Csökken a mentéshez való hozzáférés? Bajban vannak a mentők. Frissítve! | Ezek Mennek Mostanában

Csökken a mentéshez való hozzáférés? Bajban vannak a mentők. Frissítve!

A Népszabadság elfogott egy levelet, amelyben az Országos Mentőszolgálat megbízott főigazgatója, Dr. Burány Béla gyorssegélyt kér az emberminisztériumtól. Legalább ötmilliárd forintra lenne sürgősen szüksége a mentőknek.

A levélből kiderül, hogy ha nem kapják meg a kért összeget, a már beharangozott fejlesztések is kudarcba fulladnak, és „csökkenteniük kell a mentéshez való hozzáférést”. Azt, hogy ez pontosan mit is jelent, talán senkinek sem kell elmagyarázni.

Az átlag háromhavonta bejelentett nagyszabású, hol 11 milliárd, hol 11,5 milliárd forintos fejlesztésekről is érdekes információt kaphatunk a levélből. Burány doktor szerint: már a programok indulásánál is ismert volt, hogy érdemi fedezet nélkül vágtak bele a megvalósításba.

Az már csak hab a tortán, hogy  az OMSZ működési költségeiből jelenleg hiányzik a dolgozók kéthavi bérének és azok járulékainak fedezete, azaz mintegy 2,6 milliárd forint. Illetve, ha a légi mentők nem kapnak még ebben az évben 250-350 milliós tőkeinjekciót, akkor a szükségesnél kevesebbszer szállhatnak fel.

Ez van. A levél kiszivárgott. Hogy ezek után meddig lesz, főigazgató Dr. Burány azt majd meglátjuk. Egy biztos pont azonban van az OMSZ kötelékében, aki feltehetőleg maga válaszolt a Népszabadság kérdéseire a kiszivárgott hírekkel kapcsolatban. A lényeg: „Az intézmény gazdálkodása stabil, a működéséhez szükséges erőforrásokról a kormányzat gondoskodik.”

Feltehetőleg ő elolvasta azt, amit vélhetőleg Burány doktor nem, azaz: „Magyarország jobban teljesít!”

Esetleg ha az OMSZ alakítana egy futball klubot, lenne elég pénz a fizetésekre. Sőt! Még stadion is épülhetne a Mohács utcában.

 

Ha tudtam volna, hogy ekkora  …. van a palacsintában, talán kifizetem azt a 4127 forintot, amit egy közérdekű adatigénylés megválaszolásáért kértek. Igaz a kérdésfeltevés és a válaszadás között egy év telt el.

Frissítés:

Cáfolta az egészségügyi államtitkár, hogy az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) pénzügyi probléma lenne. Szócska Miklós az OMSZ-nél tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, az egyik napilapban megjelent cikk ezzel kapcsolatban valótlanságokat tartalmaz.

Gondolom a Népszabadság újságírója, reggel a kávé mellett találta ki az egészet, számokkal adatokkal, cakk-pakk. Csak így történhetett, hisz láthatjuk az alábbi videóban, Burány doktor szerint minden a legnagyobb rendben van. Több ilyen jó káderre lenne szüksége a NER-nek!

 




Szólj hozzá ehhez: Csökken a mentéshez való hozzáférés? Bajban vannak a mentők. Frissítve!

  1. Kovács Béla szerint:

    Kérdezném,hogy a Mátrai főigazgató által el tüntetett 4 milliárd forint hol is van? És már induláskor is tudták,hogy nem lesz meg a fedezet? Mire? Az Unió utalja a pénzt,csak le kell hívni. Ja,nem jók a projektek? Hát pedig van rá szakember! Eddig minden évben Szeptember környékén kellett könyörögni pénzért,most már Márciusban? A baj nem kicsi! Ja és 2013 Áprilisában 3 milliárdot adtak! Az hol van? A mentőautókra,az új állomásokra az Unió adja a pénzt! Miért is kell arra pénz? Még jó,hogy a kb.7000 dolgozó teszi a dolgát,mert ha nem tenné….! Lefejezni a szervezetet állomás vezetői szintig! Mindenkit el távolítani! Akkor talán lenne megtisztulás! Minden forinttal elszámoltatni, a vezetőket! El vagyunk keseredve! 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..