“Nekünk, Tisztelt Miniszterelnök-jelölt Társam, még a választások előtt dolgunk van egymással. ” | Ezek Mennek Mostanában

“Nekünk, Tisztelt Miniszterelnök-jelölt Társam, még a választások előtt dolgunk van egymással. ”

Újjé! Minden napra egy nyílt levél.  Szepessy Zsolt az Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltje nyílt levelet küldött Mesterházy Attilának.

“Mesterházy Attila Miniszterelnök-jelölt Úr részére

Tisztelt Miniszterelnök-jelölt Társam!
Magyarországon április 6-án parlamenti választásokat tartanak, ahol a magyar választó polgárok eldönthetik, hogy megtisztelő megelőlegezett bizalmuk jóvoltából, a választásokon induló pártok közül kinek adnak felhatalmazást négy évre, hogy kormányt alakítson és vezesse az országot. A bizalom az emberi kapcsolatok alapja, ezért ez az egyik legnagyobb érték, amit a Földön ember embernek adhat. 
A parlamenti választások közeledtével a magyar választó polgárok figyelme egyre jobban a politika felé fordul, keresik azokat a pártokat, amelyektől családjuk, gyermekeik és saját jövőjük biztosítását várják, amelyek választási ígéreteiben megbízhatnak.
A magyar választó polgárok nincsenek könnyű helyzetben. A rendszerváltás óta oly sok párttól, oly sok választási ígéretet kaptak már és oly sokszor csalódtak, ezért szavazatukat, mellyel állampolgárként rendelkeznek és amellyel négy évente egyszer szólhatnak bele személyes sorsuk, hazájuk irányításába, már nehezen és gyanakodva adják egyik vagy másik pártnak.
A szavazói bizalom megerősítése és helyreállítása érdekében minden választáson induló pártnak jó példát kell mutatni: őszinteségből, becsületből, kompromisszum készségből, bölcsességből, emberségből.
Nekünk, Tisztelt Miniszterelnök-jelölt Társam, még a választások előtt dolgunk van egymással. Közösen meg kell oldjuk az általam 2009-ben alapított párt, az Összefogás neve körül kibontakozó helyzetet. Én minden vitás ügyet, nézeteltérést emberi módon, megbeszélés útján szoktam intézni, így teszek most is. Meggyőződésem szerint nincsen olyan ügy, melyet értelmes gondolkodó emberek egymással leülve, egymás érveit kölcsönösen meghallgatva ne legyenek képesek konszenzus útján megoldani.
Közöttünk az Összefogás név használata miatt kialakult vitás helyzet rendezésére teszek tárgyalási javaslatot: találkozzunk, nézzünk egymás szemébe, akár kötetlen módon egy kávé, vagy tea mellett, és találjunk közös megoldást a kialakult helyzet orvoslására. 
Mutassunk közösen jó példát arra, hogy két, parlamenti választásokra készülő párt szakítani tud a magyar politikai közbeszédet oly régen nyomasztó negatív stílussal: veszekedés, civakodás, egymás lejáratása, gyűlölködés nélkül, gondolkodó emberekhez méltó módon tudjuk rendezni vitás ügyeinket. A magyar emberek megérdemlik, hogy ne terheljük őket felesleges viták által gerjesztett feszültségekkel. Mutassuk meg, hogy államférfiakként képesek vagyunk nyugodt országot és életet biztosítani nekik.
Természetesen Önnek, mint egy nagy pártszövetség miniszterelnök-jelöltjénekmódjában áll, hogy figyelmen kívül hagyja jó indulatú tárgyalási szándékomat és mereven elzárkózzon a személyes találkozónk elől. Én egy kicsi, de őszintén politizáló és becsületes eszközökkel kampányoló párt miniszterelnök-jelöltjeként őszintén remélem, hogy a személyes találkozó és tárgyalás mellett fog dönteni. Ellenkező tartalmú döntésének nagyon rossz társadalmi és politikai üzenete lenne a választók felé. Hogyan adjanak a választók egy olyan pártnak megelőlegezett bizalmat, szavazatot, ha az egy egyszerű ügyben sem képes megoldást találni, a nála kisebbel tárgyalást folytatni, meghallgatni a másik fél érveit?!
A magyar választók becsületes pártokra szeretnék adni értékes szavazataikat ezért a választások napján meg fogják vonni a bizalmukat a hamis pártoktól.
Ez a levél az utolsó kísérletem Ön felé a kialakult helyzet bölcs, gondolkodó emberekhez méltó megoldásának érdekében.
Az ügy fontosságára és a választásokig hátralevő idő rövidségére való tekintettel, kérem, hogy legkésőbb 2014. február 5-én szerda reggel 9 óráig jelezze felém döntését jelen levelem tárgyában. Amennyiben elzárkózik a személyes tárgyalástól és az ügy rendezésétől ez esetben kénytelen leszek az Összefogás nevében a szükséges jogi és politikai lépéseket megtenni.
Zárásként felhozom politikai hitvallásunkat: 
Az Összefogás nem jobboldali, nem baloldali és nem liberális, hanem egy új, ember központú problémamegoldó párt!
Bölcs döntésében bízva, maradok

Budapest, 2014. február 3.
Tisztelettel:

Szepessy Zsolt
az Összefogás miniszterelnök-jelöltje”

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..