Ajánlom…… Mindenkinek.

Egy volt, jelenleg parkolópályán, vagy ha úgy tetszik pihenőidejét töltő politikus gondolatai:

“Tudom, nem sok embert érdekel az én politikai véleményem. Párszor megpróbáltam többfelé megjeleníteni, megosztani, de rájöttem, hogy mindenki a saját önként választott politikai csőlátása szerint értékel mindent. Ezért most csak a saját oldalamon, és a …………………. zárt csoportjában mondom el, amit pedig szeretnék belekiabálni, beleüvölteni a jelenlegi demokratikus ellenzék szétszabdalt táborába. Ébresztőt fújnék, de fújhatok öt kiló tollat, tapasztalataim szerint ugyanaz az eredmény.

Azért csak elmondom. Hölgyeim, uraim, a szavazókat ott kell keresni, ahol vannak. Például Hann Endre “összegyűjtött felméréseit” kötelező olvasmányként adnám minden szocialista, szociáldemokrata, liberális, egyáltalán demokrata, azaz nem fideszes és nem jobbikos politikusnak. A Magyar Narancs múlt heti számában megjelent interjút pedig kéretik néhányszor végigolvasni. Különösen ajánlom az alábbi mondatot: “Mégis: elég régóta dolgozom ezen a területen, de most először bennem is kételyek támadtak.”

Ajánlom az önámítás helyetti kétkedést Mesterházy Attilának, aki feltehetőleg arról van meggyőződve, hogy összefogás híján a “hasznos szavazatot” leadni akaró választópolgár a bizonytalan sorsú kisebb párt helyett úgyis az MSZP-t választja. 
Ajánlom a saját politikai szerepét feltehetőleg túlértékelő Bajnai Gordonnak, hogy ne ott, ne a nem létező középen akarjon szavazatokat szerezni, hanem bízzon az összefogás erejében. Ajánlom a legerősebb egyéniségű, de a DK kemény magján túl kevéssé elfogadott Gyurcsány Ferencnek, hogy ne hitesse el magával és tagságával, hogy sok százezres létszámú a rejtőzködő DK szavazók száma. Ajánlom, hogy mindenki vegye végre tudomásul, hogy azt várják az emberek, hogy legyen egy potenciális választási győzőként látható őszinte összefogás, akkor majd nem fognak rejtőzködni. Ajánlom mindenkinek, hogy ne célnak tekintse Orbán legyőzését, hanem eszköznek egy jobb Magyarország, egy élhető haza, egy valódi köztársaság megteremtéséhez. Ajánlom mindenkinek, hogy a választási összefogás mellett a kormányzás összefogottságát is tudatosan tervezze! És azt is ajánlom mindenkinek, főként a fent említett három úrnak, hogy találjanak egy hiteles negyediket, aki mindezt képviselni is tudja!”

“Régóta világos, hogy a szociáldemokrata, szocialista és liberális meggyőződésű emberek (direkt nem írtam baloldalt) világában a sokszínű gondolkodás nem hátrány, hanem alapérték, ellentétben a fidesz (ami nem a jobboldal) hívek “egyetgondol” kötelező jellegű értékével. Ez így jó.                                                                                                                                              

De miért van az, hogy EGYÜTT CSELEKEDNI is képtelenek vagyunk?”

Ezek a mondatok, gondolatok önmagukért beszélnek. Tisztelt ellenzéki, baloldali hölgyek-urak! Vélemény?

 

 


A bejegyzés kategóriája: Poli
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

1 Response to Ajánlom…… Mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük