MTI: Lemondott Belénessy Csaba! (Epic Fail) | Ezek Mennek Mostanában

MTI: Lemondott Belénessy Csaba! (Epic Fail)

Hogyan írjunk olyan sikeres blogot, hogy bejegyzésünket szinte azonnal átvegye az MTI? A kérdésre mi sem tudjuk a választ, csak sejtéseink vannak. De nézzük a villámkarriert.

Tegnap valaki, vagy valakik regisztráltak a blog-hu-n egy napraforgoblog nevű blogot. Összerittyentettek egy bejegyzést „Kinek a zsoldosa Ángyán József?” címmel 10:36-kor. A megjelent szöveg semmi konkrétumot, hivatkozást, dokumentumot nem tartalmaz. Csak és kimondottan Ángyán József bemocskolására íródott. Ez eddig rendben lévő is lehetne, hiszen szólás és sajtószabadság van (?), bárki azt ír, amit akar. Mindkét politikai oldalon íródnak mocskos, néhol gusztustalan dolgok. Lásd a Gyurcsányista tigrisblog, egyik legutóbbi bejegyzését.  Egyébként se olvasta volna a kutya se, hiszen a blog annyira friss volt, hogy a Google még délután sem hozta elő, ha beírtuk a keresőbe. A meglepő fordulat délután 14:20-kor jött, amikor az MTI a fenti blogra hivatkozva lehozta annak tartalmát. Értjük, ugye? Frissen regisztrált blog amelyen 10:36-kor születik egy bejegyzés, és az MTI már 14:20-kor lehozza. Hogy találtak rá? Miért érezték fontosnak, hogy minden ellenőrzés nélkül megjelentessék. Persze ezek költői kérdések, a választ mindenki tudja. A legszomorúbb (?) az egészben az, hogy a hírt sok hírportál szinte azonnal átvette, és ellenőrzés nélkül közölte. A napraforgoblogot 16:30-ig senki nem találta, hiszen annyira friss volt, hogy a Google még nem indexelte. Végül az MTI adta meg a blog elérhetőségét.

(fotó:Kettős Mérce)

Ezzel a mocskos húzással az „Éhségsztrájk a tisztességes közmédiáért” csoport nagy valószínűséggel újabb adrenalin löketet kapott, mert közmédia ügyben semmi sem változik. Vagy ha mégis, akkor az negatív irányba.

Az este folyamán Ángyán József nyílt levélben kért azonnali vizsgálatot Belénessy Csaba MTI-vezértől.

„Az MTI 2012. május 2-án 14 óra 20 perckor közreadott egy engem lejáratni szándékozó koncepciós irományból kreált hírt, amelyet visszautasítok. Az abban foglaltak minden alapot nélkülöznek, egytől egyig szemenszedett hazugságokat tartalmaznak. Visszautasítom továbbá azt az eljárásmódot, ahogyan az MTI, az ország közpénzekből fenntartott hírügynöksége egy hivatalosan nem létező blogon ma megjelentetett első és egyetlen bejegyzésből “példás” gyorsasággal, néhány óra leforgása alatt országos hírt kreált anélkül, hogy a bejegyzés tartalmát bármilyen módon ellenőrizte volna”

„Követelem, hogy a jó hírnévhez való jogom durva megsértését helyesbítő közlemény azonnali kiadásával korrigálják, s erre külön hívják fel azon sajtóorgánumok figyelmét, amelyek az Önök hírét átvették. A helyesbítő közleménnyel egyidejűleg az MTI jelen levelemet is hozza nyilvánosságra. Követelem továbbá, hogy indítsanak azonnali vizsgálatot annak kiderítésére: hogyan fordulhatott elő, hogy egy ilyen “1 napos blog” első és egyetlen bejegyzése vezető hírré válhatott az MTI-nél, különös tekintettel arra is, hogy ki vagy mely intézmény volt a “figyelemfelhívó hírforrás”! Elvárom, hogy a vizsgálat eredményeiről engem informáljanak és a közvéleményt tájékoztassák”

Szeretném, ha ma azt olvashatnám az MTI közleményében, hogy Belénessy Csaba azonnali hatállyal lemondott tisztségéről. Álom, álom, édes álom………
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..