Kedves Index.hu! Köszönöm az elmúlt 21 évet!

Mondhatni öreg motoros vagyok az internet világában. A kilencvenes évek elején, az egyik   Budapesti Nemzetközi Vásáron beszerzett, méreg drága CompuServe előfizetéssel, egy dög lassú betárcsázós modemmel ( mert akkor még nem volt más alternatíva), és piszok drága Matáv percdíjakkal kezdtük felfedezni feleségemmel, az akkor még igencsak szellős, kevés tartalommal rendelkező világhálót. De már akkor ott volt az INteRNeTTo, ami abban az időben egy piszok jó, és szabad hírportál volt. A szabad szónak itt a nem sokkal az igen csak elcseszett (bár erre csak később döbbentünk rá) rendszerváltozás után, komoly súlya volt.

Aztán 1999-ben, az INteRNeTTo-ból kiválva, megalakult az Index.hu.

Az elmúlt 21 évben minden reggel az Index.hu-val indítottam a napom, és lefekvés előtt szintén az Index.hu-t néztem meg, friss hírek után kutatva. Olyan, igazi újságírók cikkeit olvashattam ez alatt a huszonegy év alatt (a teljesség igénye nélkül) mint Gazda Albert, Uj Péter, Tóta W. Árpád, Bodoky Tamás, Dezső András, Barakonyi Szabolcs, Földes András, Hanula Zsolt, Klág Dávid, Sajó Dávid, Szabó Zoltán, Tenczer Gábor, Dull Szabolcs, és még sorolhatnám a végtelenségig az összes régi, és a most frissen felmondott újságíró nevét, aki maguk voltak az Index.

Igen ők voltak az Index, és nem a Vaszily féle NER lovagok, vagy az igen csak érdekes fordulatot vett Bodolai.

És ők azok is, akik megmutatták, hogy nincs az a pénz, amiért a függetlenséget, a sajtószabadságot fel lehet adni. Ellentétben azokkal a magukat újságírónak tartó propagandistákkal, akiknek van az a pénz, amiért megírják naponta a szarságaikat, a NER különböző portáljain, vagy épp szemrebbenés nélkül belehazudnak a képünkbe a közszolgálati adókon, vagy a TV2-n. A NER-nek sikerült egy újabb független hírportált bedarálnia.

Végtelenül szomorú vagyok. Úgy is, mint felhasználó, és úgy is, mint Magyar állampolgár.

Kedves Indexesek! Köszönöm nektek az elmúlt 21 évet!

 „Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”

(Orbán Viktor)

Hozzászólások

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.