A télügyi biztos újabb gyomrost kapott, rászámoltak. Ideje lenne leléptetni!

Hatalmas meglepetésként érte az illetékes szerveket a tegnap óta tartó katasztrofális időjárás. Végül is az előrejelzésekből csak egy hete tudta az egész ország, hogy mekkora havazásra és mellé igen erős viharos szélre számíthatunk. A meteorológusok nem is tévedtek. A télügyi kormánymegbízott által vezetett katasztrófavédelem pedig hűen nevéhez, megvédte a katasztrófát.

tuzolto1

Nem, nem a tűzoltók. A tűzoltók erejüket megfeszítve, folyamatosan dolgoznak. De abban az óriásira duzzasztott vízfejű szervezetben, amelyet kedvenc kormánybiztosunk vezet, és amelyikbe őket is beolvasztották, sajnos ők vannak kevesebben. A fölöttük lévő komoly létszámú, de döntésképtelen, inkompetens főtiszti és tábornoki kar pedig gondolom, valahol egy meleg irodában éppen elemzi a kialakult helyzetet. Ennél azért több hasznot is hozhatnának, a volt határőrségtől meg ki tudja még honnan odapottyantott ezredes és tábornok urak. Mondjuk, megfoghatnának egy lapátot, és kiáshatnák azt a pár ezer autóst, akik több mint tíz órája állnak valamelyik autópályán.

Érthetetlen, hogy az országban nincs egy olyan, a megfelelő pozícióban lévő, és elég tökös jóember, aki a kapkodás helyett belevinne valami értelmet a mentésbe, ne adj isten a megelőzésbe. Miért kell megvárni, amíg tömegbalesetek, történnek, amíg az összes autópályát és főutat eltorlaszolják a keresztbe fordult  felborult kamionok? Miért nem lehetett már a kezdet kezdetén leparancsolni az útról őket? Miért kell reggelig arra várni, hogy valaki végre kitalálja az autópálya elválasztó korlátjának átvágását, és a pályán ragadt autók kiszabadítását, ha már hosszú órák óta amúgy sincs szembe forgalom, és a pályaszakasz üres. Miért csak egy-két helyen vágják át a korlátot? Miért kell ahhoz több száz vagy ezer embernek az autópályán vesztegelnie tíz, tizenöt órát, hogy a Magyar Honvédség végre bekapcsolódjon a mentésükbe?

Az autópályán rekedtek miért nem látnak hosszú órákon keresztül senkit, aki tájékoztatná őket? Sem rendőrt sem katasztrófavédőt. Az órák óta veszteglő vonat utasait a vasutasok leszarják, még vizet sem adnak.

„A 17:23-as IC foglyai jelentik: itt ulunk a vonaton, ami kurvara nem szerepel a terkepen, amit betettetek, pedig ez nem a matrix, kezzel fogjuk a ketsegbeeses Ader Janos bajuszabol font kotelet. Vasutast nem lattunk 4 oraja, random megszolal a hangosbemondo es kozli, hogy meg felora, es megyunk, de ezt hallhatoan o maga sem hiszi el, es csak azert nem rohog, mert fel, hogy ratorjuk a mozdony ajtajat. Viz, kaja nincs, valaki lement a hofuvasba, hogy egy felliteres palackban hozzon a benszulottek kozul, de ellenseges hangulat es bunko vasutasok fogadtak az allomason. Ket deci vizet kapott, az egesz vagon ot irigyli. Ha nem javul a helyzet, reggelre sorsot huzunk, hogy kit egyunk meg. Imadkozzatok ertunk.”

Érdemes elolvasni az index.hu írásait, az oda kirakott üzeneteket. Döbbenet.

A legtöbben kihasználva a hosszú hétvégét útnak indultak, abban bízva, hogy az autópályán elérik céljukat. Hisz a csapból is az folyt, hogy az autópálya kezelő, de főleg a katasztrófavédelem felkészült.

Ha a télügyi kormánybiztosnak és társszerveinek ennyire sikerült felkészülniük arra a kritikus időjárásra, amit már egy hete megjósoltak, a következőket javasolnám a helyzet normalizálódása utáni pillanatokra:

Dr. Bakondi György és az általa összeválogatott sleppje azonnal mondjon le! Az OKF-et megszüntetni, helyét felszántani és sóval behinteni, hogy vissza ne jöjjenek még egyszer. A sok tesze-tosza, szakmailag alkalmatlan főtiszt és tábornok keressen olyan munkát, amivel hasznos tagja lesz a társadalomnak. Tűzoltóságot tovább fejleszteni, és szakmailag hiteles, kompetens vezetőket az élére állítani.

Továbbá nyugodtam mondjon le a Belügyminiszter és a Honvédelmi Miniszter is.

Abba már bele sem merek gondolni, mi lesz, ha ez a sok hó egyszer csak elolvad. Bár gondolom Bakondiék erre is felkészültek.

 

 

 


A bejegyzés kategóriája: OKF
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

1 Response to A télügyi biztos újabb gyomrost kapott, rászámoltak. Ideje lenne leléptetni!

  1. Visszajelzés: „Ők katasztrófaturistaként akartak jönni Magyarországra, na, azt nem lehet”. | Ezek Mennek Mostanában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük