A legelfoglaltabb alpolgármester, a “Jövő városában”

Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla, Belváros-Lipótváros Önkormányzatának Alpolgármestere, Miniszteri Biztos, pályázhatna a legelfoglaltabb politikus címre, simán megnyerné.

Történt ugyanis, hogy közel egy évvel ezelőtt, 2016 április elején a Főméltóságú Alpolgármester Asszony titkárságán járva, időpontot kértem egy audienciához. Annak rendje és módja szerint rögzítették a nevemet, telefonszámomat és azt, hogy milyen ügyben kívánok a hatalmasság elé járulni, és: „majd értesítjük” felkiáltással utamra bocsájtottak.

Egy éve.

Az értesítést, és a meghallgatást az óta is várom.

Jó, hát értem én, hogy egyszer minden probléma megoldódik magától, így vagy úgy. De azért kérdezném, a Főméltóságú Alpolgármester, Miniszteri Megbízott Asszony mi a tarka faszért veszi fel a nem kevés illetményét, ha nem képes a munkáját ellátni?

Mert ő lenne az, akinek a feladata és tevékenységi területe az alábbi lenne:

 „Elsősorban család- és szociálpolitikával foglalkozik, alpolgármesteri munkáját is ez a terület határozza meg a Belvárosban. Számos olyan kezdeményezés fűződik a nevéhez, amely a kerületben élőket segítő szociális juttatások körét bővítette. Ilyen például az ajánlott védőoltások ingyenessé tétele. Emellett tevékenyen részt vett a felújítandó lakásokra kiírt pályázatok kidolgozásában is.”

Vagy a „Belváros a jövő városa!” szlogen egy olyan városra, városrészre vonatkozik, ahol már csak hidrogénezett hajú alpolgármesterek és miniszteri biztosok vannak, a többi meg megy a resztlibe?

Köszönöm a meghallgatást, köszönöm a segítséget!

Ja! Nem!


Kategória: Ahol élünk, Poli | Címke: , , , | 1 hozzászólás

A Gyurcsányisták teljes amnéziában szenvednek.

Rendkívül érdekes és szórakoztató olvasni, ahogy a DK keményvonalas hívőit tömörítő Facebook csoportban reagálnak Demeter Márta MSZP frakcióból és pártból való kilépésére.

A talányos elnevezésű DK Európa Expressz (nem tudni, hogy most expressz sebességgel Európába tartanak-e vagy onnan jönnek? Bár a bejegyzések és a hozzászólások stílusa alapján inkább az utóbbi.) csoport tagjai tökéletesen bebizonyították azt a tételt, hogy az átlagos magyar választó nem képes három hónapnál tovább visszaemlékezni.

Túl azon, hogy érthetetlen módon olyasmivel foglalkoznak, amihez semmi közük nincs, nem képesek emlékezni arra, hogy mi történt 2011-be.

„ O egy politikai Qva ,a Parlamenti mandatum jol jotz neki es ugy latom annyira mar nem becsuletes ,hogy azt vissza adna ,ha mar a partra nincs szuksege !!”

„Listáról, nem egyéni képviselőként került a Parlamentbe, a mandátumát a pártjától kapta! Elemi dolog, hogy visszaadja a mandátumát! Úgy látszik egy szemernyi tisztesség sincs benne! Az ilyen embertől minden normális párt elhatárolódik, megbízhatatlan, a pénzért mindent, a képviselői fizetést nem hagyja veszni, mert akkor dolgoznia kéne!”

„ Mert a szavazók a listán az MSZP-re szavaztak. Ugyanezt eljátszotta Szily Katika a megvilágosodott szentfazék, és az MSZP sajnos NEM OKULT – így jártunk.”

Hát kedves hölgyek, urak! Had frissítsem fel az emlékezetüket. 2011-ben kilépett az MSZP frakcióból és a pártból egy Gyurcsány Ferenc nevű politikus, bukott miniszterelnök és csapata. Mind listáról kerültek be az országgyűlésbe.

Baracskai József (MSZP Zala megyei területi lista)

Ficsor Ádám (MSZP országos lista)

Gyurcsány Ferenc (MSZP országos lista)

Kolber István (MSZP Somogy megyei területi lista)

Molnár Csaba (MSZP Győr-Moson-Sopron megyei területi lista)

Oláh Lajos (MSZP Hajdú-Bihar megyei területi lista)

Szűcs Erika (MSZP országos lista)

Vadai Ágnes (MSZP országos lista)

Varju László (MSZP Pest megyei területi lista)

Vitányi Iván (MSZP országos lista)

 

Ezek közül vajon hányan adták vissza a mandátumukat?

Na ugye!


Kategória: Poli | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Névtelenek pártja.

Demeter Márta kilépett az MSZP-frakcióból. Megírta már fű, fa, virág. Ez van. Gondolom, majd a képviseleti megbízását is visszaadja, ahogy illik. Az remélem, mindenkinek megvan, hogy 2011-ben, amikor Gyurcsány és követői szintén kiléptek az MSZP frakcióból, nem adtak vissza egy mandátumot sem. Na de ez már a múlt, és ismerve a kilépő figurákat akkor nem lepődött meg ezen senki.

Demeter Márta lemondását követően megjelent egy cikk egy nagyformátumú, roppant mérvadó és véleményformáló portálon, az MSZP közeli Pestibulváron. A cikkben van egy érdekes rész:

„Egy nevét elhallgató tagtársa így nyilatkozott róla:

“Személy szerint örültem, hogy Márta országgyűlési képviselő lett, legalább lehet látni új fiatal arcot és a szakterületét is jól vitte. Az elmúlt 1 évben viszont kicsit fejébe szállt a dicsőség megfeledkezett arról, hogy listán jutott be és bizony azért a listáért sokan dolgoztak. Egyre arrogánsabb lett, elkezdett nem köszönni az egyszerű párttagoknak és elkezdte elhanyagolni a frakción kívüli kötelességeit. Édesapja kőbányán jobbik párttag. Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget eddig, senki sem tehet róla, hogy milyen az apja. De mostani cselekedetének a fényében lehet, hogy még is van jelentősége”

Két dolog lehetséges. A cikkíró innen-onnan összeszedett információk alapján kerekített egy kis történetet, majd névtelen forrásra hivatkozva, mert ugye ez a legkönnyebb, lehozta. A másik lehetőség szerint, megint előkerült az MSZP-ből egy olyan figura, aki nem meri vállalni a nevét.

Hogy az ördögbe lehet valaki ennyire puhatestű, gerinctelen szarházi? Ha már nyilatkozik egy párttársáról, egy elvtársáról, annak háta mögött, akkor miért nem meri vállalni a nevét? És még bedobja a jobbikos apukát is. Hányinger.

És, hogy meglegyen mára is a sértődés, nem a kulcsszavak közé írom, hanem ide:

Kedves nevét elhallgató tagtárs! Te egy szar alak vagy!


Kategória: Poli | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Még egyszer és utoljára a név nélküli és fiktív sz@rkavarókról.

Igazság szerint nem akartam többet foglalkozni azzal a témával, amiről tegnap írtam, de úgy érzem Kelemen László és Nagy Csaba, azaz, Torzsa Sándor rádobott egy lapáttal.  Mindezt természetesen úgy, hogy reagálni nem tudok, sőt nem is látom, mit irkálnak, hisz kidobtak.

Tegnapi posztom szerintük tele van hazugsággal, személyeskedéssel. No fene! A kritika mióta személyeskedés? És hol a hazugság?

Ezt írtam: „Akkor tegyük tisztába a dolgokat. A Fénysebesség című oldal tulajdonosa, ha még senki nem nézett volna utána, egy kedves csoporttársunk Kelemen László. A Societas oszlopos tagja, az MSZP Ferencvárosi Szervezetének elnökségi tagja. Mivel ő a weboldal tulajdonos, gondolom a cikkeket is ő írja. Mondom, gondolom. Mert soha egy írás sincs aláírva.”

Bárki rákereshet-mert az internet nem áll meg a cicás képeknél és a kamu című szutyok cikkeknél- arra, hogy ki a fenysebesseg.hu domain tulajdonosa, ki regisztráltatta be.

Persze mondhatnánk sok Kelemen László él kishazánkban, miért pont a Societasos Kelemen lenne az. Talán még el is hinném, ha a kedves úr Facebook oldalán nem lennének kizárólag ennek az oldalnak a cikkei posztolva. A „Hajrá MSZP” csoportban szintúgy. Azzal követtem el a személyeskedést, hogy rámutattam, talán illene aláírni azokat a förmedvényeket, amit megjelentet? Azzal, hogy megkértem vállalja a nevét? Nem csak nekem csípte a szememet a sok szemét, még a saját oldalán is kap kritikát rendesen. Persze egyikre sem válaszol, úgy tesz mintha kívülálló lenne.

Aztán mi volt még a hazugság? Esetleg arra gondolnak a kedves urak, hogy lemertem írni, Nagy Csaba egy fiktív személy, egy kamureg, és Torzsa Sándor áll mögötte? Ezzel egyébként a csoportban lévő összes Societas tag, és még egy páran tisztában vannak. Neveket nem írok, de itt van például egy beszélgetésből egy részlet:

A tegnapi cikkem aljára, a kulcsszavak közé beírtam azt is, hogy „szar alakok”. A cikk a csoportból való szónélküli kidobásom után íródott, de Kelemen úr még azt is megmagyarázza, hogy azért kellett engem kitiltani, mert gyalázkodtam. Mert azt írtam egyik kulcsszónak, keresőszónak, hogy „szar alakok”. Sőt gyaláztam az MSZP-t is. Ez a magyarázat, nem hogy nevetségesre, de kínosra is sikeredett.

De hogy hol gyaláztam az MSZP-t az számomra továbbra is rejtély.

Az, hogy oda írtam keresőszónak az inkriminált kifejezést? Hát istenem. Azzal nem az MSZP-t gyaláztam, csupán kifejeztem mi a véleményem az olyan emberekről, akik nevüket nem vállalva, vagy kamuregek mögé bújva kavarják a fekáliát. Könyörgöm, nem Kelemen és Torzsa urakból áll kizárólag az MSZP! Ne próbálják már elterelni a saját ténykedésükről a figyelmet egy ilyen bődületes hazugsággal!

Az meg már mindennek a csimborasszója, hogy reggelre az fogad a Facebookon, hogy Torzsa Sándor bejelöl ismerősének. ? Hát ez már muhahahahahaha……

Röviden ennyi. Ezzel az üggyel és ezekkel az urakkal már így is többet foglalkoztam a kelleténél.. Nyugodtam írogassanak csak tovább a hátam mögött. De azért arra felhívnám a figyelmüket, nem mindenki szellemileg alul táplált, mint ahogy azt ők hiszik.

Kelemen úr! A kulcsszavakat kérem nézze meg!

 

 


Kategória: Legalja, Poli | Címke: , , , , | 3 hozzászólás

Fiatal szocialisták? Csalódás. Ezeket inkább soha.

Drága jó MSZP-s „ifjú elvtársak” kőkeményen védik egymást. Amikor szóvá mertem tenni, hogy az általuk létrehozott „Hajrá MSZP!” Facebook csoportban egy kissé ellentmondanak a demokráciának, és az egyikőjük által működtetett weboldal egy kalap szar, a posztom tíz percet élt meg, utána törölték, és én is úgy repültem a csoportból, mint a pinty.

Bár maga  ez a Facebook csoport nem reprezentálja az MSZP-t magát, de azért mégis MSZP, Societas tagok hozták létre.

Remélem, ha egyszer kormányváltás lesz, ezek az emberek, a hős ifjúszocialisták a büdös életbe nem kerülnek a hatalom közelébe.

A számukra rettentően sértő bejegyzésem:

“Szomorúan vettem észre, hogy…………….. mindenféle értesítés nélkül, anélkül, hogy legalább közöltétek volna vele, kidobtátok a csoportból.

Szegénynek nagy a bűne. Kritizálni merte több hozzászólásában a fénysebesség.hu írásait. Főleg azt, hogy az időnként bugyuta írásokat, illetve a szenzációhajhász, lájkvadász címekkel ellátott cikkeket soha, senki nem írja alá. Gondolom ez nem tetszett az oldal tulajdonosának, és bár ő maga nem admin a csoportban, de biztosan volt ráhatása arra, hogy …….. így simán kidobjátok.

Akkor tegyük tisztába a dolgokat. A Fénysebesség című oldal tulajdonosa, ha még senki nem nézett volna utána, egy kedves csoporttársunk Kelemen László. A Societas oszlopos tagja, az MSZP Ferencvárosi Szervezetének elnökségi tagja. Mivel ő a weboldal tulajdonos, gondolom a cikkeket is ő írja. Mondom, gondolom. Mert soha egy írás sincs aláírva.

Hasonló oldal, blog, már létezik. Igaz az a DK Kuruc infója, a Nyugati Fény blog, amiből mostanában már hírportált is csináltak. Az van, az kell a DK hívőinek, mint egy falat kenyér. Ott ugyan ez a szitu. Ha beírod, hogy amit írnak az ténylegesen nem igaz, akkor simán kitiltanak mindenhonnan.

 De kérdezem, kell az MSZP szimpatizánsoknak, MSZP tagoknak egy hasonló oldal? Egy olyan oldal, ami ugyan olyan eszközökkel operál? Lájkvadász címek, amiknek semmi köze a tényleges tartalomhoz. Vagy hazug tartalmak? Lásd, „több ezer ember tüntetett a nyugatinál”.  De hát, ha valakinek tetszik, olvassa, hirdesse, semmi gond. Viszont ha valaki kritikával él, azt illik elviselni.  Nem szaladni a csoport adminhoz, a Societas elnökéhez, Torzsa Sándorhoz, hogy ugyan dobja már ki a csoportból ezt a …………….., mert nagyon zavaró, amiket írogat. Ahhoz a Torzsa Sándorhoz, aki amúgy egy kamugreggel (Nagy Csaba) alapította a csoportot.

Drága elvtársak! Kedves Kelemen elvtárs! Tessék felvállalni azt, amit létrehoznak! Mert nem abban van a nagy művészet, hogy megjelentessen egy „cikket”, hanem abban, hogy a nevét is adja hozzá!

Ennek a csoportnak van 2814 tagja, jelenleg, posztolásom pillanatában. Bár gondolom, rövid időn belül ez a szám ismét egyel, csökken. Az aktív felhasználók száma nem éri el a százat sem. Kérdezem, miért kell ezt a száz embert hülyeségekkel tömni?

A másik, ami egy kissé csípi a szemem, hogy kik azok, akik folyamatosan osztják az észt, és lehurrognak mindenkit. Olyanok keménykednek a tagokkal, és magyarázzák meg, hogy amit a kedves tag gondol, az hülyeség, akik semmivel sem különbek náluk. Olyanok, akiket úgymond alanyi jogon, a saját személye miatt még soha semminek nem választottak meg. Még egy sima önkormányzati képviselőnek sem. Azaz gyakorlatilag egy nagy lóf@szt sem tett le az asztalra. Listás lovagok. De úgy gondolják, mert az MSZP-n belül akármilyen pozíciót sikerült fogniuk, ők a mindentudók, és ezzel felhatalmazva érzik magukat arra, hogy itt mindenkit kioktassanak. Kivéve Török Zsoltot, mert ő már nyert választást, illetve tudom, hogy szokott ide írni. Látni nem látom, mert két-három évvel ezelőtt, a Szanyi Tibi oldalán vitatkoztunk, és ő roppant karakán módon úgy zárta le a vitát, hogy simán letiltott. Mondjuk, nem hiányzik, bennem ezért semmi sértődés nincs. Levontam a tanulságot.

Nem gondolom, hogy ez lenne a szimpatizánsok, vagy a tagok megtartásának a legjobb módja.

No. Akkor ezek után lehet engem is kidobni a csoportból, mert ugye az sokkal egyszerűbb, mint lepést váltani. Nem fogok sírva fakadni, kinőtem már ebből. Ettől függetlenül a saját kerületemben ugyan úgy talpalok, és talpalni fogok, akkor, amikor kell. Amikor kampány vagy bármilyen más alkalom van, és szükség van a munkámra, vagy amíg nem veszik el a tagsági kártyámat.

Mert Bástya elvtárs is megmondta: „szerénység elvtársak!”. Ezt javasolnám én is , egy-két kedves csoporttársnak, és adminnak.

Benkovics József, MSZP tag”

 

Hát, szar ügy ha valaki leírja a véleményét, és akinek szól az csak sunnyogni, alakoskodni tud. Még az a szerencse, hogy tudom, nem ezek a jóemberek alkotják az MSZP gerincét, na de kérem akkor is! Hát miért kellene nekem egy olyan pártra szavazni, amiben ilyen minőségű emberek vállalhatnak bármi szerepet? Még akkor is, ha teszem azt tagja vagyok ennek a pártnak.

Egyre inkább erősödik bennem az az érzés, hogy igenis a civil szervezeteké a jövő.

Ajánlom Kelemen, és Torzsa úr figyelmébe, én vállalom a nevemet!

 


Kategória: Poli | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Hírhamisítás, ami nem a kormányközeli médiában jelent meg. Vagy inkább bohózat?

„Több ezres tömeg tüntetett a 3-as metró felújításért az MSZP tüntetésén” harsogja címlapján a Fénysebesség.hu

Hát egy lófaszt, mama!

Mi szükség van erre? Álhírek gyártására, hírhamisításra ott a szép számú kormánypárti média. A résztvevők számának közlésére pedig ki lenne autentikusabb, mint Rákay (Kálmán) Philip.

Jó, értem én, hogy nagy a lelkesedés, fel kell tüzelni a tagságot és a szimpatizánsokat. De nem kell ilyen durva túlzásokba esni.

Aki nem vett részt az eseményen, de már életében legalább egyszer járt a Nyugati téri aluljáróban, az a cikket olvasva néz, mint hal a szatyorban. Ha valóban több ezer ember vett volna részt a tüntetésen, ami leginkább egy sajtótájékoztató volt, akkor bizony ott leállt volna az élet, és Trump beiktatás ide, Trump beiktatás oda, biztosan belefért volna valamelyik médiába. Ha ott szorong több ezer ember, akkor nem grasszálnak ott a járókelők a lépcsőn fel és le, a sajtótájékoztató alatt.

ATV Live: Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatója

Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatót tart a Nyugati téri aluljáróban a 3-as metró állapotáról. Felszólal még Horváth Csaba a Fővárosi MSZP képviselői csoport vezetője és Bihal Dávid az MSZP fővárosi elnökségi tagja

Közzétette: atv.hu – 2017. január 20., péntek

Az egyébként a Facebookon meghirdetett eseményre kemény 95 (!) ember jelezte, hogy ott lesz. Bár a szokott séma szerint ennek a számnak általában csak a fele, jó esetben háromnegyede szokott elmenni, ez esetben egy kicsit többen, talán 150-en is ott voltak. Nem több ezren!

De most komolyan! Aki leírta ezt a marhaságot, az egyáltalán szokott gondolkodni? Hát jó uram! Készültek fényképek, videofelvételek. Hol az ördögbe van az a több ezer ember?

Az MSZP-nek el kellene már felejteni azt a koreográfiát, hogy lép egyet előre, aztán nekifutásból tökön rúgja saját magát. Hogy mi köze van a cikkhez az MSZP-nek? Csak annyi, hogy a Fénysebesség.hu tulajdonosa egy MSZP politikus, több szervezet elnökségi tagja. Bár kilétét igyekszik eltitkolni, mert az oldalon eddig megjelent cikkek mind névtelenül jelentek meg.

„Szerkesztő” úr! Idézek öntől:

„Beszéljünk a valóságról, a valódi Magyarország valódi problémáiról. Én ebben hiszek, e-szerint politizálok.”

Tessék a valóságról beszélni, tudósítani! Úgy hitelesebb lesz. Szerintem.

 

FRISSÍTÉS! (2017.01.21.) 

Az éjszaka folyamán átírták a több ezer embert több százra. Sőt, az oldalon sablon csere is volt. Új színek, új dizájn. Ez is egyfajta módja a helyesbítésnek. Bár azért nem sikerült mindent eltüntetni.

 


Kategória: Poli | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Élesedik a megtekintési verseny. Tállai átvette a vezetést.

Tállai András beszállt a megtekintési versenybe, és úgy tűnik simán veri a másik nagy megtekintőt, Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert.

Egy nap, öt megtekintés.

“2017. január 13.
10 óra Emőd – Művelődési Ház építése – fejlesztési helyszín megtekintése
11 óra Harsány – Útfelújítás – fejlesztési helyszín megtekintése
12 óra Bükkaranyos – Út- és járdafelújítás,tornacsarnok építése – fejlesztési helyszínek megtekintése
13 óra Kistokaj – Önkormányzati tulajdonú iskolai ingatlan bővítése – fejlesztési helyszín megtekintése
14 óra Ónod – Vásártér infrastruktúrafejlesztés, útfelújítás – fejlesztési helyszínek megtekintése

Kétségkívül a megtekintés sokkal jobban megy Tállai mesternek, mint az adójogszabályok ismertetése, megértése. Nemhiába ő a NAV vezére.

A megtekintés mesteréről az is kiderült, hogy ha adományozni kell, akkor azt igen bőkezűen teszi. A Heves Megyei NAV egyik munkatársának kisfia súlyos cukorbetegségben szenved, a munkatársak adománygyűjtést indítottak. Az adományozókhoz csatlakozott Tállai is, egy nagyon értékes ajándékkal meglepve a beteg kisfiút.

 

 


Kategória: Poli | Címke: , , , , , | 1 hozzászólás

Nem tud leállni Zugló alpolgármestere. Segítség helyett halottszámlálás, felelősség helyett hárítás.

Rozgonyi Zoltán (FIDESZ-KDNP) Zugló alpolgármestere nem tud lejönni a hajléktalan témáról. Kellőképpen gusztustalan posztja után, nem kevésbé okádék bejegyzéssel jelentkezett.

„Sajnos megvan az idei tél 5. zuglói áldozata. Ma hajnalban az Ilosvai Selymes Péter térnél található híd alatt “élő” három hajléktalan egyike a patakban vesztette életét. A közelben (50 méterre) bölcsőde és óvoda, játszótér található. Ezeknek az embereknek pedig nem itt kellene lenniük! Az utca nem megoldás…? És persze a jogvédők, az AVM aktivistái ilyenkor hallgatnak…”

Bizony. Megint a jogvédők, meg az AVM. Persze Rozgonyi rettentően sértve érezheti magát. Talán mindenki emlékszik még az elhíresült 2011-es bódérombolásra, és az utána elvesztett perre. Úgy tűnik, Rozgonyi mester ezt a békát elég nehezen tudja lenyelni. Biztos komoly presztízsveszteség érhette a párton belül, nem beszélve az elbukott önkormányzati választásról. Szóval, Rozgonyi elég frusztrált lehet.

Szerettem volna válaszolni neki, de helyettem két bátor hozzászóló leírta mindazt, amit én is gondolok az ügyről.

„Hányinger keltö, hogy politikai célokra használják egyesek a megfagyott emberek tragédiáját.”

„Kedves Rozgonyi Úr! Nem méltó ezt a tragédiát ilyen keretezésben tálalni. Közelebb állna a valósághoz, ha azt írná le, hogy a kormány hogyan tolta át a felelősséget a szociális támogatások kapcsán a forráshiányos önkormányzatokra, vagyis hogyan gyengítette meg a szociális hálót. Érdekes módon nyugaton (ahol valóban kormányoznak) több szociális lakással, szolidárisabb szociális modellel meg tudják oldani ezt a problémát. Nálunk újítás és innováció legfeljebb a szavak terén van, például egyre elterjedtebb új szóösszetétel a “diplomás hajléktalan”. Szerencsésebb esetben a “diplomás hajléktalan” szinonim a “mosogató vendégmunkás” kifejezéssel, amit főleg az Egyesült Királyságban használnak… Ez a probléma nem csak Zuglót érinti, az egész ország bajban van, remélem az emberek átlátnak az új “Magyarország erősödik” kormánypropagandán.”

Ez a két komment csak kivétel, hisz a többi hozzászóló inkább Rozgonyi (FIDESZ) fan, és ennek megfelelő a beírásuk is. Közülük is „kiemelkedik” Tóthné Eszter nevű lény, az alábbi szösszenettel:

„Egy büzbarlangal kevesebb,……………,ha annyira szívén viseli a sorsukat,vigyen haza párat belőlük,legtöbbjük saját hibájából van ott,ahol,mit kéne tegyen a kormány???-ha nem akarnak bemenni a szállókra,béke poraikra…..”

Direkt nem takartam ki Tóthné nevét és profiképét. Had ismerje meg mindenki ezt a „tősgyökeres” zuglói asszonyságot, aki tele van jóérzéssel, emberséggel. Ja, nem. Tóthné erdélyi származású.

Vajon olvashatunk-e egyszer olyan posztot Rozgonyi Zoltántól, hogy: „A mai napon kivittem két liter forró teát, és két szelet zsíros kenyeret a fagyoskodó hajléktalanoknak. Holnap megpróbálok egy pokrócot, vagy egy pár száz forintos izolációs takarót vinni nekik, nehogy megfagyjanak.”

Természetesen a kérdés költői.

 

 


Kategória: Ahol élünk, Legalja | Címke: , , , , , , | 1 hozzászólás

A Fideszes Rozgonyi megtalálta a zuglói hajléktalan tragikus halálának okozóit. Vigyázat! Nehogy elhányd magad!

Erős poszttal rukkolt elő a Facebookon a zuglói Fidesz erős embere, Rozgonyi Zoltán.

Szerinte a Város Mindenkiért Csoport miatt újra ellepték Zuglót a hajléktalanság problémájával küzdő emberek. Tetszik érteni? Sőt, talán maga Udvarhelyi Tessza gerjeszti a nyomort, az elszegényedést és csinál az emberekből hajléktalant.

Íme Rozgonyi okádása, szó és betű szerint:

“MEGHALT EGY HAJLÉKTALAN BÓDÉTŰZBEN ZUGLÓBAN! Hol van a Város Mindenkié Csoport?
Hétfő éjszaka immáron a 4. hajléktalanokat érintő halálesetet jegyezhettük fel idén… Most egy hajléktalan halt meg bódétűzben a Körvasút sor mellett, a Fogarasi út és Füredi út közötti elhanyagolt bokros területen, ahol egy nyomorúságos bódéváros alakult ki. Én ma délelőtt felkerestem a területet és tájékozódtam. Sajnos a Város Mindenkié Csoport aktivistáival nem találkoztam. Jogos a kérdés, hogy hol vannak a hajléktalanok érdekvédelmét hangoztató aktivisták az extrém hideg idején? Hol van egyik vezetőjük Udvarhelyi Tessza? Talán kényelmes budai otthonában fogalmazza újabb röplapját, amit majd egy tőzsdespekuláns finanszíroz? Nem tudom. Azt tudom, hogy ennek a gittegyletnek a tevékenysége abban merült ki Zuglóban, hogy megpróbálták megakadályozni egy ugyanilyen nyomor telep felszámolását a Francia úton. Amikor az emberek életét mentve a fagy – és tűzhaláltól ezt megtettük, pert “gründoltak” ellenünk néhány szerencsétlen ember bevonásával. Nos teljes lehet az örömük:
2014-ben megtorpant a nyomor telepek felszámolásának folyamata, sőt a közterületeken való életvitelszerű tartózkodás tilalmáról szóló helyi rendeletet is hatályon kívül helyezte a zuglói baloldal. Ennek következtében újra elkepték Zuglót a hajléktalanság problémájával küzdő emberek. És most sajnos meg-meghalnak. 2015-ben 5 fő, 2016-ban 4 fő, most pedig már négyen meghaltak, pedig csak néhány nap telt el az évből… Mikor érti meg már végre a baloldal, hogy az utcán élni nem emberhez méltó és ilyenkor életveszélyes, hosszú távon pedig MINDIG halálhoz vezet!!! Tessék megnézni a képeket: ez kell Zuglóban? A helyszínen lévő érintett szemtanú állítása szerint Tarpán saját családi házzal rendelkezik, lomizni hozták fel “valakik” Pestre és itt hagyták… Csak azért nem megy haza mert a macskákat nem tudja hazavinni. A helyszínen jelen lévő Myrais szociális munkás hazaviteli javaslatára azonban nemet mondott, mint ahogy arra is, hogy bemenjen melegedni, tisztálkodni a Cserei utcai nappali melegedőbe… Talán éppen ő lesz a következő áldozat?”

Ezek után csak azt nem tudom eldönteni, hogy Rozgonyi vajon ennyire mindenkit hülyének néző, pofátlan hazudozó, vagy a Fidesznél alapkövetelmény  az, hogy mindenki Németh Szilárd és Tállai András szellemi színvonalán vegetáljon.

Akár így, akár úgy, hányhatnékom van.


Kategória: Ahol élünk | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Hülyék mindig is voltak, vannak és lesznek. A Teréz körúti robbantás utóélete…

A Teréz körúti robbantás óta egy rakat összeesküvés elméletet megismerhettünk már. A robbantás feltételezett elkövetőjének elfogása után, ezek az elméletek egyre vadabbak lettek. Volt itt már gépágyús harckocsi az elfogáskor, sőt, mint azt a nagyon hiteles és mérvadó Bors megírta, még eltévedés is.

Ezek közül is kiemelkedik egy ma megjelent Facebook poszt. Ez már annyira szánalmas, hogy én, mint olvasó is kínosnak érzem.

„Mesét mondok 
(a jó öreg KGB iskola)

– keress egy félnótást, térképezd fel az életét, szokásait
– egy rá hasonlító ügynök, begyakorolja mozgását, azonos módon öltözködik
– már ismert személyiség lopással, rendelj robbanószerkezethez alkatrészeket
– folyamatos megfigyelés alatt tartsd a balekot 
– a megfigyelő jelez, hogy nincs alibije a célszemélynek
– az utánzó ügynök ekkor robbant, és látványos mozgásba kezd, hogy mindenkinek berögzüljön az elkövető kinézete
– eközben előkészítünk majdani tárgyi bizonyítékokat
– különböző összeesküvés elméleteket indítasz, hogy zavarossá váljon a cselekmény, ne merüljenek fel evidens kérdések
– némi kivárás után látványosan elfogod a balekot
– az előkészített bizonyítékok már felhasználhatóak
– a balekot elmebetegnek nyilvánítod és gyógykezelés alatt kiütöd az agyát gyógyszeresen
– vagy börtönbe kerül, ahol rövid idő alatt tragikusan elhalálozik

Minden, a valósággal egyező dolog, csak a véletlen műve!

Itt a mese vége. Fuss amerre látsz!
(a szabad vélemény jogán)”

barom

A hozzászólásokat is érdemes elolvasni. Megdöbbentő.

barom5

barom4

barom3

barom2

Mivel maga a poszt nyilvános, így a neveket direkt nem takartam ki. Had lássa mindenki, kik, azok az egybites emberek, akik ennyi baromságot összehordanak. Persze sok hülyét hord a hátán a föld, de ezek mindenen túltesznek. Értem én, hogy patás Orbán, meg szemét Fidesz és a TEK. De könyörgöm! Tényleg ennyi szellemileg alul táplált honfitársunk van?

És végül egy pár mondat egy olyan ember posztjából, aki érti is azt, amiről ír:

“Aki azt állítja, hogy ez egy „színjáték”, egy “titkos összeesküvés” az lényegében a teljes jogállamiságot kérdőjelezi meg és vádol meg összeesküvéssel az ügyben egyszerre több száz rendőrt, technikust, szakértőt, tűzszerészt, tanút, hatósági tanút, kommandóst, ügyészt, ügyészségi nyomozót, bírót, fogdaőrt, pszichológusokat, büntetés-végrehajtási dolgozókat. Az ilyen ember az ilyen kijelentéssel több száz, egymást nem is ismerő szakember és kívülálló (tanú) hirtelen jött és együttes összeesküvését állítja, hallucinálja. Vagyis egy olyan, politikailag is teljesen értelmetlen összeesküvést, amelyben szinte mindenki benne van, csak pont őt hagyták ki…. Nem furcsa…?

Végezetül, talán el kéne gondolkodni azon is, hogy vajon melyik országban van így, hogy amikor a hatóságok elfognak egy közveszélyes bombamerénylőt, akkor a fél ország, szinte a teljes sajtóval – csupán azért, mert haragszik a kormányra – nem a tettesre, hanem a hatóságokra és azok tagjaira zúdít minden megvetést, gúnyt, gyűlöletet, és nem örül, hanem dühöngve acsarkodik és önellentmondásos, értelmetlen elméleteket gyárt, amelyben mindenki összeesküvő gazember, csak a pokolgépes robbantó nem…” (forrás: Felforgatás zsarukönyv)

 

 

 

 


Kategória: Ahol élünk, Legalja | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Elgurult a gyógyszer? Nem, ez csak a DK stílus.

Végéhez közeledik Dunaújvárosban a kampány, a megüresedett önkormányzati képviselőségért. A Demokratikus Koalíció jelöltje, Dr. Huszti Zsolt sikeresen átvette és elsajátította a DK kommunikátorának és hű csatlósának a retorikáját. Azt már megszokhattuk, hogy a Gréczy-Mandula duó száján folyamatosan ömlik ki a szar. Na, ezt már sikerült Husztinak is abszolválnia. Ha valaki esetleg nem tudná ki az a Mandula, annak röviden: Mandula Viktor egykori szebb napokat látott újságíró az egyik „szellemi” atyja és szerzője a DK Kuruc-infójának, a Nyugati Fénynek. Természetesen szigorúan név nélkül. Gréczyt meg azt hiszem nem kell bemutatni.

Visszatérve a dunaújvárosi DK kampányra, Huszti Zsolt ma emelte e tétet, és az alábbi képet posztolta a Facebookon:

huszti

Vagyis Huszti és a DK szerint Dunaújvárosban a munkahelyeket az MSZP-től kell megvédeni. Sőt! Azt is megmagyarázza, miért nem állt be, a tök esélytelen ismeretlen volt LMP-s és a DK mögé az MSZP.

huszti2

huszti3

Hogy jön ide az LMP?

A 2010-es országgyűlési választásokon, Huszti az LMP jelöltjeként indult. Természetesen nem Dunaújvárosban, hanem Tolna-megye 2. választókörzetében, Paks-Dunaföldváron. Akkor az a területet vallotta otthonának, és az LMP-ben látta, természetesen önmaga mellett, az ország megmentőjét.

„Mezőföldiként gyerekkorom óta erősen kötődöm a térséghez, melynek kiegyensúlyozott fejlő- déséért tenni szeretnék. Bízom abban, hogy sikerül megfelelő alternatívát nyújtani a kötélhúzó politikába belefáradt lakosság számára……….Polgári természetőrként és zöldszervezetek tagjaként a fenntartható fejlődés és a reális zöld fejlesztések elkö- telezett híve vagyok. A Lehet Más a Politika párt megfelelő alternatívát kínálhat számunkra a jelenlegi, nem túl előremutató helyzetből.”

huszti7

Akkor még a természetért és zöld fejlesztésekért harcolt, ma már a Vasmű és az acélgyártás jelenti a fő prioritást. És természetesen a DK.

„– Miért pont a DK?
– Mert haladó, nemzeti célokért küzdő, ugyanakkor az európai értékek mentén szerveződő párt a Demokratikus Koalíció………Mivel tervekkel és programokkal a többi párt nem jelenik meg, ezért szerintem ez az egyetlen jó megoldás. És ahogy a DK egy jó, működő, vállalható országot szeretne, úgy kívánom ugyanezt kicsiben..”

Olyannyira, hogy már megvan a Sokak Magyarországa mintájára a Sokak Dunaújvárosa program is. Nem kisebb tervekkel, mint:

huszti10

Mintha legalább polgármestert vagy miniszterelnököt választanának, és Huszti e posztok valamelyikére készülne, és nem egy abszolút Fideszes többségű képviselőtestület egy helyére. Ezzel hülyítik, a híveket, és talán saját magukat is.  Ez a komplex programcsomag kísértetiesen hasonlít Huszti főnöke, Tere-Feri valamelyik agymenésére. Biztosan mindenki emlékszik a heti két-három alkalommal bedobott „reformokra”, amelyekből természetesen egy sem valósult meg.

Az egész ember és a pártja legalább annyira hazug, mint a plakátjuk.

huszti9

„A baloldali jelölt”  Hogy egy őszödi klasszikust idézzek, „lófaszt mama!”

A baloldali jelölt az Selyem József, az MSZP jelöltje. Ugyanis a választáson induló pártok közül, egyetlen egy baloldali. Az pedig az MSZP. A DK egy neoliberális gittegylet, egy máshol megbukott vagy kirúgott tehetségtelen politikusok keveréke, akiket maga a nagyvezér válogatott össze. Már a nevük is egy óriási kamu. Hisz a párt felépítését és működését tekintve egyáltalán nem demokratikus, és a kutya sem lépett még velük koalícióra. Bár lehet, hogy a koalíció szó azt jelenti, hogy összeverődött egy rakás levitézlett volt MDF, SZDSZ és MSZP tag. De erről majd bővebben, egy másik írásban.

Szóval ez az igazi arca Husztinak és a DK-nak. Hazudnak, mocskolódnak reggel, délben, este. Meglepődtünk? Nem!

A szektatagok egyike-másikát meg inkább az MSZP legyőzése hajtja.

huszti8

Arra azért kíváncsi leszek, hogy ha Huszti vasárnap felszáll a szopórollerre, vajon utána is pökhendi és arrogáns módon törölni fogja a neki nem tetsző hozzászólásokat. Csak úgy „demokratikusan”. És legközelebb hol és melyik párt színeiben fog indulni?

 


Kategória: Legalja, Poli | Címke: , , , , , | 2 hozzászólás

“Je suis Illés bácsi” 41037 igénytelen ember.

Ugyanis ezidáig ennyi ember írta alá azt a petíciót, ami szerint „fontosabb az az ember, aki a terméket lelkiismeretesen és magas szakmai tudással készíti” mint a higiénia, és olyan marhaság, mint a HACCP.

illésbácsi

Magam is megdöbbentem, hogy olyan emberek osztogatták Illés bácsi történetét, igazságtalanságot kiáltva, akikről soha a büdös életben el nem tudnám képzelni, hogy igénytelenek, koszosak lennének. Az alábbi videót megnézve, tegye fel a kezét, aki szívesen megetetné a gyerekével, unokájával azt a sütit vagy fagyit, ami a filmen látható „cukrászműhelyben” készült.

Mellesleg figyelmébe ajánlom azoknak, akik istenítették a finom, természetes anyagokból készült fagyit, hogy nézzék meg jól a videót. Vajon a a sok fagylaltporos dobozban, ami látható, mi volt? Vagy azok voltak tele természetes alapanyaggal?

Ha valaki nem is látta először a tetthelyet, a korai cikkek fotóin jól látható amint Illés bácsi koszos, hosszú körmökkel, puszta kézzel fogja a fagyi tölcsért. Vagy félig fedett, szőrös mellkassal méri a fagyit.

760x0

illesbacsi

Vajon az a több mint 41 ezer ember, miért nem indít minden egyes alkalommal petíciót, amikor egy pékséget, vagy húsüzemet bezárnak? Mert Illés bácsit még meg sem büntették. Ugyan is ha a sokat szidott hivatal olyan nagyon „szemét” lenne, akkor az öreg mester most a bezárás mellett egy nagyon magas összegű büntetéssel is szembe találhatta volna magát. De ha ekkora az igény a gusztustalanságra, a koszra a mocsokra, akkor gyerünk, hajrá, írjanak petíciót.

Mai hír, hogy nem kell megmenteni az idős mestert, nem kell gyűjtést indítani (sokak bánatára), mert végleg bezárja a cukrászdát, a gépeit pedig megveszi az önkormányzat, és múzeumi tárgyak lesznek belőlük.

Remélhetőleg légmentes vitrinben.

illésbácsi3

 

Egy apró érdekesség még a végére. A földrajzoktatás, aminek feje felett ott lóg a megszüntetés veszélye, nem egészen 11 ezer aláírást érdemelt.

illésbácsi2

Igénytelen Illés bácsik országa lettünk.

 


Kategória: Poli | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Boldog 129-ik születésnapot Mentők!

Ma május 10-én van az Országos Mentőszolgálat születésnapja. Ma 129 éves a szervezett mentés Magyarországon. Látva és olvasva a jókívánságokat, a köszöntéseket, nézve a tévében a parlamenti ünnepséget, valami iszonyatosan jó, bizsergő érzéssel tölt el, hogy életemből két évtizedet eltölthettem a mentésügy szent oltárán.

Hogy hogyan lettem mentő? Nem tudom. Nem készültem rá olyan tudatosan, akkora akarattal, mint például általános iskolai osztálytársam. Míg én a téren fociztam, ő a mentőket nézegette a Markó utcában. Ha otthon volt és meghallotta a semmivel össze nem téveszthető sziréna hangját, rohant a Szent István körúti lakásuk ablakába és szép akkurátusan feljegyezte az éppen elrobogó mentőautó oldalszámát. Igen, akkor még minden kocsi oldalán volt egy szám. Komoly kimutatást vezetett, időpontokkal, illetve haladási iránnyal. Már akkor, gyermekfejjel elhivatott volt. Egyébként, ő még mindig a szolgálat tagja. Hosszú évek óta ő az OMSZ szóvivője.

Szóval, nem készültem rá, hogy mentő legyek. Annak ellenére sem, hogy édesapám több évtizedet lehúzott a szolgálatnál. Aztán, a nyolcvanas évek elején, amikor nyugdíj előtt, a magasabb fizetés miatt inkább elment kórházi fő ápolónak, egyszer csak ott találtam magam a Markó utca 22-24 előtt. Remegő térdekkel és összeszűkült gyomorral mentem fel az emeletre, ahol két, elég szigorú kinézetű és modorú ember kifaggatott töviről-hegyire, hogy mégis miért akarok én mentő lenni. Az egyik egy magas, kissé őszes göndör hajú volt, a másik alacsony volt és szivarozott. Az „öregek” biztosan tudják, kikről van szó. Az első kérdések között szerepelt, hogy van-e valami közöm egy hasonló nevű emberhez, aki nemrég lépett ki a mentőktől. Az igen válasz és a hosszas kérdezz-felelek után közölték, hogy próbaidőre felvesznek, de nagyon fognak figyelni, mert édesapám nevére nem hozhatok szégyent, és elvárják tőlem, hogy idővel minimum azt a szakmai és emberi színvonalat hozzam, amit ő. Figyelembe véve, hogy abban az időben azért nem volt olyan könnyű felvételt nyerni, úgy gondolom, apámnak köszönhetem, hogy nekem sikerült. Amikor később elárultam neki, hogy jelentkeztem és felvettek a mentőkhöz, csak legyintett egyet, és azt mondta: „nem vagy normális”.

Hasonlóan a felvételi procedúrához, szintén remegő térdekkel és összeszűkült gyomorral jelentkeztem az első szekundáló napomon a központi ONE kocsi személyzeténél. Soha nem felejtem el, az első eset egy részeg sérült volt, akit a Mentőkórházba szállítottunk. Akkor és ott eszembe sem jutott, nem is gondoltam volna, hogy néhány év után, állandó ápoló leszek pont azon a központi ONE kocsin, amin tanultam, és majd nálam is szekundálni fognak.

fiatalon))) 002

Biztos vagyok abba, hogy most is vannak nagyon jó szakemberek, de úgy érzem, nekem óriási szerencsém volt. Szerencsém volt, mert úgy hozta a sors, hogy épp akkor, a nyolcvanas évek elején kerültem a szolgálathoz. Kivonulhattam olyan emberekkel, megismerhettem olyan embereket, akik a Magyar mentésügyben legendának számítottak és számítanak ma is. Vagy olyanokkal, akik azóta váltak legendává. Rettenetesen büszke vagyok arra, hogy ismerhettem, ismerhetem őket. Hogy némelyiküktől tanulhattam. Legyen az orvos, ápoló vagy gépkocsivezető. Őrületesen nagy generáció volt az akkor a nyolcvanas-kilencvenes években. A maival össze sem hasonlítható, néha lerobbant, lepattant technikával dolgoztunk, de mégis őrült nagy mentések voltak. Abban az időben volt egy mondás: „ha egy talicskával is kell kivonulni, a rohamkocsi akkor is rohamkocsi”

fiatalon))) 001

Hogy megbántam-e? Soha! Eddigi életemből van egy pár dolog, amit nem bánok. Ezek közül az elsők között áll az a két évtized, amit a mentők családjában eltöltöttem.

Hogy büszke vagyok rá? Igen! Életem végéig büszke leszek rá, hogy mentő voltam.

Hogy valamit másképp csinálnék? Lehet. Talán. Ha nem jöttek volna azok a piszkos anyagiak. Ha a mentő fizetésből meg lehetett volna élni, akkor még ma is ott lennék.

A szívem még mindig hevesebben ver, ha meglátok egy szirénázó mentőautót. Pedig még mindig előfordul, hogy 25-30 évvel ezelőtt átélt tragédiákról, esetekről álmodom.

Minden tiszteletem azoké, akik most is, épp ebben a pillanatban is segítenek a bajbajutottaknak, mentik az életet.

Boldog születésnapot MENTŐK!

“Sokak életéhez van közünk.
Némelyekéhez kevesebb, némelyekéhez nagyon is sok.
De nem fogják tudni a nevünket. Azt sem, hogy mit tettünk értük. A mi munkánk rejtett és névtelen…” (Dr. Felkai Tamás mentőorvos)

image045


Kategória: OMSZ | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Új párt alakult Gödöllőn. Gémesi György a háttérben?

Ha másban nem is, de pártok számában Magyarország egyre jobban teljesít. A bírósági adatokat böngészve kiderült, alakult egy újabb formáció.

A 2016.02.20-án nyilvántartásba vett gödöllői székhelyű újabb párt az Új Kezdet Párt.                             Rövidített nevén: ÚK

A párt elnöke Dr. Fábián Zsolt, volt gödöllői alpolgármester, jelenleg a gödöllői polgármesteri kabinet idegenforgalmi és turisztikai referense, a MÖSZ (Magyar Önkormányzati Szövetség) főtitkára.

„A párt célja:

  1. a) demokratikus értékek képviselete, a jogállami normák érvényesítésének elősegítése
  2. b) a magyar állampolgárok jólétének növelése, a gazdaság fenntartható fejlődésének a biztosítása
  3. c) a magyar nemzet összetartozásának erősítése
  4. d) olyan politika megvalósítása, amely hozzájárul ahhoz, hogy hazánkat a demokráciák megbecsült tagjaként ismerjék el
  5. e) kedvező feltételek biztosítása a fiatalok tanulásához , munkába állásához és családalapításhoz
  6. f) országgyűlési és önkormányzati, valamint európai parlamenti választásokon képviselők állítása g) tagjai számára biztosítani a közéleti szerepvállalás lehetőségét”

gémesi2

gémesi3

Mivel Dr. Fábián Zsolt ezer szállal kötődik Gödöllőhöz és a MÖSZ-höz  nem lenne meglepő Dr. Gémesi György szerepvállalása az Új Kezdet Pártban. Már csak azért sem, mert aki a párt internetes megjelenéséhez szükséges domain név regisztrációját elindította  és a domain név tulajdonosa nem más, mint Gémesi György.

gémesi

A pártalapítással és a domain bejegyzéssel kapcsolatban megkérdeztük Dr. Gémesi Györgyöt, de kérdéseinkre ez idáig nem reagált.

Kíváncsian várjuk a folytatást.

 

 


Kategória: Poli | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Egy vasárnap a Ligetvédőkkel. Legyél te is Ligetvédő!

A Városliget barátai és a Ligetvédők vasárnap sem hagyták magukra a kivágásra ítélt fákat. Az állandó aktivistákon kívül rengetegen voltak kíváncsiak az értelmetlen pusztításra, szinte “egymásnak adták a kilincset”.

A gyerekek rajzolhattak, és aki szeretett volna az tollaslabdázhatott is. Volt kávé, üdítő, ásványvíz, és finom pogácsák, sütemények. Délután,  Nyáry Krisztián írásának felolvasásával kezdődő program keretében  több író és költő is bemutatta művét, melyeknek témája főleg a természettel volt kapcsolatban.

Ha te sem értesz egyet a Városliget átalakításával, a gyönyörű és egészséges fák kiirtásával, kattints a Ligetvédők és a Városliget barátai Facebook oldalára és lájkold! Mind a két oldalon percre pontos információkhoz juthatsz, hogy jelenleg hogy áll a fákért vívott harc. És ha időd engedi, menj ki személyesen is, és írd alá a petíciót . Jelenléteddel ha csak egy rövid időre is, de erősítsd a védőket!

 

A képre kattintva galéria nyílik.

« A 67 »

 

Ha tetszett a bejegyzésünk oszd meg, és lájkold oldalunkat a Facebookon, vagy kövess minket a Twitteren, hogy ne maradj le írásainkról!


Kategória: Ahol élünk, Poli | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Több ezren az állatkínzás ellen.

Több ezren tüntettek ma az állatkínzás ellen, illetve azért, hogy az állatkínzók kapják meg a törvény által kiszabható letöltendő börtönbüntetést.

“Követeljük, hogy minden bántalmazott állat kapja meg azt a jogi védelmet, ami az állatvédelmi törvényben le van írva, és minden állatkínzó bűnhődjön meg tetteiért.”

A megmozdulás szervezői és a résztvevők is megérdemlik az elismerést.

« A 50 »

A képre kattintva galéria nyílik.

 

 


Kategória: Ahol élünk | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Orvosi empátia. Avagy mit gondol egy orvos egy halálos mentőbalesetről.

A Magyarországi  Mentődolgozók Szövetsége az alábbi posztot tette közzé a Facebookon:

“Tisztelt Richárd Laczkó! A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége az ön által tett kijelentést elhunyt bajtársunk jó hírnevét sértő magatartásaként értékeli, ami közérdekbe ütköző cselekedet, ezért szövetségünk büntető feljelentést kezdeményez az ügyészségnél. Továbbá a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottságánál az Etikai Kódexbe foglalt magatartási szabályok vétkes megszegése miatt szintén eljárást kezdeményezünk, mivel Ön az orvosi hivatás általános etikai követelményét magatartásával szándékosan, súlyos mértékben megszegte.”

Előzmény:

A tegnapi napon történt tragikus mentőbalesetről, amely során egy mentőápoló életét vesztette, több poszt is született. A sok részvétnyilvánítás mellett megjelent Laczkó doktor alábbi mondata:

“Ennyivel kevesebb hulladék lesz, remélem.”

laczkó1

Lackó kritikán aluli böffenete hatalmas felháborodást keltett, melynek hatására jobbnak látta, ha törli az összes hozzászólását. Facebook oldalán pedig az alábbi magyarázat jelent meg:

laczkó5

Kedves Laczkó doktor! Mivel a beszélgetésben elég sokan részt vettek, és olvashatták magvas gondolatait, ez a terelés nagyon kevés.

laczkó3

laczkó4

És ez a véglény, Dr. Laczkó Richárd orvos. Orvos, aki gyógyít, életeket ment. Állítólag.

laczkó2

Az élet furcsa fintora, hogy Laczkó doktor adatlapja szerint február 1. óta egy olyan, több mentőautóval rendelkező magán cégnél dolgozik, amelynek egyik fő profilja a sürgősségi betegellátás. Bízom benne, hogy soha nem kerülök olyan helyzetbe amikor őket kellene hívnom. Mert a végén még  ez a csupa szív, empátiával teli orvos jönne ki.

UPDATE:

Laczkó doktor jelenlegi munkáltatója, az Inter-Ambulance Zrt. az alábbi közleményt jelentette meg a Facebookon:

“A tegnapi nap folyamán egy szerencsétlen nyilatkozat jelent meg egy próbaidőn nálunk dolgozó kollégánk oldalán, ami tartalmát tekintve méltatlan mind hozzá, mind a Cégünkhöz. Ettől a gondolattól teljes mértékben elhatárolódunk, és ezúton is részvétünket fejezzük ki elhunyt bajtársunk családjának. Kórházban lévő Bajtársunknak jobbulást kívánunk!”

 


Kategória: Ahol élünk, Legalja | Címke: , , , , , , | 2 hozzászólás

Több ezren a pedagógus tüntetésen.

A netadó elleni tüntetés óta nem volt ilyen nagy méretű megmozdulás az Orbán kormány ellen. A rossz időjárás sem tudta elriasztani a több ezer tüntetőt.

A képre kattintva galéria nyílik.

« A 27 »

 

 

 

 

 

 

 


Kategória: Poli | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Ennél ütősebb lokálpatrióta videoklip talán még nem készült.

A XIII. kerületi Önkormányzat támogatásával.

 


Kategória: Ahol élünk | Címke: , , | Hozzászólás most!

Kire veri ki GFG? Szavazzon!

 

 

[poll id=”2″]

fodorg

 

[poll id=”3″]

gfodor11

 


Kategória: Legalja, Poli | Címke: , , | Hozzászólás most!

Üzenet a kapualjban. A mi házunk rovat következik.

Az egész decemberben kezdődött, egy köteg kartonpapírral és egy plexi lappal. Melléjük gyorsan odakerült egy kartondoboz, tele szeméttel.

Így nézett ki december 14-én:

IMG_20151214_101219

Hat nap múlva, december 20-án már ekkorára hízott a kupac, hála az igen termékeny lakóknak:

IMG_20151220_094136

Így vártuk a karácsonyt:

IMG_20151220_094124

És így köszöntöttük az új évet:

IMG_20160103_101728

 

Jelenleg, január 3-án ez a helyzet:

IMG_20160103_165455

És ekkor megszületett az üzenet:

IMG_20160103_195459

Komoly versengés alakult ki néhány kedves lakótárs között. A verseny még december közepén kezdődött, és azt hivatott eldönteni, melyikük a nagyobb antiszociális büdös bunkó, azaz melyikük tud több szemetet és lomot lerakni a kapualjba. Most, hogy eltelt a karácsony ünnepe, és átléptünk az újévbe, ideje eredmény hirdetni. A verseny döntetlennel végződött, azaz egyformán büdös bunkók tetszenek lenni. Amikor az első versenyző, nevezhetjük kihívónak, lerakta a saját kis kartonpapírját, és egyéb lomjait a kapualji ablak alá, egyes emberszabású egyedekről rögtön leolvadt az európai kultúrember máza, és boldogan hordta hozzá saját kartondobozát, szemetét. Természetesen titokban, anonim módon.

Bár van olyan, a szelektív hulladékgyűjtés ellenes aktivista, aki bátran felvállalja kilétét, vagy csak egyszerűen annyira idióta, hogy a műanyagot és fémet gyűjtő szelektív kukába úgy dobálja bele a pizzás dobozait, hogy a névre szóló blokkokat a tetején hagyja. Igen, drága Kovács úr, önről van szó. Ezzel csak annyi a gond, hogy ha a szállító észreveszi, nem üríti ki a kukát, és az egész itt marad újabb egy hétig.

Hogy mindenkinek világos a legyen, a társasházban jelenleg nincs olyan státusz, hogy szolga, vagy hulladékkezelő.

Meddig szeretnék még halmozni a szemetüket a kukákon kívül? Addig, amíg az udvari lakó már nem tud kimenni az udvar ajtón? Vagy addig, amíg az utcáig nem ér a szemét? Önökhöz kedves suttyókáim, nem járnak vendégek? Mert ha önöket nem is zavarja a saját szaruk, egy kicsit sem ég a pofájuk, ha látogatóba érkezik valaki? Tessék végigballagni a Szabolcs utcai gettón, és benézni a kapuk alá. Az ott élők annyival európaiabbak önöknél, hogy zongorázni lehetne a különbséget. Mint ahogy a kutya sem szarik a saját óljába. De ha önöknek ez a perverzitásuk, akkor miért nem gyűjtik a szemetüket a saját ajtajuk mellett, kint a folyosón? Miért kell a többi lakónak az önök szemetét nézni, kerülgetni nap, mint nap?

Egy szó, mint száz, kedves  bunkókáim! Legyenek oly kedvesek szépen összehajtogatni, ha kell széttépni a kartonjaikat, összeszedni az egyéb lomjaikat, szarjaikat, és az egészet belehelyezni az arra kijelölt kukákba. Ezzel a lépéssel rögtön közelebb kerülnek az európai kultúremberek köréhez.

B.U.É.K.! 

 

Ki tudja, mit hoz a Húsvét…..


Kategória: Ahol élünk, Legalja | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Varjú(dombi) mesék

varjú2

Egy valamire kellene csak odafigyelni,  még az sem megy. De készülnek a kormányzásra. LOL….

 


Kategória: Poli | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Fejcsere a mentőknél. Máté Gábor az OMSZ új főigazgatója.

„Burányt felmentettem. December 1 -től nem ő a főigazgató.  Nem kívánok vele együtt dolgozni”………” De tovább megyek, önökkel sem”…..

Információink szerint ezekkel a szavakkal sokkolta az Országos Mentőszolgálat menedzsmentjét a múlt héten Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

 

A nemrég kinevezett  államtitkár úgy tűnik szakít azzal a több évtizedes hagyománnyal, amit legjobban Dr. Túri Péter , a Magyar Légimentő Nonprofit Kft volt igazgatója egy 2012-es interjúban igen tömören így foglalt össze: „Olyan ez a menedzsment, mint a dróton ülő verebek. Tapsra felrepülnek, majd más sorrendben visszaülnek.”

Az OMSZ új főigazgatója Máté Gábor ugyanis nem a jelenlegi vezetés tagjai közül került ki. Sőt, még csak nem is orvos. De nem is kell, hogy az legyen, mert nem életmentő gyógyítóként, hanem válságmenedzserként kapta a kinevezést. Márpedig ha az információknak hinni lehet, az Országos Mentőszolgálat tetemes, több milliárdos hiányt görget maga előtt.

A mérnök-közgazdász végzettségű új főigazgatónak nem teljesen ismeretlen terep az OMSZ,  a kilencvenes években mentőszakápolóként dolgozott egy pár évet.

Máté Gábornak nem lesz könnyű dolga, ha szakítani szeretne a „dróton ülő verebek” hagyományával. Kérdés, hogy lesz-e „tisztogatás”, vagy a menedzsment kap még egy esélyt és megpróbál lépést váltani.

Egy biztos.  Ónodi-Szűcs Zoltán és Máté Gábor akár történelmet is írhat azzal, hogy gatyába rázzák a hosszú évek óta katatón állapotban lévő OMSZ-t.

Dr. Burány Béla ezzel a levéllel búcsúzott az állománytól:

„Tisztelt Bajtársnők és Bajtársak!

Államtitkár Úr arról tájékoztatott, hogy december elsejétől új vezetőt kér fel az Országos Mentőszolgálat főigazgatói teendőinek ellátására. Ez jó döntésnek tűnik, hiszen ennek az ellenségeim és barátaim egyaránt örülhetnek: az elmúlt időszakban főigazgatóként ellenségeimnek túl sok, otthon a barátaimnak, családomnak pedig túl kevés voltam. Most mindenki abban bizakodhat, hogy ezután fordítva lesz.

Visszatekintve a közösen végigküzdött két és fél évre, nem vagyok büszke, mivel több területen nem értem el áttörő sikereket, pl. a kocsipark jelentős megfiatalítása, az épületeink elfogadható szintre hozása, a kívánatos minőségű és mennyiségű mentéstechnikai eszközpark és munkaruházat biztosítása, valamint – nem utolsó sorban – a méltó és Bajtársainkat a pályán megtartó javadalmazás terén sem. Noha mindezekre kellően kidolgozott tervekkel rendelkeztünk, nem tudtuk elérni, hogy a terveink megvalósításához szükséges, tetemes többletforrás rövid- és hosszú távon egyaránt rendelkezésre álljon azért, hogy az OMSZ a belső és külső elvárásoknak is megfelelően teljesíthesse küldetését.

Mindezen körülmények között – sőt, néha akár ezek ellenére is – szakmai síkon számos kiemelkedő eredményt értünk el, és nem „csak” a mentőegységeink szintjén (lásd a mentők világversenyén immár többedszer elért  kiváló helyezéseinket). Az új mentésirányítási rendszer legnagyobb része immár az egész országban „élesben” működik, miközben a rendszer végső szakaszát jelentő fedélzeti számítógépek területi tesztjei is zajlanak. Az OMSZ egészének szakmai és betegbiztonsági színvonalán is sikerült – tudományos bizonyítékokkal alátámasztva – jelentősen javítanunk, pl. a transztelefonikus EKG-rendszer országos kiterjesztésével, vagy az emelt szintű légút-biztosítási /RSI/ eljárás szintén országos eredményeivel. Ezekre az immár külföldön is elismerést kiváltó fejlesztéseinkre joggal lehetünk büszkék, még akkor is, ha tudjuk, hogy még számos téren van mit javítani ahhoz, hogy az OMSZ szakmaisága ismét méltó lehessen “régi nagy híréhez”, vagyis hogy újra úgy tündököljék a nemzetközi oxyológia egén, ahogy azt legendás elődeink világ-úttörőként is művelték.

Emelt fővel tekintek az elmúlt két és fél év munkájára, mivel ebbe mindannyian – a kivonuló Bajtársaink és vezetőtársaim is – beleadtunk „apait-anyait”, vagyis mindent, ami tőlünk telt. Úgy, ahogy minden betegnél, mindig is szoktuk; úgy, ahogy kell.

Hiszem, hogy az Országos Mentőszolgálatot, és az egész egészségügyet is Bajtársaink rendületlen hite és kitartása tartja még mindig életben, amire büszkék lehetünk, és amit ezúton is köszönök minden Bajtársunknak!

Minden vég egyben egy kezdet, ahogy minden változás egyben lehetőség is. Ennek reményében álljunk a jövő elé. Isten óvja és éltesse az Országos Mentőszolgálatot!

Köszönettel:

Dr. Burány Béla”


Kategória: OMSZ | Címke: , , , | 3 hozzászólás

Összeért a DK élőlánc.

Összeért ma az az élőlánc, amit a DK hirdetett a parlament köré. Gyurcsány egy rövid beszéd után körbement és kezet fogott mindenkivel, aki az élőláncba beállt.

Természetesen, amint az várható volt, megjelentek az ellentüntetők is. Egy kisebb, négyfős csoport nemzetiszínű zászlókat tartva csendben ácsorgott. Egy másik kb. tucatnyi, feketébe öltözött csapat ennél jóval hangosabb volt. A szokásos „Gyurcsány takarodj” után a rendőrség igazoltatta őket. Miközben fényképeztem, megtudhattam, hogy igazi „komcsi fejem” van. Ez a viszonylag „higgadt” stílus nem tartott sokáig. Menetrendszerűen érkezett a zsidózás.

Volt egy harmadik, egy MIÉP-es csoport is. Ők nyugati politikusok képéből készített maszkot és táblákat tartottak maguk elé. Nem hangoskodtak, de ha valaki kérdezett tőlük, készségesen válaszoltak.

A képre kattintva galéria nyílik. 

IMG_0773
« A 54 »

Ennyi volt. A világot ma sem váltotta meg senki. Viszont még mindig több nyugdíjast tud megmozgatni Gyurcsány, mint Schmuck Andor.

B.J.


Kategória: Poli | Címke: , , , , , | 1 hozzászólás

Nem döntött a nép. A forradalom bizonytalan ideig elhalasztva!

Ma 18:00-ra, a Kossuth-térre volt meghirdetve az “újjászületés forradalma“.

dönt2

 

Az esemény szervezőinek ígérete szerint, ma döntött volna a “nép” arról,  ” hogy kell-e nekünk egy olyan vezetés, amely semmibe veszi a nép akaratát, és bele hazudik a szemünkbe, vagy új köztársaságot hozunk létre.”  Ha a megjelent kb. 80 embert  nem tekintjük a “népnek” (ugye nem) akkor ez bizony most sem sikerült. Pedig megtörtént az eddig elképzelhetetlen is: “Összejött a nagy Összefogás“.

dönt1

Attól tartok, a budapesti zöldségeseknek nem ma pörgött fel az üzlet: “Mindenki hozzon magával 1db narancsot. Le fogjuk tenni a parlament elé, jelezve ezzel is, hogy elég volt a narancsból. Legalább lesz mivel megdobálni a gazembereket.”

Pedig a szervezők, Dr. Szabó Gábor Tuareg és Büki Zoltán mindent megtettek, mégsem sikerült “tömegesedni”.

A forradalom bizonytalan ideig elhalasztva!

IMG_0620
« A 17 »

A képre kattintva galéria nyílik.


Kategória: Ahol élünk, Poli | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

ARC 2015. Galéria.

Azoknak, akik nem jutottak ki az idei ARC kiállításra.

A képre kattintva galéria nyílik.

IMG_0540
« A 67 »

Kategória: Ahol élünk | Címke: , , , | Hozzászólás most!