Egy égő autóból hat égő autó lett. Vajon elkerülhető lett volna? | Ezek Mennek Mostanában

Egy égő autóból hat égő autó lett. Vajon elkerülhető lett volna?

Egyelőre ismeretlen okokból hat autó is kigyulladt vasárnap hajnalban a XIII. kerületi Alig utcában. A tűzet és a tűzoltók munkáját egy lakó lefilmezte. „ Egy szemtanú állítása szerint három másik autó azért gyulladt ki, mert a nagynyomású vízsugár feléjük sodorta a lángoló üzemanyagot.”(Index.hu)

A felvételt megnézve a kérdésünk a következő, melyre szeretnénk választ kapni hozzáértő szakemberektől, tűzoltóktól:                                                                                                               Helyes volt a tűzoltók oltási taktikája? Kezdve a felhasznált oltóanyagtól, a beavatkozás minden más mozzanatáig, ami a felvételen látható?

 
Szólj hozzá ehhez: Egy égő autóból hat égő autó lett. Vajon elkerülhető lett volna?

  1. Fejes József szerint:

    A felvétel 1.45-nél a bal autó alatta tűz. Az első gyors beavatkozó sugár 2.42-nél kezd dolgozni sima vízzel, bár szemmel láthatóan éghető folyadék is ég! A sugárvezető és a segéd-sugárvezető nem visel légzőkészüléket. Véleményem szerint a kiérkezett fecskendőn fél raj tartózkodik (4fő) és kezd el oltani azért mert, bár a fecskendő típusa nem ismert, de általában kettő darab gyors beavatkozóval rendelkeznek amelyet egy időben csak teljes raj tud működtetni. A felvétel 3.53-nál látni egy légzőt viselő személyt aki vélhetőleg megpróbálja irányítani a sugár vezetőt de ez kevés. Ebben az esetben indokolt lett volna habképző bekeverése az oltás hatékonysága miatt. Az elterjedt tűz vélhetően ki és elfolyt üzemanyag miatt van. Úgy tűnik nem egy tapasztalt és összeszokott csapat tagjai dolgoznak. Oltás közben a sugár mozog de visszamozgáskor ott hagyja az intenzívebb terjedő tüzet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..