Ásotthalom Gréczy szerint

Gréczy Zsolt a Demokratikus Koalíció szóvivője és országgyűlési képviselő jelöltje a DK házi lapjában (hírhatár. hu) négy pontban összefoglalta Ásotthalom polgármester választásának tanulságait.

„1. A demokratikus ellenzéknek nem volt közös jelöltje. Nem is lehetett, mert a településen az MSZP-nek nincs szervezete. Testületileg átléptek a DK-ba, az Együtt-PM-nek ott egyetlen tagja sincs.”

A jelöltállítás időszakában még megvolt az MSZP helyi szervezete, de tudvalevő, hogy az MSZP általában 5000 lakos alatt nem igen állít saját jelöltet. De miért nem állított a DK saját jelöltet? Elvégre egy nagy létszámú, kormányváltó párt, és ráadásul még gyarapodtak is mintegy kilenc fővel, akik az MSZP-től átléptek.

„2. Toroczkai helyben több vállalkozást működtet, helyieknek ad munkát. Annak is, aki ma már nem szocialista, hanem DK-s párttag. Neki nyilván a megélhetése fontosabb lehet, mint hogy egy párt immár nem akarja, hogy a tagja legyen. Ő és más ásotthalmi lakosok azok, akik vagy elismerve Toroczkai erőfeszítéseit, vagy zsarolásnak engedve, de családtagjaikkal együtt rá szavazhattak. Ráadásul az amúgy rasszista, antiszemita alak helyben ellenzékinek számít, erősen Fidesz-ellenes hangot ütött meg. „

No ez is elég érdekes megközelítés. Gréczy itt már minden bizonyíték nélkül, zsarolást lebegtet. Remélem ezek után Toroczkai feljelenti.

„3. Ha a Fidesz nem kínálja meg a Toroczkai-féléket semmisségi törvénnyel a 2006-os puccskísérlet után (Balsai ezután alkotmánybíró lehetett), akkor ennek az embernek nem lett volna erkölcsi bizonyítványa, hogy egyáltalán jelöltethesse magát a polgármesteri posztra.”

Ez talált, ez rendben van.

„4. A három pártnak (MSZP-DK-Együtt-PM) le kell ülni tárgyalni a teljes és országos szintű összefogás érdekében.”

Nem, nem kell. Az Együtt-PM-et most felejtsük el, gyakorlatilag nem létező képződmény, szavazóbázis nélkül, csakúgy, mint a Milla. De miért kellene leülnie, tárgyalni az MSZP-nek, ha egyszer nem akarnak? Ha a DK annyira combos párt, hogy már az MSZP alapszervezetek is sorban átlépnek hozzájuk, akkor mire ez az erőszakosság? Tessenek egyedül megnyerni a választásokat! És nem kell az a szöveg, hogy az „Orbán kormány leváltása érdekében” kell összefogni! Nem kell! Van akinek nem vesz be mindet a gyomra, és nem rövid a memóriája.

 


A bejegyzés kategóriája: Poli
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük