A nagy nCORE svindli folytatódik. Klujber Zoltán tovább gazdagodik. De vajon meddig?

Úgy tűnik az ncore.hu üzemeltetője elérte a célját a facebook oldalán. Az itt meghirdetett hihetetlenül pofátlan nyereményjátékok meghozták a kívánt hatást. Azaz valamivel több, mint 52 ezer lájkolót. Terv teljesítve. Facebook oldal lepucolva.  Ezek után ha valaki, aki nem ismeri az előzményeket, felkeresi az ncore.hu-t azt látja, hogy ennyi ember  biztosan nem tévedhet, ez az igazi híres torrent oldal. A nagyszámú rajongó eloszlat minden bizonytalanságot és bizalmatlanságot. Jöhet az oldalra való regisztráció. És itt jön az újabb átverés. „Amennyiben regisztrálni szeretnél küldj egy SMS-t NCORE üzenettel a 06 90 648 068 -es számra. Majd a válasz SMS-ben kapsz egy aktiváló kódot, melyet a lentebb látható űrlapon kell elküldened, hogy aktiválódjon a hozzáférésed. Az sms ára: 120 ft / 90 nap” 

ncore1

 

Az egyszerű júzernek ebből az jön le, hogy kemény 120 forintért 90 napig regisztrálva lesz. De mint mindenhol, itt is van egy apró betűs rész az oldal alján. Ami elég hosszú, és bizony az egyszerű felhasználó, ha el is kezdi olvasni, nem valószínű, hogy el is jut a végére. Hisz ő türelmetlen, már töltené le a jobbnál jobb filmeket, játékokat, zenéket. Pedig jobban járna, ha végigolvasná. Ugyan is a hosszú és tömör szöveg vége felé az alábbi mondat van elrejtve: “A regisztraciós üzenet 30 havi tagságot biztosít. A tagság díja erre az időtartamra 1600Ft+Áfa.” 

ncore2

Az SMS ára így rögtön nem 120 forint lesz, hanem 2032Ft. Persze ezt csak akkor vesszük észre, ha már elküldtük az SMS-t. és következő hónapban megkapjuk a telefonszámlát. Vagy feltöltő kártya esetén észrevesszük, hogy egyenlegünk nem éppen 120Ft.-al csökkent.

Megpróbáltunk utánanézni, hogy ennyi pénzért mit is találhatunk az ncore.hu-n. Mivel használható információt nem találtunk sehol, így fájó szívvel ugyan, de küldtünk egy SMS-t, ezzel is tovább dagasztva az oldal tulajdonosának, Klujber Zoltánnak a pénztárcáját. (Reméljük majd a NAV százszorosan visszaveszi tőle.)

Az SMS elküldése és a mezők kitöltése után a regisztrációra kattintva az alábbi képpel szembesültünk:

ncore3

 

Azaz levesznek még egyszer, nem kevés pénre. Persze ha már idáig eljutottunk, nem adtuk fel. Elő a telefont és ment a második SMS. Az oldalt üzemeltető Klujber „úr” feltehetően arra alapoz, hogy a júzerek , nem akarják veszni  hagyni az első SMS árát, és elküldik a másodikat is.

És végre sikerült, bejutottunk. Ez a főoldal:

ncore4

 

A fórumból egy-két érdekes hozzászólás:

ncore5

 

ncore6

 

Megpróbáltunk véletlenszerűen letölteni. Minden egyes próbálkozásunkkor az alábbi hibaüzenetet kaptuk:

ncore11

És végül a statisztika, aminek ha hinni lehet, a regisztrált tagok számát nézve, Klujber barátunk egészen szép kis summát tett már zsebre.

ncore9

Bizony kedves „I’ m asshole és I’m moron” lájk és megosztó bajnokok, át lettetek vágva. Hogy egy klasszikust idézzünk: „nem kicsit, nagyon”!

Várjuk mindazok jelentkezését, akik már tettek rendőrségi feljelentést, vagy még csak ezek után szándékoznak azt megtenni az info@ezekmennek.info email címen. Mi addig is megkérdezzük a NAV illetékeseit, hogy az így szerzett jövedelem adóköteles-e.

 

 


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

87 Responses to A nagy nCORE svindli folytatódik. Klujber Zoltán tovább gazdagodik. De vajon meddig?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük