Tolerancia és liberalizmus. Magyarország 2013. | Ezek Mennek Mostanában

Tolerancia és liberalizmus. Magyarország 2013.

„Gyáva népnek nincs hazája” munkacímmel tüntettek pár százan- a pontos létszám jelen írás szempontjából nem releváns- 25-én kedden a budapesti Vértanúk terén. A megmozdulásnak volt előjátéka előélete, és egyre hangosabb utóélete ott, ahol az egész szerveződött. A Facebookon.

Az egész kezdődött azzal, hogy a tüntetésről és annak szervezésétől eltanácsolták a „kommenistákat”. Jelesül a Magyarországi Munkáspárt 2006 vezetőit, és tagjait. Először volt egy kis letiltás (istenem, ez olyan, mint a dedóban), majd egy kis verbális veréssel fenyegetőzés. És vajon kik voltak az éceszgéberei az egész le-és kitiltósdinak, a veréssel fenyegetőzések?

Az egyik, Rózsa Mihály, hithű SZDSZ fan, volt „netkommandós”, a másik maga a „Tolerancia” csoport.

What The Fuck?! Kérdezné a művelt Magyar. Igen, az a Tolerancia csoport, amelyik Radnóti Miklós Anti rasszista Díjat kapott 2013-ban.

tolerancia

 

Élén Zoltai Andreával, Zoltai Gusztáv lányával. Ha van olyan hazánkban, aki a Zoltai nevet nem ismeri, keressen rá a google-ban.

Először jöjjön a Magyarországi Munkáspárt 2006 nyílt leveléből egy részlet:

„A magukat liberálisnak nevező, ám valójában antidemokratikus szervezetek és egyének célja ismét ugyanaz, mint korábban is: befolyásuk alá gyűrni a baloldalt, hogy a Fideszéhez hasonló megszorító politikát vigyenek végbe, többek között az egykulcsos adórendszer és a nagyvállalatokkal kötött különalkuk segítségével.

Ennek a politikai helyezkedésnek legújabb lépése, hogy a “Gyáva népnek nincs hazája” tüntetésről kirekesztették pártjainkat. A szólásszabadság állítólagos hirdetői még a facebook csoportból is kitiltották a Zöld Baloldal és a Munkáspárt 2006 több vezetőjét és tagját, ahol hangot adtak véleményünknek. Voltak olyan szervezők, akik az érintett szervezetek egyes képviselőinek jóhírét, becsületét sértő kijelentéseket fogalmaztak meg nagy nyilvánosság előtt, ami miatt jogi eljárást kezdeményezünk. Ezt kényszerből, védekezés céljából tesszük, de sokkal fontosabb most a demokratikus alapjogokat veszélyeztető hatalommal szembeni összefogást szervezni. Mi partnerséget ajánlunk minden demokratának. Habár nem értünk egyet a gazdaságpolitikai kérdésekben, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy különböző véleményünket szabadon mondhassuk el. Ne engedjük, hogy újra „ordas eszmék uszuljanak ránk”.

A teljes nyílt levél itt elolvasható.

És akkor csemegének, egy-két facebook poszt:

„András Sándor Van, akinek a bíróságon lesz csak orgazmusa.

7 órája · Tetszik · 3

Müller Júlia Akkor ő fehérmájú

7 órája · Tetszik · 2

“András Sándor Szereti a gruppenszexet is?

7 órája · Tetszik

Müller Júlia Erről nem nyilatkozom…..(bár sejtéseim vannak)….no de vissza az eredeti témához.

7 órája · Tetszik · 3″

„Andrea Zoltai és Müller Júlia úrhölgynek üzenem, hogy nem tudok róla, hogy nyilvános bírósági tárgyaláson orgazmuson lett volna. Továbbá a májam se nem fehér, se nem vörös. És nem tudom, hogy kedvelem- e a gruppenszexet, ugyanis még nem próbáltam ki. Ha ennyire érdeklődnek a szexuális szokásaim iránt, nyugodtan kérdezzenek engem olyan csoortokban ahol ők is, én is tag vagyok. Hisz azokban is vagyunk legalább annyian, mint a Tolerencia csoportjukban. S ott még válaszolni is tudok nekik. Szép napot hölgyeim! “

„A történet úgy kezdődött, hogy a marxizmus szélsőséges eszme s a pld. hozzám hasonló kommunisták lényegében büdös komcsik, de annyira büdösek, hogy azok akik, a DK nevében Budapesten döntést hoznak, tulajdonképpen közölték, hogy nekem és a hozzám hasonlóknak nincs helyük az Orbán ellenes demokratikus összefogásban. Azért nem leszek ott a jövő keddi antifasiszra rendezvényen, mert ki vagyok onnan tiltva, a DK-val együttműködő egyik liberális párt képviselője Rózsa Mihály úr az esemény üzenőfalán még fizikai tettlegességgel is fenyegetett ha odatolom a mocskos komcsi pofám. Nem félek a Rózsához hasonlóktól, de okádhatnékom azért lett tőle. Fejtől büdös a hal vagy csak köhög a bolha?”

„GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Civilek, demokratikus pártok közös tüntetése a Köztársaságért a Demokráciáért mai rendezvény üzenőfalàn több volt a kirekesztés, a rágalmazás, mint az összefogásra buzdítás, sajnos. Ez nem hasznàlt az eseménynek. Sőt. Bár én nem sokáig láthattam, mert engem kitiltottak onnan és Rózsa Mihály még fizikai fellépésel is megfenyegetett ha mégis oda mernék menni. Ez az utolsó emlékeim egyike az esemény szervezőiről.

Rózsa Mihályon kivül eddig engem csak szélsőjobbosok fenyegettek meg tettlegességgel. Egy szélsőjobbos ütött meg eleddig. Nem félek Rózsa Mihálytól , csak undorodom attól ahogy megnyilvánult, s a szervezők ezt hagyták. Ezek után azt gondolom nem nekem kell mentegetőznöm, hogy miért nem mentem el ma.”

„Én semmiképpen sem azonositanám sem Rózsa Mihályt , sem Zoltai sem Müller úrhőlgyet a cionizmussal. A hőlgyek gunyolódni kívántak rajtam , nem tudom , én úgy érzem inkább magukat tették nevetségessé. Engem eddig szélsőjobbról ért fizikai fenyegetés és szexuális jellegű gunyolódás. Az úrhölgyek esetében beérem annyival , hogy több helyen nyilvánosságra hozom megnyilvánulásaikat. S meg is ragadom az alkalmat, hogy felajánljam a lehetőséget a kérdezésre, hisz nem vagyok prüd . Rózsa demokrata urat az esemény falról azóta a szervezők által már törölt de általam lementett megnyilvánulásai miatt beperelem. Nyertem már ilyen pert, szélsőjobbolali egyénnel szemben.”

„Tiltakozom a cionista kirekesztés gyűlölet keltés ellen ! Nincs bajom velük nekik se legyen velem ! Akik ezt ma képviselik Magyarországon nem a megbékélést politikáját képviselik! Ott voltunk kitettük a sárga csillagot mi is mikor Benneteket ért megkülönböztetés, Mert minden megkülönböztetést elutasít egy magát európai demokratának való . Ti sem különböztessetek meg minket csak ennyit kérek !Ne azokat támadjátok akik kirakták a sárga csillagot mert nem azok az ellenségeitek !

 

 

Tolerancia egy cionista zsidó nacionalista csoport kirekesztő támadó gyalázkodó semmivel sem különb a szélső jobbos hangvételű uszító csoporttoknál !

 

Zoltán Szabó Te jó Isten, Tibi, megbolondultál? Mi bajod lett hirtelen a cionistákkal?

Jöhetnek de R.Misi veréssel fenyegette meg a Zöld baloldal vezetőjét ha ott lesz mind ezt a Randnóti díjas Tolerancia csoport vezetője Z Andrea helyeselte vagy is egyetértett R.Misivel. M.Jullia másik adminja és alapítója mocskos módon ,,fehér májúna”k nevezte Zoé Krisztinát mind ezt a tolerancia nevében tették az oldalukon nyilvánosan . Csak gratulálni tudok ehhez az erkölcsi magassághoz. Remélem a MEASZ kizárja soraikból lejáratva evvel az antifasiszta mozgalmat . Ugyan is mind három hölgy tagja a mozgalomnak ! A két hölgy botrányosan megalázta evvel a MEASZ egyik igen aktív tagját !!Ezek után Zoltai Andrea mai beszéde hiteltelen számomra !”

Válaszcsapásként Zoltai Andrea posztja Rózsa Mihály üzenő falán:

„olyan jó volt visszanézni a tegnapi képeket.

olyan jó volt együtt lenni, együtt gondolkodni, lélegezni, létezni.

olyan jó volt együtt látni DK-ás, Mszp-és, liberális, roma politikust, jogvédőt, civileket, akik oly sokszor sok dologban másként gondolkodnak, és most mégis összefogtak a demokráciáért, a kirekesztés ellen.

nem tudom, hogy mi számit soknak, vagy kevésnek. Szerintem sokan voltunk, hálaistennek.

pedig az időjárás, és a napok óta folytatott ellenkampány mindent elkövetett, hogy kudarcba fulladjon a tüntetés…de a józan ész, a realitás gyözedelmeskedett.

olvastam, hogy voltak akik azon hezitáltak, hogy honnan volt pénzünk szinpadra…stb.

nem, nem volt szinpad, nem került semmi pénzbe….a tegnapi tüntetést nem a pénz, hanem a tenniakarás, a jószándék, a demokráciába vetett hitünk tudta összehozni.

és ezuton is üzenném a tüntetés ellen kampányolóknak: egyetlen párt sem volt kitiltva a tüntetésról, egyetlen szervező sem rendező sem tette szóvá a nem kis számban ott lévő Munkáspárt 2006-os zászlókat.

Nagy nagy köszönet mindenkinek akik megértették Edler Eszterék hívó szavát.”

Megjegyzés: Tisztelt olvasó!  A posztokat szöveghűen másoltuk, az azokban előforduló helyesírási hibákért ne minket zaklassanak!

És ha még nem lett volna elég, itt van még egy poszt a „Tolerancia” csoport működéséről:

„Szerintetek meddig lehet eltűrni, hogy egy embert gyalázzanak, mocskoljanak az interneten ?
Történt!
Ma van Alföldi Róbert utolsó munkanapja és erre szerveződött egy szimpátia rendezvény. 
Szerintem minél több embernek kell erről értesülnie, hogy ha van ideje és érdekli a szimpátia rendezvény részt vegyen rajta.
Én mindenhol megosztottam az eseményt, azon az eseményoldalon is ahol ma 18 órától Újpesten zsidó áldozatokra emlékeznek. A megemlékezés nem tart éjfélig, ezért utána aki akar elmehetett volna a Nemzeti Színházhoz. (Nemcsak áldozatok hozzátartozói vesznek részt rajta, rászervezett a DK is.)
Ezért és persze a gyűlöletük miatt kezdtek el ismét minősíthetetlen módon gyalázni a “Toleránsok”.
Egyik tagjuk veréssel fenyegetett, másik féreghez hasonlított, és azzal vádoltak, hogy én gyalázni szoktam a Mazsihisz vezetőjét!
EZ NEM IGAZ HANEM TÖMÖR VELŐS HAZUGSÁG!
Szerintetek meddig lehet eltűrni, hogy egy embert gyalázzanak, mocskoljanak, lejárassanak, és hazugságokkal befolyásolják ellene az embereket az interneten ?”

 

Tényleg ez lenne ma a tolerancia? A liberalizmus? Vagy az ilyen senkiházi Rózsa Misik mondják meg a tutit? Az a toleráns, liberális Rózsa Misi, akit, amikor bepereltek az interneten írt baromságai miatt, és elvesztette a pert, a facebookra jött sírni, hogy dobjuk össze a pénzt a büntetésre?

Mondjuk én is utaltam neki. De úgy látom, Misi semmivel sem különb annál az embernél, aki ellen elvesztette a pert.

A „Tolerancia” csoport prominenseiről meg inkább semmit. Még a végén náci leszek.

Nyugtassatok meg! Nem csupa ilyen emberből áll össze a ma ellenzéke. Ugye nem?
3 hozzászólás ehhez: Tolerancia és liberalizmus. Magyarország 2013.

 1. 2013 szerint:

  Hápprsze, jó dolog is az az összefogózsdi, jó volt 37-be’ is, mikor az akkori Unióba emigrált lengyelek 90%-át összefogdosták és szocialistán meggyőzték őket, hogy jobb lesz nékik a túlvilágon.
  Summárum, 2 dolog nagyon nem mindegy ám. Egy, hogy kik erőltetik az összefogózsdit, kettő, hogy milyen hangnemben.
  Azt írtátok, minden vélemény számít. Najszen. Kíváncsi vagyok, élnek-e még a tóthdezsői reflekszek.

 2. Mistachuck szerint:

  Szép. Az orbáni “oszd meg és uralkodj” politikája termékeny táptalajra lelt. Atomizálva lett a baloldal is, így bajos lesz jövőre elzavarni ezeket az ártányokat.

 3. Villányi György szerint:

  Ez a cikk szerintem nem a Munkás Párttól származik, hanem a Fidesz próbálja lealázni a pártot és a baloldalt ezzel összeugrasztani. Az említett tüntetésen fotóztam és nem pár százan hanem sok ezren vettünk részt az eseményen. Bármikor tudom produkálni a felvételeket ha esetleg bizonyításra van szükség. A Fidesz többi próbálkozását a Toleráns emberekkel szemben, úgy hiszem nem is kell …..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..