Hajléktalanok kunyhóit rombolnák le Újpesten. | Ezek Mennek Mostanában

Hajléktalanok kunyhóit rombolnák le Újpesten.

Újabb kunyhóbontásra készülnek a hatóságok, ezúttal Újpesten, adta hírül A Város Mindenkié csoport:

A Város Mindenkié (AVM) csoport tudomására jutott, hogy március első hetében az újpesti rendőrkapitányság tömeges kunyhóbontásra készül a IV. kerületben. A hajléktalan érdekvédelmi csoport tiltakozik az embertelen terv ellen, amelynek következtében több, mint 30 saját építésű kunyhóban élő ember válhat földönfutóvá egyik napról a másikra. A csoport felszólítja a kerületi rendőrkapitányságot, hogy azonnal állítsa le a jogszerűtlen eljárást.

Az AVM-et az érintettek és szociális ellátó szervezetek is értesítették a tervezett bontásról. Noha nem világos, hogy kicsoda, illetve melyik szerv az akció „megrendelője”, úgy tűnik, hogy a bontási munkálatokat a kerületi rendőrkapitányság koordinálja. A területen élő kb. 20 férfin és 15 nő semmilyen írásos értesítést nem kapott a kilakoltatásról. A tervekről csupán onnan tudnak, hogy néhányukat felkereste a rendőrség és néhány napos, illetve egyhetes határidőt adott nekik a kiköltözésre. A hatóság semmilyen hivatalos eljárást nem indított el – legalábbis erről nem értesítette a kunyhóban élő embereket – és semmilyen emberhez méltó elhelyezést nem ajánlottak fel az érintetteknek.” 

Ha lebontják a kunyhókat, azzal a probléma meg van oldva? Kunyhóban nem lakhatnak, az utcán nem élhetnek. Mert ugye, amit nem látunk az nincs is. Úgy látszik Újpesten is “hiánycikk” lett a humánum.

(kép: AVM)
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..