Akinek az egy tál meleg étel jelenti az ünnepet. Ételosztás a Blahán.

Közös ételosztást hirdetett mára a Magyar Szociáldemokraták Pártja és az Európai Baloldal, a Blaha Lujza térre. A meghirdetett esemény kezdése előtt négy és fél órával Schmuck Andor az alábbi képet és szöveget posztolta Facebook oldalára:

schmuck_étel1

 

„Magyarország 2013! 4,5 órával az ételosztás előtt közel 20-an várakoznak. Eközben jobb és bal oldalon súlyos milliókért színpadot ácsolnak, kivetítőt szerelnek, buszokat fizetnek aktivistáknak, miközben a valódi problémákkal mit sem törődnek!”

A helyszín közelébe érve, egy, a járdán félig ülő-fekvő pozícióban lévő hajléktalant és két rendőrt láttunk. Azt hittük, csak a szokásos, „itt nem szabad heverészni, ücsörögni” esetet láthatunk, de közelebb érve változott a kép. A két rendőr a lehető legnormálisabb hangnemben megkérdezte az ücsörgő úriembert, hogy rosszul érzi-e magát, hívjanak-e mentőt neki, vagy mi az oka, hogy itt, a Rákóczi út járdáján ücsörög. Emberünk közölte, hogy köszöni szépen semmi baja, csak egy kicsit többet ivott a kelleténél. A két rendőr segített neki a talpra állásban, és megkérték, inkább keressen egy padot, hogy kipihenje magát, majd távoztak. Hát, ha nem is sűrűn, de ilyen is előfordul….

Eközben a Blaha parkolóban készültek az ételosztásra. Érkezésünkkor, mintegy 4-500 ember állt már fegyelmezetten sorba, hogy hozzájusson az egy tányér meleg ételhez. Rövid, kb. egy órás ottlétünk alatt a sor nem hogy fogyott, egyre inkább nőtt.

Mint azt az egyik szervezőtől, a Szocdemek ügyvezető elnökétől Árok Kornéltól megtudtuk, közel 1200 adag meleg étel kiosztására készültek, illetve akinek már nem jut meleg étel, az tartós élelmiszer csomagot kap. Arra a kérdésre vonatkozóan, hogy mindez mennyibe került, és kik fizették, a költségeket nem tudott pontos információt adni, csak annyit mondott, a költségek tetemes részét a Szocdemek fizették, saját kasszából.

Kiemelte még, hogy nekik a mai ételosztás fontosabb volt, mint egy beszéd elmondása a nem létező összefogás színpadán, a Műegyetem előtt.

Körbe nézve azt láttuk, nem csak a Szocdemeknek, hanem nagyon-nagyon sok embernek is fontos, sajnos égetően fontos volt, hogy ott legyen ma a Blahán. Mert az éhség nagyúr….

 

 

 


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk, Poli
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük