Tűzoltók! Fegyverbe! Fegyverbe??? | Ezek Mennek Mostanában

Tűzoltók! Fegyverbe! Fegyverbe???

A reggeli kávé kortyolgatása közben olvasom a ma megjelent hírt, miszerint fegyveres kiképzést kapnak a tűzoltók. A hír maga annyira bizar, hogy először azt hittem még álmodok. A döbbenettől magamhoz térve elkezdek keresgélni az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján. A döbbenet fokozódik, amikor meglátom az alábbi fotókat. Tűzoltók, (új nevükön katasztrófavédők) masíroznak, kúsznak, nyakukban géppisztollyal.

A cikkből megtudhatjuk, hogy ez nem más, mint az új „egységes belügyi moduláris képzési rendszer”. 

 

 

 

 

Azt mindig is tudtam, hogy az elmebetegség határtalan, és felfelé nyitott, de most úgy érzem, ez már mindenen túltesz. Miért van szüksége egy tűzoltónak harcászati kiképzésre?  Miért kell egy tűzoltónak megtanulni géppisztollyal, gépkarabéllyal, vagy a fene tudja milyen lőfegyverrel bánni, lőni? Ki vagy kik ellen kellene nekik harcolni? A tűzoltáson, az életmentésen és a katasztrófa elhárításán (nem a védelmén!) kívül még mit kellene csinálniuk?  A BM sajtóosztálya szerint: A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény módosítása lehetővé teszi, hogy a fegyveres ismereteket a tűzoltók a gyakorlatban is felhasználhassák, hiszen bármikor átvezényelhetik őket szolgálatra, például a rendőrséghez. ???? Miért is kellene a tűzoltókat átvezényelni a rendőrséghez? Ennyire kevés a rendőr? Nincs elég ember tömegoszlatásra?   Egyáltalán ki találta ki ezt az oltári marhaságot?

Ez vajon annak az altábornagynak az ötlete, aki rangja, titulusa előtt, teljesen jogtalan és nevetséges módon használja a tűzoltó szócskát? Az, aki úgy vezeti a tűzoltóságot, hogy még egy tűzoltó alaptanfolyama sincs, hogy önkéntes tűzoltó lehessen.  Viszont volt határőr, gründolt magának egy himi-humi szervezetet, és a maximális lojalitásának jutalmaként szétverhet, megalázhat egy olyan szervezetet, ahová régebben talán még kapuszolgálatba se vették volna fel.

De még biztosan álmodok. Mert ilyen ország valójában nincs is…

Képek innen.
2 hozzászólás ehhez: Tűzoltók! Fegyverbe! Fegyverbe???

 1. emeszakos szerint:

  Ez már valóban mindennek a TETEJE !!!!!!!
  Hol vannak azok a szakmailag is hozzáértő TŰZOLTÓK akik talán bele kellene, hogy szóljanak ebbe a baromi nagy marhaságba.
  Ne hagyjátok magatokat !!!!!!
  Ilyenkor alakul meg egy munkahelyen a sztrájkbizottság.

 2. Horváth Róbert szerint:

  Már van terrorelhárító szervezetünk stb.Ennyire fél Orbán???Hát félhet is mert amit művel ezzel az országgal,az már túlment rég minden határon,és a Magyar nép remélhetőleg ezt már nem nézi sokáig tétlenül!!!!És a most fegyveres kiképzésen átesett tűzoltók bízzunk benn,nem honfitársaik ellen használják majd a fegyverüket!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..