Nagy nemzeti párválasztó. “Akikről eddig nem gondoltuk volna, hogy van tánckultúrájuk”. | Ezek Mennek Mostanában

Nagy nemzeti párválasztó. “Akikről eddig nem gondoltuk volna, hogy van tánckultúrájuk”.

A hétvégén zajlott nagy nemzeti táncos párválasztóról, főként a budapesti eseményekről már számtalan média beszámolt. Mi magunk is végignéztük néha hangosan kacagva, néha elképedve a videó beszámolókat. A szivárványos zászlóval és rózsaszínű sállal táncoló fiatalok, és az őket kilökdösni próbáló biztonsági őrök nagy közös táncbemutatója kimondottan üde színfoltja volt ennek az elmekórtani esetnek is beillő állami rendezvénynek. Ami ez után következett, arra elég sokan felkapták a fejüket. Történetesen az egyik műsorvezető azon kijelentésére, miszerint:

…a rendezvény elérte a célját, olyan embereket is megmozgatott, akikről eddig nem gondoltuk volna, hogy van tánckultúrájuk…”

Az alábbi videón 9:23-tól látható, hallható.

Megkérdeztük a műsorvezetőt, Szép Bencét, hogy kijelentését miként kell értelmezni. Valóban ilyen lesújtó véleménye van a nem heteroszexuális beállítottságú emberekről, hogy szerinte még tánckultúrájuk sincs? Vagy csupán egy rosszul sikerült rögtönzés hangzott el a szájából?

Szép Bence postafordultával válaszolt. Válaszát szó szerint idézzük:

„Nem áll szándékomban magyarázkodni, de… 

Amikor a műsor közben páran megzavarták a táncosok előadását, nem tudtam, hogy kik és miért viselkednek úgy, ahogy. Én délután a műsorvezetői feladatokkal voltam elfoglalva és – ha hiszed, ha nem – fogalmam sem volt arról, mi az oka a színpadon kialakult furcsa helyzetnek.  Számos rendezvényen voltam már közreműködő, ahol balhé tört ki: volt ahol a rivális diszkó szimpatizánsai hekkelték meg a rendezvényt, volt ahol atom részeg hőzöngők. 

Képzeld magad a helyzetembe: dolgozol, és azt látod, hogy hirtelen valakik megzavarnak egy rendezvényt – miközben én a színpadon, a backstage-ben semmit nem tudtam a céljaikról. 

Viccesen elmondtam a véleményem, mit gondolok arról, ha taccsra vágnak egy kiváló színpadi produkciót – ennek nincs köze a homoszexualitáshoz, sőt semmit féle szexualitáshoz. 

Mert én állítólag vicces vagyok. Ezért hívnak rendezvényekre, ezért tartok olyan sok gyerekműsort, stand up comedy show-t. (Bár még lehetne több is, szóval ha tudsz, segíts a reklámban! Köszi!)

A kijelentést tehát új kontextusba helyezi az a kérdés, amit feltettél nekem. 

Lehet, nem erre a válaszra számítottál, de egyáltalán nincs rossz véleményem a homoszexuálisokról. Sőt, a heteroszexuálisokról sincs rossz véleményem. Nem a szexuális irányultságuk alapján ítélem meg az embereket. (Bocs, de ezt nem tudom frappánsabban megfogalmazni.)

Ezt az a 2 tüntető ismerősöm is tudja, akik ma külön-külön írtak nekem, hogy “bocs, nem neked szólt a balhé”.  Ebben biztos vagyok. Mert nekem a rendezvényen műsort kellett vezetnem, más dolgom nem volt. 

Szóval belesodródtam valamibe, amihez nincs sok közöm. Én szórakoztatóipari prostituált vagyok – aki fizet, annak dolgozom. (Politikai rendezvényeket egyébként már vagy 10 éve nem vállalok. Ahogy Tor Age Bringsaerd is írta: “Ártsa magát a politikába, aki kába”) 

 

Táncműsort mentem vezetni. Petra, akihez 9 éves barátság fűz, felkért erre a munkára – én meg örömmel mondtam rá igent, mert imádom a táncot. Egész életemben sikeres tánckarrierről álmodtam, ezt sajnos 2 tragikus körülmény akadályozta meg: a jobb és a bal lábam. 

Viszont nézzük pozitívan a dolgot: én egy országszerte ismeretlen humorista vagyok – és lám, hirtelen a figyelem középpontjába kerültem. Most szervezzük a Stand Up Brigád taliándörögdi (Művészetek Völgye) humorprogramját. Tavaly vért izzadtam/izzadtunk, hogy megjelenjen valami rólunk. 

Most már van pár ötletem, hogy kerülhetek/kerülhetünk a figyelem középpontjába! 🙂

Sajnálom, hogy levelemben semmi botrányt keltő és vérlázító dolgot nem írtam, de maradjunk kapcsolatban, szerintem ki tudunk majd alakítani olyan dolgokat, amelyekből kölcsönösen profitálhatunk. 

Ha meg akarod jelentetni levelemet a weboldaladon, kérlek, változtatás nélkül tedd. Köszönöm! 

Barátsággal:

Szép Bence „

szep_bence

 

Természetesen mi sem számítottunk botránykeltő, vérlázító válaszra. Csupán arra voltunk kíváncsiak, mi a háttere, a nem túl szerencsés mondatnak.

A magyarázat szerintünk korrekt, köszönjük.

„Bajnai anarchista munkatársaitól” pedig nem szép, hogy egy sikeres rendezvényt megzavarnak.

http://youtu.be/BNVbgH3j2J8

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..