A XIII. kerületben sem minden sikersztori. Budapest, Szabolcs utca 2012.

Budapest huszonhárom önkormányzata közül a legsikeresebb a XIII. kerületi. Szinte zéró adósság (lenne mit tanulni Rogán úr!)és folyamatosan épülő bérlakások. Ingyenes bölcsőde, ingyenes nyelvtanfolyamok kismamáknak és nyugdíjasoknak, és még sorolhatnám. Az ember fia még büszke is lehetne rá, hogy milyen szuper kerületben lakik, ha szűkebb környezetében nem találkozna nap, mint nap azzal, ami a sikerpropagandából kimaradt. Jelesül a kerület egy elhanyagolt részéről, mostoha gyermekéről, az angyalföldi Lőportárdűlő egyik utcájáról van szó, a Szabolcs utcáról. Arról az utcáról, ami a Hősök terétől, az Állatkerttől egy megállónyira található. Ennek köszönhetően elég sok turista is a környékre téved, majd fejvesztve menekül. Félre értés ne essék, nem akarom lenézni pl. Ózd városát és annak lakosait, de a Szabolcs utca bátran felvehetné a versenyt Ózd külvárosával. És ehhez képest a linkelt videó ráadásul pont olyan állapotot rögzített, ami a maximum.

Ennél sokkal, de sokkal rosszabb állapotok szoktak itt uralkodni. Az, hogy az utca másik felében található a kerületi rendőrkapitányság senkit ne tévesszen meg. Sötétedés után, egyáltalán nem tanácsos egyedül, gyalogosan a Dózsa György út és a Bulcsú utca közötti szakaszra betévedni. Viszont állítólag van egy kerületi közterület felügyelet. Na, ők lehetnének azok, akik folyamatos járőrözéssel megakadályozhatnák az illegális szemétlerakást, a kerítések lebontását. Állandó ellenőrzéssel, és kirótt büntetéssel rávehetnék a nem önkormányzati tulajdonban lévő telkek, romos házak tulajdonosait például a rendszeres fűnyírásra, a járdák takarítására stb. De a közterület felügyelet munkatársai ezen a környéken ritkák, mint a fehér hollók. Félévente néha erre vetődnek, akkor megbüntetnek egy-két szabálytalanul parkoló autóst, aztán, huss, el is tűntek újabb félévre. Sokkal kényelmesebb elfoglaltság lehet az Országbíró sétányon a kiültetett virágokat őrizni, és ott parádézni.  Az index.hu-n nemrég megjelent egy cikk és egy szavazás a főváros legpiszkosabb legbüdösebb helyeiről. Jelentem a XIII. kerületi Szabolcs utca magasan nyerné a versenyt.

Tisztelt XIII. kerületi Önkormányzat! Ha valaki nem vette volna észre ott a Béke téren, itt is emberek laknak. Az itt élő emberek túlnyomó része tisztességes, adófizető polgár. Nekünk is jogunk van normális környezetben élni, rendes utakon közlekedni a XXI. században. Talán mi is vagyunk annyira fontosak, emberek, mint akik a kerület más részében élnek. Az meg csak hab a tortán, hogy a turisták által látogatott Hősök tere és a Városliget felől nagyon sokan sétálnak el erre, sok turistabusz ebbe az irányba hagyja el a Városligetet.


Kategória: Ahol élünk | A közvetlen link.

1 Response to A XIII. kerületben sem minden sikersztori. Budapest, Szabolcs utca 2012.

  1. Visszajelzés: Angyalföld másodosztály. | Ezek Mennek Mostanában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük