“Igen, meggyőződésem, hogy a Patkóban ott fog ülni a SZEM 2014 után”. Villáminterjú Árok Kornéllal. | Ezek Mennek Mostanában

“Igen, meggyőződésem, hogy a Patkóban ott fog ülni a SZEM 2014 után”. Villáminterjú Árok Kornéllal.

 Most, hogy már nem tűzoltó, mivel telnek a hétköznapjai? Az utóbbi hetekben kipattant pénzügyi botrány, melyben érintett lehet egy, vagy akár két mozgalom is, hozza a kérdést: ön jelenleg miből él?

– Most aggódik értem, vagy a zsebemben kotorászik? Ha aggódik, megnyugtatnám; jelenleg felmentési időmet töltöm, ez idő alatt a törvénynek megfelelő távolléti díjat kapom.  De, ha jól gondolom, ez sokkal kevésbé fontos kérdés, csakúgy, mint például a parlamenti képviselők tiszteletdíja a következő ciklustól, ezzel szemben az ország gondjairól lehetne beszélni…

A kérdésével összecsúsztatott állítása pénzügyi botrányról, viszont már újságíró etikai kérdés!  Soha nem voltam, és nem vagyok tagja annak a szervezetnek, ahol ez megtörtént. Erről a valóban botrányos ügyről azokat kell megkérdezni, azoknak kell számot adni, akik erről tudtak, közük volt hozzá.

Mint azt már korábban nyilatkozta, politikai pályára készül. Ez azt is jelenti, hogy ön szeretne lenni a Szövetség az Egységes Magyarországért elnöke?

– Már politikai pályán vagyok, amennyiben a fennálló hatalom elleni küzdelem ezt jelenti, melyet a SZEM párt tagjaként elhivatottan folytatok. Ha a jogszabály lehetővé teszi számomra, majd egy pártbeli tisztségért szeretnék indulni, hogy melyik lesz ez a tisztség, az a ma még nem időszerű kérdés… Egyébként, soha nem mondtam, hogy elnök szeretnék lenni..

 Ha nem titok, jelenleg mekkora a párt tagsága?

– E pillanatban pár száz fő, de a pártépítést elkezdtük, és a jövőben is erre koncentrálunk. Bízom abban, hogy idővel, és időben, annyian leszünk, amennyire szükségünk lesz. De nem hiszem, hogy az effajta számháború egy induló pártnál releváns kérdés, olyan ez, mint amikor az ovisok a homokozóban azt kérdik, kinek nagyobb a kifli csücske… Egyébként, ha már megkérdezte, van olyan frakció a politikai palettán, amelyik  nem rendelkezik sokkal népesebb  tagsággal, mint mi. A tartalom, a program a lényeg.

Ön szerint 2014-ben a SZEM parlamenti párt lesz?

– Igen, meggyőződésem, hogy a Patkóban ott fog ülni a SZEM 2014 után. Kemény munkával, véleményem szerint, a pártnak reális esélye van arra, hogy frakciót tudjon alakítani.

Amennyiben a SZEM elnöke lesz, melyik az a párt, szövetség vagy mozgalom, akikkel összefogna a Fidesz kormány leváltásáért?

– Mint már mondtam, ez a kérdés nem időszerű a ma még… A választásokig van még mintegy két év. Nem látni még, kik tűnnek majd fel a politikai palettán, a jelenlegiek pedig hol tartanak majd a választások előtt.. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem tartjuk a kapcsolatot a pártokkal, civil szervezetekkel, szakszervezetekkel.

Jelenleg van olyan párt vagy egyéb formáció, illetve vannak olyan személyek, akikkel az összefogás ön szerint elképzelhetetlen?

– Igen van, a radikális nézetek nem férnek bele se a jobb-, se a baloldalon

Lesz-e valaha  SZEM-Szolidaritás koalíció?

– Koalíció? Ön tud valamit? A Szolidaritásból párt lesz,??? mert másképp a koalíció értelmezhetetlen ebben az esetben. Ha összefogásra gondol, akkor ugyanazt tudom elmondani, mit az előbb, nincs még itt az ideje…

Érzett, és ha igen, érez még megbántottságot, sértettséget, amiért kizárták a Szolidaritásból?

