“Hogyan lettünk Abszurdisztán”? Egyhetes politikai piknik a Kossuth téren | Ezek Mennek Mostanában

“Hogyan lettünk Abszurdisztán”? Egyhetes politikai piknik a Kossuth téren

Újabb demonstráció színtere lesz a Kossuth tér. Azon belül is a Rákóczi szobor melletti zöld terület, ahol nem olyan rég még Tóth Imre jurtája állt.

“Hogyan lettünk Abszurdisztán” egyhetes politika kibeszélő piknik

„Egyhetes, független, politikai témájú ülődemonstráció, piknik.
Úgy érzed, hogy ebben az országban lassan minden a feje tetejére áll?
22 éve jönnek mennek a kormányok, de a problémák lényegében ugyan azok maradtak, sőt mélyültek?
Szabadulj ki egy kicsit, és meséld el szabadon, hogy te hogyan éled meg ezt a rendszert … mi az ami aggaszt, mi az ami dühít, és te mit szeretnél.
Fogj egy kempingszéket, gyere ki a Kossuth térre a Rákóczi lovasszobor lábához, és ott panaszold el bárkinek, hogy te mit tapasztalsz, milyen disznóságok történnek ebben az országban … beszéld ki magadból, lesz aki meghallgat … én biztos ott leszek egy héten át minden nap 9:00-től 23:00-ig.
Lássuk meg egymás szemével, hogy hogyan lettünk Abszurdisztán, hogyan működik ez a rendszer, a Morális Rothadás Rendszere!
… és mert minden politikai demonstrációhoz kellenek irányadó követelések, íme az enyémek:
Ügynöktörvényt!
Pártfinanszírozási törvényt!
Átlátható közbeszerzéseket!
Letisztult adórendszert!
Tiszta béreket!”

A demonstráció ötletgazdáját, szervezőjét Kaptás Andrást kérdeztük:

Szerveztél már valaha hasonló, politikai demonstrációt, vagy mások mellett részt vettél szervezésben?

– Nem, ilyen téren eddig teljesen passzív voltam, néha elmentem demonstrációkra, csak hogy beleszagoljak milyen a közhangulat, jobb bal oldalon egyaránt, de kb ennyi.

Honnan jön az ötlet a mostani demo megszervezéséhez?  Mi volt az az esemény, az a momentum, ami után úgy döntöttél, hogy elég a tétlenségből? Volt ilyen egyáltalán?

– A közvetlen impulzus az volt, amikor elveszettem a bizalmam a millában, ez közvetlenül a Pesty dokufilm megtorpedózásánál volt, de előtte az elnökválasztás elcsalását, és az EMD pénzügyi botrányát komoly pofonként éltem meg … az hosszabb történet hogy volt Fideszesből, hogyan lettem milla szimpatizáns …

Felhívásodban az elmúlt 22 évet említed. Visszagondolva erre a 22 évre, mikor kezdted úgy érezni, hogy „abszurdisztán” lettünk?

– Számomra Abszurdisztán akkor vált testközelivé, amikor először kaptam a bérem egy jelentős részét borítékban, és feltettem a kérdést, hogy ezt a készpénzt hogyan termeli a cég … nyilván nem mondták el, hát utána jártam … addig a pontig bíztam abban, hogy ebben az országban lehet hogy hülyén mennek a dolgok, de legalább törvényes, rend van … azóta tudom hogy nincs, és a látszólagos hülyeségek mögött nem hozzá nem értés, hanem morális rothadás van. Ezért hívom a rendszert a Morális Rothadás Rendszerének, és az országot Abszurdisztánnak.

Ezzel a demonstrációval szeretnél valami konkrét célt elérni, vagy ez csak egy tiltakozás a „Morális Rothadás Rendszere” ellen?

– Célom hogy ne csak saját szemmel lássak, mert lehet, hogy amit én látok az csak egy délibáb, mert elég vékony fonalon fejettem fel a rendszer rothadó bugyrait … tehát meg szeretném erősíteni, hogy amit látok, azt más is látja, vagy ha mások mást látnak, akkor meg szeretném érteni, hogy az mi … a hiszterizált közbeszédből és médiából nem tudok reális képet alkotni, az az érzésem, hogy a ma embere képtelen reálisan felfogni és feldolgozni önmaga helyzetét … nagyon hülye időszakot élünk … mert az milyen hogy a 80-as években Hofi egészen reális kritikáját tudta megfogalmazni az akkori rendszernek … míg ma szinte csak zsidózik és nácizik a közbeszéd?

Az esemény leírásában benne van, hogy független. A Kalózpárt mégis ezen a demonstráción jelenti be megalakulását. Esetleg tagja vagy a pártnak, vagy szimpatizálsz velük?

– A kalózok liquid demokrácia módszere egy olyan gondolat, ami erősen megragadta a fantáziám … eddig is volt egy sejtésem, hogy a demokrácia közvetlen módszereinek erősítése segíthet kijutni abból az apátiából, amiben most vagyunk … ezért ajánlottam fel a Kalózoknak, hogy teret adok nekik a pikniken, így spórolok nekik egy rendőrségi bejelentést, és jöjjenek oda ők is dumálni … amúgy jelenleg nem szándékozom csatlakozni a Kalózpárthoz.

Mit csinálsz akkor, ha valamelyik párt, vagy pártok tagjai, aktivistái megjelennek a demonstráción zászlókkal, és megpróbálnak úgymond rátelepedni az egészre? Van erre nézve valami forgatókönyved, vagy nem zavarna?

– Tudom hogy gondolkodnom kellett volna már ezen, de mindig halogattam a döntést … azt tudom hogy indoklás nélkül elzavarhatok a demonstráció helyszínéről bárkit, erről papírom van 🙂 … de szerintem a helyzet fogja hozni, hogy ki maradhat ki nem, eddig szabály az, hogy agitálni, nácizni zsidózni tilos (tehát a hivatásos Dániel Péterek mehetnek a francba) … konstruktív beszélgetéseket szeretnék, az aktuálpolitikai hisztériát vigyék máshova, vagyis nem szeretnék Orbántakaroggyozást … szerintem a problémánk ennél mélyebb és régebbi, Orbán csak a felszín, egy sajnálatos következmény …
Hogy a különböző politikai formációk zászlaját megengedem-e hogy kitűzzék? nem hiszem hogy a piknik azzal nyerne, de kockázatos, mert egyeseket vonz, de sokakat taszít, és mivel én nem csak egyféle érdeklődő nézőpontjára vagyok kíváncsi ezért nyíltnak kell mutatkoznunk kifele, az utca embere felé … legalább is ez lenne az elv …

Ellenben egy magyar zászlót biztosan kitűzök, ez nálam már hagyomány, ha demonstrálok a zászlóm velem van. Szerintem a magyar zászló minden magát magyarnak valló ember zászlaja, politikai oldaltól független összetartozásunk egyik jelképe.
Az meg nem véletlen, hogy május 1. a záró nap, úgy tervezem, hogy az a különbözni fog az addigiaktól, de menet közben szeretném kitalálni, hogy mi legyen aznap, igazodva az addig tapasztalt helyzethez.
Tehát erre a piknikre ez lenne a tematika … de nincs semmi kőbe vésve, lehet hogy a dolog komoly fordulatot fog venni menet közben, vagy már hamarabb, mivel a közvetlen demokráciát facebook csoportban erősen beindult valami, ami lehet, hogy elviszi a pikniket más irányba … http://www.facebook.com/groups/kozvetlen.demokraciat/
András várja az oldalon és a helyszínen azokat akik csatlakozni szeretnének.

 

 
Szólj hozzá ehhez: “Hogyan lettünk Abszurdisztán”? Egyhetes politikai piknik a Kossuth téren

 1. Tisztelt Szervezők !

  Rácz Gábor László vagyok, az Ultimátum alapítója.
  Keresztény emberjogi szervezetünk és baráti körünk, politikai üldözötteket segít.
  Mind a kilakoltattak, mind gyilkosságok tanui, áldozatok közeli hozzátartozói, és bármilyen gonddal bíró emberek számára.

  Szeretnénk részt venni, kollégáimmal a demonstráción.

  Ma délután ( 2012.04.15. ) , Az Élet Menetén is ott leszünk.
  / Szabadság híd pesti hídfőjétől indul, du. 3-kor /

  Kérem tájékoztassanak a részletekről, telefonszámokról, ímél címekről, és amennyiben lehetséges, kérem jelöljenek ismerősnek frászbúkon, naplón.

  https://www.facebook.com/UltimatumMultimedia

  YT csatornánk:

  http://youtube.com/user/Racz8609

  Honlapjaink egyike:

  http://ultimatum.eoldal.hu

  Köszönjük Segítségüket, sok erőt a fellépéshez.

  RGL. UMM.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..