Az civil mozgalmak szégyene.

Bugyog a fekália. Most már kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy nem csak megélhetési politikusok, de megélhetési civil „ellenzékiek” is vannak.  Egy valamikor nagy reményekkel indult civil mozgalomból mára csak a csalódott tagok, a szimpatizánsok és a mundér becsületét minden körülmények közt védő trollok maréknyi csapata maradt. Az a pár ember, aki tetten érhető az egyesület szétzüllesztésével, a pénzek lenyúlásával, pedig hallgat, mint az a bizonyos a fűben.

https://www.facebook.com/demokraciaert

Előre szólok, ha valaki szeretné a fenti linken található tartalmat végigolvasni, akkor készüljön fel, és vegyen be Dedalont, vagy valami más, hányinger, hányás elleni készítményt!

UPDATE: A bejegyzések az EMD facebook faláról azóta törlődtek.

A történelmi hűség kedvéért, amikor már kiborult a bili:

https://bili.blog.hu/2012/03/26/okok_689

https://mno.hu/belfold/a-kormany-fizetett-biraloi-1064285

És egy reakció:

„Tény: a Millások, egy fillért sem kaptak külföldről. (Leszámítva azokat a mikroadomáynokat, amelyekt külföldről utaltak számunkra a tüntetések költségeihez. Azokat köszönjük!)
Ugye nem kell mondanom, hogy az EMS-nek semmi köze az Egymillióan a Demokráciáért egyesülethez?
Csak smittelték a nevünket.
Először bennünket akartak bomlasztani, majd amikor leráztuk magunkról őket, rászálltak a Péter Kónya Árok Kornél párosra. Ahogy hallani lehetett, jelentős szerepük volt Kónya és Árok szembe állításában, majd szakításában.
Amikor kiváltak, 95 fős volt a Milla szervezői csoportja. Én, aki minden találkozón jelen voltam, összesen 7 embert ismertem az említett 28-ból, a többi soha nem vett részt a Milla szervezésében.
Ők név szerint: Székely Sándor, Anna Vamos, Varga Arnold, Dávid János, Bódi Beáta Ágnes (Guy), és még két fő, akik egy hónap után kiléptek onnan, és visszajöttek szervezni a Millát.
Már akkor mondtam többeknek, hogy vannak erők, amelyek szét akarják cseszni a civil mozgalmakat. Kevesen hittek nekem.”

Azt gondolnánk ennél már nincs lejjebb. Pedig dehogy nincs. Amikor itt egy maréknyi ember, csúfot űzött azokból, akik bíztak bennük, még mindig van olyan idióta, akit az érdekel, hogy ki az admin a facebook falon. Hogy ki-kit zárt ki, ki-kinek az admin jogait vonta meg stb.

Vajon hasonló sors vár a Szolidaritás Mozgalomra is? Hisz az EMD leszerepelt prominensei megtalálhatóak a Szolidaritás felső szintjén is. Egy bátor aktivista levele viszont nyilvánosságra került:

„A Szolidaritás Mozgalom Vezetőségének
1068 Budapest, Benczúr u. 45.
Tárgy: a Mozgalmat érintő pénzügyi kérdések tisztázása, amely szervesen összefügg az Egymillióan a Demokráciáért (EMD) nevű civil szerveződéssel
Tisztelt Vezetőség!

Alulírott Péntek Ildikó a Magyar Szolidaritás Mozgalom aktivistája, ezúton kérem a tisztelt Vezetőséget, hogy a Mozgalmat érintő pénzügyi vádakra (vádakat lentebb csatolom) 2012. április 9. napjáig a Tagok felé írásban megválaszolni szíveskedjenek.
Amennyiben a nyilatkozat tétel nem valósul meg a Tagok felé, úgy a szükséges jogi lépéseket megteszem, mint a Mozgalom, mint pedig a Tagok erkölcsi és jogi érdekeit figyelembe helyezve.
Tisztelettel:
Péntek Ildikó
aktivista
Magyar Szolidaritás Mozgalom
Kelt: Budapest, 2012. április 5. napján”

Vajon a válasz is, már ha lesz, hasonló nyilvánosságot fog kapni? Addig is döntse el mindenki, dobál-e még bármekkora összeget is a tüntetésnek nevezett dzsemborikon, a körbehordott dobozokba, vagy vesz rajta ásványvizet, és elviszi a Kunigunda utcába.

A besározódott emberek, akik szégyent hoztak az EMD tagságára, pártolóira, szimpatizánsaira,  a civil mozgalmakra, a mozgalmakat a pénzszerzés és a tolvajlás szintjére ledegradálva, remélem, örökre eltűnnek a közéletből, minden civil szerveződés közeléből, vagy akár az országból is. Hisz a nevüket, arcukat más sokan ismerik.

 

 

 


Kategória: Poli | A közvetlen link.

9 Responses to Az civil mozgalmak szégyene.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük