A VIP bankkártyák, személygépkocsik és telefonok magáncélú használatáról kérdeztük Györfi Pált az OMSZ szóvivőjét.

A hét elején napvilágot látott az Országos Mentőszolgálat, takarékosságot megcélzó intézkedési terve.  A terv részletei enyhén szólva is kiverte néhány embernél a biztosítékot, és nem törődve az OMSZ által hozott facebook szabállyal, vad kommentelésbe kezdtek. Egy másik blog (nevét, címét fedje egyelőre jótékony homály, mert szerzője még OMSZ dolgozó) csokorba szedett néhány facebookos hozzászólást:

  • „Nem kívánom nekik, mert ember ilyent nem kívánhat egy ártatlan, épp csak hogy világra jött babának, de felteszem a kérdést: Ha az ő családjukban történne koraszülés, és eme intézkedés miatt nem jutna hozzá időben, vagy egyáltalán a kicsi a megfelelő orvosi segítséghez, ők mi szólnának?
  • No comment….. 🙁
  •  Igen, leépítés címszó alatt kitesznek, de felajánlják, hogy önkéntesként dolgozz tovább!
  • ilyenkor az jut eszembe, mikor (szó szerint) elfolyt 600.000 FT.( Csőtörés a mentőállomáson- senk nem foglakozott a problémával az arra illetékesek közül-megjegyzés tőlem)…na azon lehetett volna spórolni, de nem érdekelt senkit!!! .. mondtam én már: azért kell majd fizetnem, hogy menthessek….
  • Jajj olyan negatív vagy de a jó oldala hogy elfolyt 600.000 mert legalább a csatorna tiszta maradt!!! De ez senkit nem érdekelt.
  • Nekem leginkább a “több utángyártott alkatrész” tetszik. Miért, javítanak nálunk mentőautókat???
  • Szerintem a tizenéves gépek csak javításra szorulnak….és reménykedem, hogy majd nem 120-130-nál adja meg magát az utángyártott occó alkatrész…
  •  “Emellett növelnék az önkéntes munkaerő létszámát”- ???
  • Bizonyára sorban állnak az önkéntesek, mint a szomszéd Österreichische Rote Kreuz-nál.
  • Na ez is tetszik….úgy uncsizok, mit csináljak, áhhhh elmegyek kicsit mentegetőzök….
  • Már látom is magam előtt: “Hétvégi oxiológia I. kiadás – elsősegély nyújtási ismeretek hobbi mentődolgozók számára” 
  •   Nem lenne egyszerűbb, ha megkérdeznék az alvégen élőket, hogy van-e valami tippjük a költségcsökkentésre???Jobb helyeken a dolgozókat megkérdezik, és ha jó az ötlet….
  • Mindig mindenben csak a rosszat látjátok….. Én már mindent értek, átlátok a szitán. Gondolom azért akarnak önkénteseket foglalkoztatni, hogy a rajtuk megspórolt pénzt a hivatásos mentődolgozók bérfejlesztésére fordítsák! Világos mint a vakablak
  •  nem értem,persze lehet,hogy régen szőkének születtem.Milyen önkéntesekről van szó?????Mentős önkéntesekről?????Pl.:háztartási boltban dolgozó unalmában elmegy majd mentőzni?????Megőrülök!A kórházban gyorsított “oktatott”szakdolgozó fogadja majd a gyorstalpalón “oktatott”önkéntes mentegetőzést gyakorló eladó?????
  •  Tudjátok mit,jöjjön a fekete autó,ott legalább biztonságba leszünk,vigyáznak ránk
  •  Lehet, hogy az önkéntes vezetők lesznek, állomásvezetőktől felfele.. 
  • Van lejjebb is???
  •  Jajjjjj, mennyi ötletem lenne a spórolásra, kedves Főigazgató Úr! 
    Ha komoly a szándéka, hát ne habozzon, hívjon fel, éppen ráérek, láthatóan külső segítségre szorul, hiszen a regnálása eddigi két éve alatt ezen a téren (sem) ért el sokat. Várom a hívását, a számomat ismeri!”

Az intézkedési tervvel kapcsolatban mi is kérdésekkel fordultunk az Országos Mentőszolgálat szóvivőjéhez, Győrfi Pálhoz.

1.)    Ön azt nyilatkozta:  „A koraszülött-mentési kapacitás csökkentését jelenleg nem tervezi az Országos Mentőszolgálat.” Ezzel szemben az intézkedési tervben ez áll: (II.2.1. pont) – A korlátozott támogatás miatt a Koraszülött-mentési kapacitás csökkentésének megvizsgálása, „régiók” esetleges összevonása.  Határidő: 2012.12.31.  Felelős: Dr. Krivácsi Péter, Dr. Gorove László” Nem érez ellentmondást?

2.)    Felülvizsgálnák a régiók esetleges összevonását a korlátozott támogatás miatt.  Annak idején a megyéket összevonták régiókká. Van már elképzelés arról, hogy a most meglévő hét régiót, milyen szervezeti felépítés válthatja?

3.)    Nagyobb számban használnának után gyártott gépjármű-alkatrészt. Ez vonatkozik az új beszerzésű gépjárművekre is? Ha igen, nem számolnak esetleges garanciavesztéssel?

4.)    Az új gépkocsik beszerzésével összhangban a következő évre halasztanák a javításokat és a karbantartásokat. Bár nem egészen két hónap van az esztendőből, ez azt jelenti, hogy a jelenleg javításra és karbantartásra váró gépjárművek egyelőre parkolóban maradnak? Amennyiben ezeket a gépjárműveket idén már nem javítják meg, kiváltásuk nem okoz fennakadást?

5.)    Felülvizsgálnák – többek közt – a szociális-jóléti juttatásokat…. Ez alatt mit kell érteni?

6.)    Szigorítanák a VIP bankkártyák, a telefonok és a személygépkocsik magáncélú használatát.  Amennyiben nem titok, egyáltalán hány darab úgynevezett VIP bankkártya van jelenleg forgalomban az OMSZ-nál? Kik és mire használják, használhatják ezeket a kártyákat? Mekkora összeghatárig? Mi indokolja a telefonok és személygépkocsik magáncélú használatát?

7.)    Felülvizsgálnák a kiszervezett tevékenységeket, így például a portaszolgálatot és a takarítást.  Kivel helyettesítenék a takarítókat? Közmunkásokkal, vagy a kivonuló személyzet dolga lesz a takarítás?

8.)    Növelnék az önkéntes munkaerő létszámát. Jelenleg dolgoznak önkéntesek a mentőszolgálatnál? Kivonuló önkéntesek is vannak?  Amennyiben növelnék a létszámot, ez pontosan mit jelentene? Befolyásolja ez a kivonuló hivatásosok létszámát?

9.)    Két hónappal ezelőtt Dr. Mártai István főigazgató egy grandiózus 11 milliárd forintos fejlesztésről számolt be. Most pedig a papír felhasználáson is szigorítanak. Ezek után van még realitása a főigazgató úr által vázolt fejlesztéseknek?”

A mai napon érkezett válasz rövid és tömör:

Az Ön által említett, belső használatra készült intézkedési terv a költséghatékony, takarékos intézményi működés érdekében vesz számba esetleges újabb lehetőségeket. A takarékosság a betegellátás biztonságát nem veszélyeztetheti.

Üdvözlettel,

                    Győrfi Pál

Miután továbbra is kíváncsiak vagyunk arra, hogy az Országos Mentőszolgálatnál kik használhatnak VIP bankkártyát, személygépkocsit és mobiltelefont magán célra, erre vonatkozó kérdéseinket blogunk munkatársa hivatalosabb formában is elküldte az illetékeseknek.

https://kimittud.atlatszo.hu/request/vip-bankkartya-szemelygepkocsi-e

Az OMSZ oldalára kikerült a 2012-es évre vonatkozó nettó 5 millió forintot elérő vagy azt meghaladó szerződések listája. Több, úgynevezett tanácsadói szerződésről is lenne kérdésünk. Kezdésnek  az alábbi adatigénylést tettük fel:

https://kimittud.atlatszo.hu/request/az-edu-ped-zrt-vel-kotott-szerzo

Zárásként pedig a már fent említett blogból egy újabb merítés a témával kapcsolatban:

  1. Ez már csak szimpla vergődés.
  2. Egyik nap fejlesztünk milliárdos szintű ábrándokról hablatyolnak; közben meg lassan villanykörtére sem futja. Hát hol élnek ezek?
  3. Aztán az is érdekes hogy ha a főigazgató kijelent valamit, akkor Pál lekontrázza, hogy az nemúgyvanaz.. (lásd új mentők és lélegeztetési opciós mizériát;)
  4. Bár nem saját észlelés -de ez is idekívánkozik:

Túri Péter Első javaslat: tessék Győrfi Pált azonnal kirúgni. Aki annyira kártékony az OMSZ-nak, hogy saját főnöke állítását rendre megcáfolja, nem lehet hiteles arca a szervezetnek. Nem is az. Csak egy példa a mostani anyagból: Győrfi ezt mondja – A koraszülött-mentési kapacitás csökkentését jelenleg nem tervezi az Országos Mentőszolgálat. Győrfi Pál szóvivő ezzel egészítette ki kedden korábbi közlését, amelyben leszögezte: a mentőszolgálat takarékossági intézkedései nem veszélyeztetik a betegellátás biztonságát. Ehhez képest az anyagban ez áll (II.2.1. pont) – A korlátozott támogatás miatt a Koraszülött-mentési kapacitás csökkentésének megvizsgálása, „régiók” esetleges összevonása.
Határidő: 2012.12.31Felelős: Dr. Krivácsi Péter, Dr. Gorove László Namost, ha nem tervezik a kapacitás csökkentést, akkor meg minek vizsgáltatják annak lehetőségét??? Kedves Főigazgató Úr, akárhonnan nézem az Ön rendszerét, csak bajt látok benne.
..

  1. Apropó :Pál. azért arra befizetnék ,mikor is a szolgálati kocsik magánhasználatának kurtítása okán a kis Merciből ki kellene szállnia..
  2. Emlékezzünk csak :nem volt olyan túl rég;mikor is házicelebünk SZOLGÁLATI AUTÓVAL,EGYENRUHÁBAN ÉS TELEFONNAL MENT HAJAT BEÜLTETNI MUNKAIDŐBEN. Mert ugye szabadnapon magáncélra mentőegyenruhát használni tilos ezt tudjuk a főig. egyik körleveléből..
  3. Azon agyal a mentőszolgálat vezetése, hogy a koraszülöttmentést karcsúsítja/leállítja? Azt még csak elfogadja az átlagpolgár,hogy egy idős, beteg ember meghal – de hogy egy beteg gyerek meghaljon, azt nem fogja lenyelni  senki- pláne ha  azért; mert a speciálisan erre kialakított autóit nem futtatja a főigazgatónk -csak mert kicsi a finanszírozás.
  4.  Ki szervezte ki a takarítást? Kinek is volt az jó és miért?
  5.  Ki szervezte ki a mozgóőrségeket? Kik is nyerte el az OMSZ helyett azokat? Kiknek az érdkeltségei is azok?
  6.  Miféle VIP kártyákkal kártyáztak eddig a bennfentesek?
  7.  A meghibásodott autókat csak jövőre javítjuk meg-  hát normálisak ezek? Jövőre nyilván olcsóbb lesz az alkatrész ugye??
  8.  Hát hogy mondja meg majd az illetékes elvtárs pl egy szakszerviznek hogy -pl. egy előírt olajtípus helyett egy óccóbbat öntsön a motorba? És ha az óccó olajtól a motor hamarabb kopik majd és cserélni kell benne ezt-azt akkor ki lesz a HÜLYE?
  9. Sok a papírmunka az OMSZ-nál? Hát kik is tették kötelezővé?
  10. Most jönnek rá, hogy elektronikus úton kéne adminsztrálni? Hát senkinek nem tűnt fel hogy évtizedek óta minden nyomtatvány a  ugyanabból a nyomdából jön?
  11. És az oktatások kiszervezése baráti cégeknek 41 millióért ?https://hvg.hu/itthon/20120507_mentok_edu_ped
  12.  Itt az új esetlap története is -miért is nem volt jó a saját dolgozó által ingyen felkínált szoftver nagy jó uraim?
  13.  Azon ábrándozni hogy a beszállítónak nem fizetnek ? És ha a beszállító úgy dönt ,hogy nem szállít be jövőre ingyen- akkor mit lép a főigazgató ? Ha még akkor abban a székben ül? Mit fog belebeszélni az elé rakott mikrofonokba???
  14. Azon agyalni, hogy mozgásérzékelős lámpákat rakatnak fel.. miközben az alapvető javításokat (csapcsere;beázás,csőtörés megszüntetése )képtelenek elvégeztetni mentőállomásokon??
  15. Pechünkre az egy szem parlamenti beépített ember- dr Puskás – most dőlt ki a sorból- innen is jobbulást neki. A KDNP prominenseként talán tudott volna valamit kibringázni a cégnek -vagy nem-eddig sem zavart sok vizet..
  16. Ide kapcsolódó komment máshonnan: Pap Zsolt · Kiemelt hozzászóló · SOTE

A kdnp most hol van?Rúgják csak le a tűsarkút és most kezdjenek el háborogni a z élet szentségének a védelmében(az abortusztablettánál bezzeg hogy vergődtek) A Kossuth tér és környékének megújítására 23,4 milliárd forintot költenek.Évi 68 milliárdot költenek a közmédiára,Évi 10 milliárdot költenek a bohócokra( Terrorelhárítási Központra) Kövér László Országgyűlési Őrségére kb 2,1 milliárd forint megy el, Puskás Ferenc Stadion: 40 milliárd forint, debreceni stadion: 12,75 milliárd forint, FTC stadion: 12 milliárd forint, Felcsúti stadion: 1,75 milliárd forint, stadionbiztonsági rendszerek: 1,84 milliárd forint. Kieső állami bevételek a focira adott adókedvezmények miatt: 21 milliárd forint, ezen belül a Felcsútnak jutó támogatások: 2,8 milliárd forint….
képviselő hölgyek és urak a Dévény Anna Alapítvány, Pető Intézet, Heim Pál Gyermekkórház mond valamit???https://fn.hir24.hu/itthon/2012/11/13/omsz-evidens-a-koraszulotteken-is-sporolni/

  1. A dolgozókat semmiről nem kérdezték meg-volna-e valami javaslatuk az estleges ésszerűsítésre..
  2. Ha leírtunk például valami információt-lásd kockázatelemzési kérdőív- akkor annak pont az ellenkezőjét hazudták végeredményként..
  3. És ők hívják magukat bajtársainknak…

A közérdekű adatigénylésre kapott válaszról, ha lesz ilyen, természetesen beszámolunk.

 


A bejegyzés kategóriája: OMSZ, Villáminterjú
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to A VIP bankkártyák, személygépkocsik és telefonok magáncélú használatáról kérdeztük Györfi Pált az OMSZ szóvivőjét.

  1. Visszajelzés: Az OMSZ nem válaszol. Továbbra sem tudjuk, kik kártyáznak a VIP bankkártyákkal, és mi szükség van a milliós tanácsadói szerződésekre. | Ezek Mennek Mostanában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük