Akik nem tudnak emelt fővel veszíteni.

Benkovics József:

Második napja, hogy lezajlottak az önkormányzati választások, véget ért a kampány. A XIII. kerületi Demokratikus Koalíció harcosai viszont nagy valószínűséggel egy egészen más idősíkban élnek. Ugyanis náluk még javában tart a kampány. Az a negatív, mocskolódó, hazugságokkal és csúsztatásokkal teli kampány, amit hetek óta folytatnak, amitől a jó érzésű embereknek erős hányingere lesz, és két mondatuk elolvasása után kidobja a taccsot. Annak, hogy tenyerünket a gyomrunkra szorítva, összegörnyedve okádjunk, nem alapfeltétele az MSZP tagság. Elég csak beleolvasni erősen cenzúrázott kampányoldalukba, ahol posztjaikon keresztül megállás nélkül bugyog a fekália.

Ilyen hazug és a másikat lejáratni akaró negatív kampány ebben a kerületben még soha sem volt. Egy szót sem halottunk tőlük sem a Fideszről sem a jobbikról. De igazi programot sem olvashattunk, egy-két populista és demagóg szlogenen kívül. Az egész kampányt Tóth József polgármester és a kerületi MSZP- Lokálpatrióták szövetségének támadására hegyezték ki. Szerintem a helyi Dk tagjai és kampányfőnöke nem ismerik a minden fenntartás nélkül, rajongásig szeretett és dicsőített vezérük mondatát: „Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet.” (Gyurcsány Ferenc)

Az Együtt-PM-DK-MoMa Választási Szövetség kampányának vezetője Dr. Rényi Gábor volt. Illetve nem csak volt, mert még mindig aktívan tolja, mintha nem szenvedtek volna megsemmisítő vereséget. Az értéktőzsde „B” kategóriás részvényeinek királya, az apportálás, a tőkeemelés és a váltó szavatoltatás nagymesterének eddigi életútja annyira érdekes és fordulatokkal teli, hogy az mindenképpen megérdemel majd egy külön posztot.

A hazug, negatív kampányához Rényi kitűnő partnerekre talált az ex SZDSZ-es Widder Gábor és a súlytalan Halász Csaba személyében.

Widder, aki büszke, hogy a rendszerváltás előtt lakóbizottsági elnök volt, egész kampány alatt hozta azt a minimumot, ami egy lakóbizottsági elnöktől elvárható. Megfűszerezve egy kis házmester, vagy ha úgy tetszik, egy kis tömbbizalmi stílussal. De ő legalább mindezt egyenes derékkal, facet to face tette. Még ha mondandójával és stílusával nem is értek egyet, ez mindenképpen becsülendő benne.  Kijelentései néha még mosolyt is csaltak az arcomra.

widd2

Ez az egyenesség nem jellemző Halász Csabára, aki már az aláírások gyűjtése közben elképesztő dolgokat kezdett terjeszteni a vele szemben induló MSZP jelöltről illetve egy másik, más körzetben induló jelöltről is. Majd ahányszor találkoztak mindig kedvesen, mosolyogva nézett, vagy csak próbált a szemükbe nézni. Jó, hát azt tudja mindenki, hogy a politikusok zöme takonygerincű. De itt a XIII. kerületben ilyenekre soha nem volt, és most sincs szükség. Olyannyira nincs, hogy Halász úrnak 2856 érvényes szavazatból sikerült 291-et begyűjtenie. Persze erre a nagy pofáresésre is született magyarázat. Tegnap Halász Csaba írt egy hosszú, elképesztő tartalmú jegyzetet. A szokásos Tóth Józsefet gyalázó szöveget nem idézném. Aki akarja, elolvashatja az egészet a Rényi mester által menedzselt kampányoldalon.

Egy részt emelnék csak ki belőle:

„A választási eredményeket megnézzük, nagy bizonyossággal kimondható, hogy a végül az MSZP-re leadott szavazatok 45-50%-a a választók megvezetés előtt a DK vagyis az 6. VK-ban az én támogatóim voltak! Ezen adatot a választókerületben általam személyesen lelátogatott nagyon sok (ezres nagyságrendről beszélek) polgár jelzése alátámasztja.
Ha az MSZP-s telefonos felmérés eredményét figyelembe veszem, akkor ez egyértelműen azt mutatja, hogy a 6. VK-ban az MSZP-re leadott szavazatok 45-50%-a valóban az én szavazóbázisom volt. Ez azt jelenti, hogy az MSZP-s 1500-as szavazatból korrekt kampány esetén legalább 750-800 választópolgár rám voksolt volna. S ha ehhez a számhoz hozzá adom a biztosan nekem adott 291 szavazatot, az azt jelenti, hogy a Fideszt 300 míg az MSZP-t minimum 200 szavazattal megvertem volna! 
De a politika úgy változik, ahogy azt megfizetik! 
A számtant alátámasztja, hogy a velem szemben induló MSZP-s jelölt tele volt félelemmel, hogy legyőzöm a nagy számú engem támogató szavazóbázisommal!
Ezeket az információkat olyan szavazóktól kaptam írásban, illetve telefonon, akiknek az “ellenfelem” aggódva, félelemmel eltöltve kommunikálta, hogy nagyon tart tőlem…..
A hazugság és a pénz kettőssége az MSZP-nél is képes felülírni a tisztaságot!
A XIII. kerületi MSZP és Tóth József nem a kerület és a polgárok érdekét képviselte, különben már egy hónappal ezelőtt megállapodott volna a baloldali összefogással, úgy mint azt tette az többi MSZP-s kerület.” 
Ezen az elképesztő marhaságon először csak jókat nevettem. Mostanra viszont inkább szánalmat érzek.

Ami, pontosabban fogalmazva, aki nekem csalódást okozott, az a XIII. kerületi DK elnöke. Bár személyesen nem, csak látásból és a facebook posztjaiból ismerem, de soha nem gondoltam volna róla, hogy egy ilyen, a rég volt MIÉP retorikájához megszólalásig hasonlító kampányhoz a nevét adja. Persze jóindulatú emberek most azt suttogják, ami lássuk be nehezen hihető, hogy nem is tudott róla. Így vagy úgy ez a kampány minősíti őt is, mint a DK kerületi elnökét.

És akkor a végére a száraz tények:

Az egyéni választókerületi önkormányzati képviselőkre leadott érvényes szavazatok száma: 39934

Ebből az MSZP-LPE13 színeiben induló képviselőjelöltekre leadott szavazatok száma: 20670

Az Együtt-PM-DK-MoMa szövetség színeiben induló képviselőjelöltekre leadott szavazatok száma: 4817

Rényi úr! Ébresztő! A választásoknak vége. Eltetszettek bukni. Nem kicsit, nagyon! Ahhoz, hogy az ember győzni tudjon, hozzátartozik, hogy tudjon veszíteni is. Aki tud emelt fővel veszíteni, azt mindenki becsüli, még a győztesek is.


A bejegyzés kategóriája: Reakció
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük