A Magyar Jimmy Jump újra támad! Kaszinótojásos Vs Horthy

A magyar közélet  Jimmy Jump-ja, a DEKA egyik “fajsúlyos” tárgyalója ismét hallatott magáról. Mára virradó éjszaka leöntötte vörös festékkel a Kerekiben nemrég felállított Horthy szobrot. Hétfőn még úgy volt, csütörtökön fényes nappal teszi tiszteletét a szobornál, amit a facebookon is beharangozott:

„Tájékoztatom a kedves magyar rendőrséget, hogy most csütörtökön, azaz május 17-én 12 és 14 óra között egy könnyed sétát tervezek Kereki községben, amely során megtekintem a település új nevezetességét, a lovastengerész faszobrát is. Számos, kósza hír alapján a hazai neonáci és új-nyilas csőcselék, élükön a gój motorosokkal pedig arra készülnek, hogy derűsen meglincselnek. Kérem a rend tisztelt őreit, hogy még véletlenül se jöjjenek a helyszínre és ne zavarják meg a tervezett pogromot, nehogy sértődés essék. Majd ráérnek akkor helyszínelni, ha már “sárral kevert vér száradt fülemen.” (Minden külön értesítés helyett.)”

Hősünk úgy látszik meggondolta magát, és az ígért időpont helyett ma éjszaka vitte véghez hőstettét. Igen, éjszaka odasunnyogott, leöntötte szobrot, nyakába táblát rakott, majd szokása szerint készített egy-két fotót, természetesen egyiken ő is szerepel, és futás.

„A tábla hátoldalán hagytam egy üzenetet is, amely így szól: “Minden magyar és nem magyar áldozat, mártír nevében. Minden hazai és európai demokrata, illetve demokratikus szervezet nevében. Minden értelmes, tisztességes ember nevében. A kivégzett matrózok nevében. Az orgoványi áldozatok nevében. Bacsó Béla és Radnóti Miklós nevében. Anyai nagyapám nevében, aki magyar katonaként túlélte a Don-kanyar értelmetlen vágóhídját és azután még hosszú évekig szenvedett Szibériában hadifogolyként. Apai dédszüleim nevében, akiket 1944 telén a zajló Dunába lőttek a nyilasok. A sok tízezer, ártatlan polgári áldozat nevében. A deportált és gázkamrába vetett gyermekek és nők nevében. Az újvidéki hideg napok áldozatainak nevében. A magam nevében. Mert tömeggyilkos háborús bűnösnek nem jár szobor és nem jár tisztelet. Üdvözlettel: dr. Dániel Péter, ember, magyar (a zsidó törvények szerint zsidó) demokrata, európai polgár, férj és ügyvéd, a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom alapítója.”

A fenti szövegben vannak vaskos tévedések. Úgy is fogalmazhatnék, az ügyvéd „úrnak” a történelem ismeretei, enyhén szólva is hiányosak.  Horthynak semmi köze nem volt a matrózlázadás leveréséhez, sem a matrózok kivégzéséhez. Mint ahhoz sem, hogy 1944 telén a nyilasok a zsidókat a Dunába lőtték.  Egy érdekes momentum, Horthy és a zsidók kapcsolatáról:                                                                                                                  „Végül is a család Portugáliában telepedett le, megélhetését John Flournoy Montgomery volt amerikai nagykövet, és Apponyi Madelen által életre hívott alapítvány teremtette meg, melynek legnagyobb befizetője, több más gazdag zsidó mellett, Chorin Ferenc, a dúsgazdag magyar zsidó gyáros volt.”

Egyet mindenképpen szögezzünk le! Az, hogy kinek mi a véleménye a múltról, és magáról Horthyról, illene tiszteletbe tartani. Nem biztos, hogy mindenkinek az,  ami mainstream kötelező vélemény volt a Kádár-rendszerben. Kedves kékszalagos demokraták! Az is a demokrácia része kéne, hogy legyen, hogy egymás véleményét tiszteletben tartjuk! A történelem nem az, amit a liberális történészek megírnak, a történelem soha nem objektív. Intelligencia kérdése, hogy az egyén ezt hogyan tudja feldolgozni. Ez az intelligencia jól láthatóan hiányzik mind Dániel „úrnál”, mind annál a maréknyi bazári majomnál, aki lelkesen tapsol neki.

Ma az országban jelenleg is több száz Szamuely, Kun Béla stb. utca van. Mit mondott Szamuely?                                                                                                                             „A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába. A magyarországi proletariátus eddigi győzelme nem került különösebb áldozatokba. Most azonban szükség lesz arra, hogy vér ömöljön. A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell az egész burzsoáziát!”  Miért nem szalad senki az utcanév táblákat leönteni, leverni?

Egy művészeti alkotás (függetlenül annak értékétől) megrongálása pedig nem hogy demokratára, de civilizált emberre sem vall. A kaszinótojásos akció, bár erőltetett, de még humoros volt, hiszen egy éppen regnáló hatalom elleni véleményt fejezett ki. A mostani szoborgyalázás cseppet sem humoros, és cseppet sem hősies. Ez a cselekedet a szélsőjobb oldalon fogékony táptalajra találhat. Olyan folyamatokat indíthat el, amit biztosan nem szeretnének az igazi demokraták.

A Magyar Ellenállók És Antifasiszták Szövetségének Nyilatkozata:

„Noha Horthy Miklós kormányzó “uralkodói” ténykedése döntően kifogásolható a humanizmus mércéjével: felelős a zsidótörvényekért, a magyarországi szélsőjobb megerősödéséért, illetve hazánk II. világháborúba való belehajszolásáért és sok ezer honfitársunk haláláért, a MEASZ elítéli a nemrégiben felállított Horthy-szobor meggyalázását, mivel az antifasiszta cselekedeteket a demokratikus keretek között tartjuk megfelelőnek!

Ha a Horthy-szobor állításával és annak meggyalázásával nem is értünk egyet, és tudjuk, hogy antifasiszta emlékműveink is hasonló bánásmódot szenvedtek el az utóbbi időkben, – valljuk, hogy erőszak csak erőszakot szül, napjainkban honfitársaink tényszerű, valós történeti alapokon nyugvó meggyőzését tartjuk célravezetőnek!”

Dániel „úr”! Megéri azért a 15 perc hírnévért?


Kategória: Poli | A közvetlen link.

1 Response to A Magyar Jimmy Jump újra támad! Kaszinótojásos Vs Horthy

  1. Visszajelzés: A két pofon ma is elmaradt. Pintér Sándor direkt égeti a rendőrséget? Hajrá Pussy Riot! | Ezek Mennek Mostanában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük