Schumck: “A Szociáldemokraták támogatják a paksi beruházást” | Ezek Mennek Mostanában

Schumck: “A Szociáldemokraták támogatják a paksi beruházást”

Schmuck Andor az alábbi nyílt levelet tette közzé Paks bővítéséről:

“Nyílt levél az MSZP, Együtt-PM és a DK döntéshozóihoz

Kedves Barátaim!

A Paksi Atomerőmű bővítésének kérdése nem a magyar demokrácia ügye és nem a civil társadalom felelőssége.

Pártunk 106 körzetben állított jelöltet és így politikai ellenfélként indulunk a 2014-es országgyűlési választásokon, ugyanakkor azt gondolom, felelősségünk közös abban, hogy az ellenzéki politizálás hitelét megőrizzük.

Arra kérlek benneteket, hogy ne csapjátok be a választókat és hagyjatok fel a Paks bővítését érintő népszavazási kezdeményezéssel.

Nem gondolhatjátok komolyan, hogy egy ilyen súlyú, Magyarország energiabiztonságát, külkapcsolatait, gazdasági helyzetét meghatározó komplex kérdést csupán feketén-fehéren, egy igen vagy egy nem válasz kiválasztásával lehet eldönteni. Ez demagógia és súlyos felelőtlenség, mi több a választók becsapása!

Felelőtlenség a fukushimai tragédiával riogatni, hiszen annak a szörnyűségnek vajmi kevés köze volt egy évtizedek múlva megvalósuló beruházáshoz. Felelőtlenség arról szónokolni, hogy a döntéssel távolodunk Európától. Ne keltsetek riadalmat!

A választópolgárok világos beszédet várnak, azt szeretnék tudni, hogy mi az álláspontja az ellenzéknek a bővítéssel kapcsolatban. Mi egyértelműen fogalmazunk: a SZOCIÁLDEMOKRATÁK támogatják a paksi beruházást, atomenergia-pártiak vagyunk és hisszük, hogy a bővítés stratégiája az ország javát szolgálja.
Mi igent mondunk a paksi bővítésre.

Egyetértünk abban, hogy a szerződés előkészítése, titkosítása, az egyezmény gyors aláírása elfogadhatatlan, az erre vonatkozó kormánypárti érvek hamisnak és demagógnak tűnnek.
Erre azonban nem az a megoldás, hogy az ellenzék ugyanolyan hamis, és demagóg érvekkel válaszoljon. Paks bővítésének kérdése nem az utcán kell, hogy eldőljön, hiszen ez több mint politikai szimpátia kérdése. A szakmai, energiapolitikai, gazdasági és külpolitikai szempontokat nem lehet egyetlen kérdéssé leegyszerűsíteni. 

Kedves Barátaim!
Ha a választópolgárok azt látják, hogy a kormány iránt elvakult dühünkben ugyanolyanokká válunk, mint az a hatalom, amit le fogunk váltani, akkor nem csak hibázunk, hanem ostobák is vagyunk. Ne csapjuk be a választókat és követeljük közösen a legszélesebb szakmai egyeztetést!
Ne akarjunk a választók vélt vagy valós döntése mögé bújva megszabadulni a saját felelősségünktől ebben a hazánk jövőjét meghatározó kérdésben. Nem ebben kell demokratának lenni, hanem a saját álláspont megfogalmazásában.

Mindenki tegye világossá egyetért-e Paks bővítésével, és a döntéséért vállalja a felelősséget. A választók világos és egyértelmű választ várnak tőletek, hiszen ez a kérdés sokkal komolyabb annál, minthogy látványos marketing események, tematizált utcai akciók szintjére süllyedjen.”

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..