– Nem érzek megbántottságot.  Ők is, én is a maga útját járja. Ezzel amúgy se foglalkozom, mert a feladat előttünk van, és ha mindig visszafelé nézünk, egyszer csak hanyatt fogunk vágódni.

Mi igaz abból a híresztelésből, hogy „A mai napig, elérhetőségek birtokában felkeresik a Mozgalom aktivistáit, hogy lépjenek be a pártba, az egyesületükbe.” ?

– Ha valaki már egyszer mutatna egy-egy ilyen személyt, megköszönném. A Szolidaritás úgy indult, hogy az aktivisták saját e-mail listájukat használva küldtek a megszólítottaknak leveleket. Ha ez az aktivista most egy másik szervezetnek dolgozik, miért csinálná másként, miért ne használhatná saját e-mail címeit éppúgy, mint eddig? Ezek a címeket nem a Szolidaritás adta a tagoknak, a szimpatizánsoknak, , hogy használják, hanem fordítva, ők  használták a saját kapcsolatrendszerüket  a Szolidaritás számára.

Milyen a kapcsolata Kónya Péterrel? Szoktak beszélni egymással?

– A kapcsolatunk ma is jó értelemszerűen, miután más utakon járunk, nem olyan intenzív, mint korábban volt. Mindketten a céljaink eléréséért dolgozunk, mint tettük azt együtt, a Szolidaritásban.

Milyen jövőt jósol a Szolidaritás Mozgalomnak?

– Nem vagyok jós, erről nem szeretnék nyilatkozni. Érdeklődve várom, hogy a kerekasztal elinduljon, mert erről nem hallani mostanában.

Ha visszamehetnénk az időben két évet, mit csinálna másként?

– Az időutazást még nem találták fel, és mint említettem előre nézek, nem visszafelé. A kiindulás a mai nap, innen kell továbblépni!

Köszönjük az interjút!

 
6 hozzászólás ehhez: “Igen, meggyőződésem, hogy a Patkóban ott fog ülni a SZEM 2014 után”. Villáminterjú Árok Kornéllal.

 1. van remény szerint:

  gyenge mint a harmat

 2. Baka Zoltán szerint:

  Szepen összerakott interjú .Ilyen emberekre lenne szüksége a mai magyar társadalomnak aki nem a múlttal hanem a jövővel foglalkozik . Ha kérdés merül fel nem egyből az elmúlt 8 évre hivatkozik az mar kezd uncsi lenni. Rendszerváltás idelyen meg elment,hogy az elmúlt 40 évre hivatkoztak de most?????? Heeeeeeeeeeeeem. Csak GRATULÁLNI lehet Árok Kornelnak.

  • Igen ÍGY VAN,MINDÉG CSAK ELŐRE :
   A NÉPPEL TŰZÖN- VÍZEN ÁT!

   És leszarni a múltat…
   Egyszerűen a “köpönyeget megfordítani”,és jól megrázni magatokat,és netán a “Dr.-titut is hozzá ragasztani…

   Istenem,édes jó Istenem!

 3. A realitás majd felráz! szerint:

  Most minden párt először meg akarja mutatni mekkora penge egymaga. Hogy jobb pozíciót elfoglalva diktálhasson. Aztán majd, ha élessé válik a helyzet és össze kell fogni egy Fidesz leváltás érdekében, az ellenzéki demokratikus erők majd leülnek megegyezni. NEM LESZ EGYSZERŰ! A SZEM a maga 2%-os támogatottságával ugyanúgy beáll a sorba, mint a Szolidaritás és egy nagyobb pártot fog támogatni. Egy nagyon jó nemzeti minimum programban meg kell állapodniuk az ellenzéki demokratikus erőknek, mert ha marakodni fognak a koncon 20 évig maradni fog Orbán! Úgy hogy kedves Árok Kornél csak SZERÉNYEN….az erőtökhöz mérten lévő mértékben követelni, fellépni, megegyezni!!!

 4. Ez is idótizmus!

 5. […]  Közel egy éve készítettünk Önnel egy interjút. Többek közt azt is kérdeztük, mekkora tagsággal rendelkezik a SZEM. Az akkori válasza: „E pillanatban pár száz fő, de a pártépítést elkezdtük, és a jövőben is erre koncentrálunk.” Hol tart most a pártépítés? […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..