“Kedves Vezető”! A magyar gyermekek többsége nem legózik hanem éhezik! | Ezek Mennek Mostanában

“Kedves Vezető”! A magyar gyermekek többsége nem legózik hanem éhezik!

Kaminszky Fanni, a Kedves Vezető facebook oldalának szerkesztője az alábbi mondatot bírta kiizzadni magából, a mai Nyíregyházán átadott új Lego gyár átadása kapcsán:

„Meggyőződésem, hogy azok a gyermekek, akik sokat játszanak, jól játszanak, és jó játékokkal játszanak, kreatív és alkotó személyiséggé válhatnak, és nagyobb esélyük van arra, hogy elégedett és sikeres emberek legyenek, mint azoknak a gyermekeknek, akiknek ez nem jut osztályrészül.”

orbi1

 

Kedves Fanni! Kedves „Vezetőm”!

Magyarországon jelenleg többszázezer gyermeknek nem hogy jó játék, de még megfelelő mennyiségű és minőségű élelem sem jut. A ruhaneműről és a normális körülmények közötti lakhatásról nem is beszélve.

ehezo_gyerekek

 

Biztos, hogy ugyan abban az országban élünk?

 
2 hozzászólás ehhez: “Kedves Vezető”! A magyar gyermekek többsége nem legózik hanem éhezik!

  1. Egy tanár szerint:

    Tisztelt Szerkesztőség!

    Feleségem és én is tanítunk már több, mint 10 éve. Ő alsó tagozaton, én felső tagozaton és gimnáziumban. A mindennapokban sokféle gyermeket látunk: vannak szegények, akiknek tényleg sokat jelent a napi ennivaló, vannak jobb módúak, akik kicsit finnyáskodnak a kapott ennivaló láttán, illetve vannak olyanok is, akik azt mondják, hogy nem eszik meg, mert nem tetszik nekik az ennivaló, hiába fizetik ki a szüleik. A felháborító az, amikor valamilyen okból kifolyólag ingyenes az étkeztetés, és a gyermek nem jár iskolába, mert pl. beteg. Ekkor a szülő nem jön, és jelenti ki a gyermeket, vagy nem viszi el a gyerek napi ennivalóját ételhordóban, hanem azt mondja, hogy úgyis ingyen kapja, kit érdekel! Ez a baj kérem, hogy ami neki ingyen van, azt az adófizetők pénzéből teremtik elő, és ha ő lemondaná, akkor megkaphatná más. És sajnos rengetek ilyen van (2, 3, vagy már találkoztam 6 gyermekes családdal is: érdemes utánaszámolni, hogy mennyi pénzről van szó).

  2. Gabor szerint:

    A magyar gyerekek többsége éhezik?

    Ez így nem kicsit demagóg…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..