Vajon melyik havernak fáj a foga a Margitszigetre? ” A Margitsziget einstandolása a közigazgatás föld-és trafikmutyija” | Ezek Mennek Mostanában

Vajon melyik havernak fáj a foga a Margitszigetre? ” A Margitsziget einstandolása a közigazgatás föld-és trafikmutyija”

Amit már napok óta tudunk: a fővárosi önkormányzat közvetlen irányítása alá kerülne a Margitsziget Navracsics Tibor javaslata szerint. Amit még nem tudunk: mi vagy pontosabban ki(k) az oka, a mozgatórugója benyújtott törvényjavaslatnak, amit már megtárgyalt az illetékes Önkormányzati és területfejlesztési bizottság is, és rövidesen dönt róla az Országgyűlés.

margitsziget

 

Ugye azt senki sem hiszi, hogy jó Navracsics miniszterünk ebéd utáni szendergéséből felriadva hirtelen kitalálta, hogy most hirtelen, az elkövetkező napok alatt, einstandolják a Margitszigetet. Nem lennék meglepve, ha a háttérben már ott várakozna ugrásra készen egy befektető, egy (Fideszes) jó barát, egy elkötelezett jobboldali, mint már azt láthattuk egyéb, más esetekben is. Mert azok az érvek, amik a törvényjavaslatban szerepelnek, finoman szólva megmosolyogtatóak.

Navracsics indoklása szerint: „a – jelenleg a XIII. kerülethez tartozó – terület kiemelt idegenforgalmi jelentőségű, a fejlesztése túlmutat egy kerületi önkormányzat stratégiai tervezésében rejlő lehetőségeken”.

Ez- már elnézést a bárdolatlan stílusért- egy nettó marhaság. Ajánlom minden kétharmad hívő fidiótának, kapja elő a Margitsziget tulajdoni lapját, és olvassa, el kik szerepelnek benne, mint tulajdonosok. Hogy ne kelljen, sokat fáradozniuk elárulom. 99%-os tulajdonos a Magyar Állam, azon belül a Fővárosi Önkormányzat, 1% tulajdoni hányaddal pedig a  Esztergom-Budapesti Főegyházmegye rendelkezik. Ennyi. Vagyis a XIII. kerület csak közigazgatásilag felelős a Margitszigetért, de annak nem tulajdonosa. Az utóbbi évtizedekben egyetlen egy fejlesztés sem hiúsult meg a kerületi önkormányzat akadékoskodása miatt. Sőt. Az atlétikai stadion és a futópálya is a kerületnek köszönhetően újult meg. Nem beszélve a szabadtéri színpadról, aminek a felújítása ellen az állami főépítész tiltakozott, de a kerület saját hatáskörében engedélyezte. Egyszóval a tulajdonos, ha eddig akarta volna zsákszámra önthette volna a pénzt a fejlesztésekbe, senki nem akadályozta volna meg.

Nem beszélve arról a tényről, tetszik, nem tetszik, de vannak sokkal fontosabb, idegenforgalmilag jelentős területek is. A Vár, a Hősök tere, a Parlament, a zsinagóga stb. Ja, hogy ott nincs szabad terület, amit oda lehet csúsztatni egy jó barátnak? Mert a javaslat szerint, a jelenleg nyolc helyrajzi számon szereplő Margitszigetet fel kellene parcellázni. És ezzel el is érkeztünk az egész einstandolás lényegéhez. Ki kell iktatni a jelenleg közigazgatási felügyeletet gyakorló Szocialista vezetésű önkormányzatot, majd lehet parcellázni, mindenféle fejlesztésnek álcázott beruházásokra az engedélyeket simán kiadni. A haveroknak. Nem vagyok jós, de ha ez így folytatódik, akkor a budapestiek majd csak belépő megfizetése után tehetik be a lábukat a Margitszigetre.

Vagy, ahogy Dr. Tóth József XIII. kerületi polgármester mondta: „ A Margitsziget einstandolása a közigazgatás föld-és trafikmutyija”
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Connect with Facebook

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..