Az OMSZ makacsul hallgat. A NAIH-hoz fordultunk.

Úgy gondoljuk, elég türelmesek voltunk, és több mint két hónapot vártunk arra, hogy adatigényléseinkre az Országos Mentőszolgálat illetékesei válaszoljanak.  Sem a szóvivő úr nem tartotta fontosnak, hogy egy tangó és egy foxtrott között időt szakítson a válaszra, sem a jó pénzért, külsős ügyvédi irodával felvértezett jogi osztály.  Mivel a törvényben meghatározott idő többszörösen lejárt, így megtettük a bírósági per előtti, következő lépést:

 

“Tisztelt Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság!

 Bejelentéssel szeretnénk élni, mert az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján több adatigénylést terjesztettünk elő az Országos Mentőszolgálatnak, mely adatigénylésekre még elutasító választ sem kaptunk.

Úgy gondoljuk, hogy az Országos Mentőszolgálat egy állami, közfeladatot ellátó szervezet, mely közpénzből működik, és a fent hivatkozott törvény az Országos Mentőszolgálatra, mint adatgazdára is vonatkozik.

Kérjük a tisztelt hatóságot, hogy hívja fel az adatgazda figyelmét arra, hogy jogsértő magatartásával hagyjon fel, és kötelezze az adatgazdát, hogy az igényelt adatokat, vagy a teljesítés elutasítását, az elutasítást indokolva, küldje meg részünkre.

Jelen levelünkhöz csatoljuk a régóta lejárt határidejű, megválaszolatlan adatigényléseinket.

Tisztelettel…….”

Folyt.köv.

 

 


A bejegyzés kategóriája: OMSZ
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Az OMSZ makacsul hallgat. A NAIH-hoz fordultunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük