli és elutasítja a kifejezést, mivel rasszista megnyilvánulásnak tartják…..Használói a kommunizmus idején és most is egyrészt a cigányok által elkövetett bűncselekményeket értik alatta, másrészt azokat a bűncselekményfajtákat, amelyeket főképp cigányok követnek el. A cigányok hivatalosan nem nyilvántartott, de feltételezett magas bűnelkövetési mutatói azonban nem közvetlenül származásukkal, hanem a körükben gyakran tapasztalható halmozottan hátrányos helyzettel, a szegregációval és egyéb tényezőkkel, pl. magával a cigányellenességgel függenek össze. A szó a Kádár-rendszerben a rendőri, hatósági, kriminológiai szókincs részét képezte, a rendszerváltás óta használatát általában kerülik.”

És a lényeg: „A kifejezés használatát bírálók szerint a cigánybűnözés szó etnikailag diszkriminatív, a cigányságra nézve sértő kifejezés. Úgy tartják, hogy az túlságosan kihangsúlyozza az etnikai tartalmakat, és azt sugallja, mintha a bűnözés a cigányság egészére jellemző lenne.”

Bíber Úr! Ha van cigánybűnözés, akkor van magyarbűnözés, kínaibűnözés, amrikaibűnözés, stb.? Vagy ha minden cigány bűnöző, akkor bűnöző a filmben szereplő Forgács István és Lakatos Attila is? Esetleg Farkas Flórián?

És a gárdista bűnözőről még nem is ejtettünk szót: http://atv.hu/cikk/20120322_verfertozes_eroszak_langszoro_egy_gardista_portreja

Vagy a cigányokat szinte sportszerűen lelövöldöző mélymagyarokról, akiknek a pere most zajlik.

Bíber úr! Meddig feszítik még a húrt? Mit szeretnének? Polgárháborút, (cigány)lázadást? Állítólag Ön történelem szakon végzett, diplomás ember. Bár a megszerzett diploma nem feltétlenül párosul intelligenciával, mégis kérem, gondolkodjon el!  Szükség van-e erre? Mit szeretne? Még egy holokausztot? Miféle keresztény Ön?  És ugyan ezt kérdezném a hunikum.hu lelkes hozzászólóitól is.

És mielőtt megvádolnának, nem nem vagyok sem “libsi” sem “mocskoszsidó” sem pedig “mocskoscigánybűnöző”. Csak egy Magyar ember vagyok, aki kapkodja a fejét. Mi folyik itt?

 
2 hozzászólás ehhez: Cigánybűnözés?

  1. barcog szerint:

    Amíg a parlamenti pártok 100 évre titkosítják az olajszőkítők ügyeit….ami szintén bűnözés (nem is kicsi, mert bűnszervezetben működő)….hogyan beszélhetünk cigánybűnözésről, egy cigány származású, (de lehet magyar is) éhezőről, ha ellop egy tyúkot? Nincs született bűnöző…azok sokkal nagyobb bűnözők, akik hagyják beleszületni a gyereket olyan körülmények közé, AHOL CSAK A BŰNÖZÉS LEHET A JÖVŐKÉPE!

  2. barcog szerint:

    Ezek a gondolatok a fent látható fényképekre nézve jutottak eszembe….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..