Gárda? El van a gyerek ha játszik. | Ezek Mennek Mostanában

Gárda? El van a gyerek ha játszik.

A Magyar Nemzeti Gárda 2012. március 17-re tervezett, avatással egybekötött megemlékezést. Miután az Orbán Viktor által ígért két pofon ez idáig elmaradt, jöhet az újabb masírozás.

Bár a rendőrség a bejelentett rendezvényt megtiltotta, a bíróság a felülvizsgálati kérelemnek helyt adott, és engedélyezte azt.

Idézet a rendőrség határozatából:

„A Hősök tere környékén több turisztikai szempontból kiemelt fontosságú látnivaló van, így a Széchenyi fürdő, amely nagyszámú külföldi látogatót vonz. A Közlekedési Múzeum, Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum, Fővárosi Állat- és Növénykert, Fővárosi Nagycirkusz szintén a Hősök tere közelében található, amely a 4 napos ünnep miatt főleg sok családdal, gyerekekkel érkező látogatót csábít. A Petőfi Csarnokban szombatonként bolhapiac van, melyet több ezer ember keres fel.(…) A jelenleg is tartó extrém hideg tél után – mely következtében az eddig a lakásba szoruló emberek – várhatóan nagy számban fogják felkeresni a főváros „zöld szigetének” számító Városligetet a fővárosból és a környező agglomerációból is.”

Ez akár korrekt is lenne, abban az esetben, ha ugyan ilyen indokok alapján nem engedélyeznék minden évben a Budapest Pride (Meleg büszkeség) menetét, vagy legutóbb a kormány melletti békemenetet.  De mi is a probléma ezzel a pár tucatnyi turbó magyarral? Valóban olyan félelmetesek?

Valóban félelmet keltenek, ha szembe jönnek az utcán, fekete egyenruhájukban? Miért is kell félni tőlük? Bárki bármit is mond, lehetnek valakik félelmet keltőek gárdista egyenruha nélkül is. Bár rájuk még a BTK-n kívül nem találtak ki törvényt.

Egyáltalán, mi ez a Magyar Nemzeti Gárda? Nácik, fasiszták, új-nyilasok? Sokak szerint igen. De könyörgöm, valaki bizonyítsa már be, hogy valóban azok! Van ennek bármiféle bizonyítéka? Akár írásos, akár az eddigi tetteikben fellehető? Ne, ne jöjjön most senki a kuruc.infoval, meg a többi unalomig rágott csonttal! A Jobbikkal meg pláne ne, mert az egy demokratikusan megválasztott, legitim parlamenti párt.

A jelenlegi „demokratikus” ellenzék, és civil mozgalmak habzó szájjal követelik a szólásszabadságot, a sajtószabadságot, az egyenlő jogokat, meg még ezer más dolgot. És a tolerancia? Miért ne avathatna, vonulhatna pár tucat balfék militarista? Hogy idézzek egy „klasszikust”, „majd megunják és hazamennek”.

Ott ahol a melegek seggüket rázva vonulhatnak, ahol egy Pityinger László az alternatív köztársasági elnök és Schmitt Pál az igazi, ahol Bayer Zsolt és Dániel Péter visszataszítóan fröcsöghet, ahol az igazi liberalizmust nem ismeri senki, vagy aki ismeri az már rég nincs a közéletben, ott ahol a politikai élet összes szereplője már lejáratódott (kevés kivétellel) már nem fér el egy gárda? Akkor hol a szólásszabadság, a gyülekezési jog, a szabad véleménynyilvánításhoz való jog? Vagy ebben az esetben ez nem érvényes?

Hagyjuk a gyerekeket, had játszanak katonásdit! Avassanak, vonuljanak.  Elég, ha megmosolyogjuk őket a bajszunk alatt. Van ennek az országnak nagyobb baja is, mint hogy a hivatásos rettegők, a politikai haszonlesők pánikkeltésére figyeljünk.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..