Szatmárnémetiben a Petőfi-szobornál két iráni lobogó előtt emlékeztek az 1848-49-as forradalom és szabadságharc áldozataira. Az RMDSZ elnézést kér. | Ezek Mennek Mostanában

Szatmárnémetiben a Petőfi-szobornál két iráni lobogó előtt emlékeztek az 1848-49-as forradalom és szabadságharc áldozataira. Az RMDSZ elnézést kér.

Szatmárnémetiben a Petőfi-szobornál két iráni lobogó előtt emlékeztek az 1848-49-as forradalom és szabadságharc áldozataira, mint azt olvashattuk a Szatmári Friss Újság írásában.

Cikkük szerint „ Fatális tévedés áldozata volt a március 15-i szatmárnémeti központi ünnepség minden résztvevője, az István téri Petőfi Sándor-szobor előtt az ünneplő tömeg a két magyar lobogó mellett két iráni lobogó előtt emlékezett az 1848-49-as forradalom és szabadságharc áldozataira.”

erdely2

 

edely1

 

 

Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének sajtóreferense pedig szervezési hibára hivatkozva kér elnézést: „Ezúton szeretnénk elnézést kérni a szervezési hibáért azoktól, akiket ezzel megbántottunk, de elsősorban azoktól, akik a rossz idő ellenére együtt ünnepeltek velünk március 15-én az István téren. Ezt azonban már nagyrészt sikerült megtennünk személyesen, még az ünnepség óráiban bocsánatot kértünk azoktól, akik valóban ott voltak. Örömünkre szolgál, hogy a hóviharban is együtt ünneplő szatmáriak legtöbbje arról biztosított minket, hogy a helyesen feltűzött lobogót az ünnepségen mindenki a szívében is viselte. Velük együtt mi sem azzal kívánunk foglalkozni, hogy egy szervezési hiba miatt az RMDSZ felett pálcát törni akarók mennyire érezték magukat sértve otthoni ünneplésük során. Úgy gondolom, hogy nem cselekszik helyesen az, aki egy egyszerű szervezési hibáért elbagatellizál egy olyan ünnepséget, amelyen ítéletidőben több százan emlékeztek a magyar szabadságharcra. Arról kellene beszéljünk, tisztelvén a rendezvényen megjelenteket, hogy mekkora siker az, hogy egy ennyire kiélezett, az országos politikából csöpögő nacionalista retorikában gazdag időszakban, ítéletidőben ennyien tartották fontosnak a jelenlétet.”

Ez mind szép és jó. De! Miféle szervezési hiba lehet az, hogy az ünnepségen részt vevők és felszólalók, köztük Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke nem veszi észre a tévedést, és nem vitetik ki a két oda nem illő lobogót? Simán lenyomták az ünnepséget úgy, hogy a szél ott lengette a nem éppen az alkalomhoz illő iráni zászlókat. Vagy amire még gondolni sem merek, esetleg észre sem vették a tévedést, csak az ünnepség után, amikor arra valaki felhívta a figyelmüket? Legalább az a fess, huszárruhába öltöztetett fiatalember jelezhetett volna, aki tartotta az egyik nem odaillő zászlót. Érthetetlen….

Mint a Friss Újság írja: „az ünnepség végén a magyarral ellentétben az iráni himnusz nem hangzott el a két ország lobogói előtt.”

Még szerencse.

A történtekről megkérdeztük az egyik fotón szereplő Kereskényi Gábor parlamenti képviselőt. Amennyiben válaszol, válaszát azonnal közöljük.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..