Az ózdi vízkorlátozás margójára.

Az ózdi vízkorlátozástól hangos az összes online média. Pörögnek a posztok a facebookon, szinte óránként kerülnek fel a demagóg, populista képek, születnek a friss cikkek az önmagukat mértékadónak tartó blogokon.

Amiről a legkevesebbet olvashatunk, azok az előzmények. Az ózdi önkormányzat június végén (!) több mint egy hónappal hozta meg a határozatot a vízkorlátozásról. A határozatot a képviselő testület egyhangúan megszavazta. Na, mármost az MSZP képviselője vagy nem vett részt a szavazáson, vagy ő is megszavazta a határozatot. Egy biztos, arról hogy lesz vízkorlátozás, már több mint egy hónapja tudott. Szintén tudott róla a kisebbségi önkormányzat vezetője is. Akár hogy próbálom visszaidézni az elmúlt hónap híreit, sehol nem találkoztam olyan írással, nyilatkozattal, tv riporttal, amiben tiltakozott volna bárki is az ellen, hogy az önkormányzat vízkorlátozásra készül.

kút

Ezért volt meglepő ma olvasni azt a cikket, ami Nyakó képviselő úr vízfakasztási kísérletét írta le: „Az MSZP-s honatya az ózdi szocialista képviselőjével a városházára ment, hogy elérjék: a rendkívüli helyzetre való tekintettel hívjanak össze rendkívüli testületi ülést, amely a közkutak újranyitásáról, illetve a vízhozam visszaállításáról határoz.” Értjük, ugye? Azzal az ózdi szocialista képviselővel, aki nagy valószínűség szerint maga is megszavazta a határozatot, és egészen mélyen hallgatott, addig, amíg be nem ütött a krach.  2010 előtt, Ózd szocialista fellegvár volt, Benedek (van érettségim) Mihály vezetésével. Nem kellett volna már akkor elgondolkodni a vízvezeték kiépítésén? Ha Nyakó képviselő úr annyira szívén viseli az ózdi romák sorsát, ő és felesége beszállhatott volna némi pénzmaggal is. Talán tellett volna abból a 36 milliós költségtérítésből, amit számlák nélkül vettek fel a 2002-2006-os parlamenti ciklusban. Mindezt úgy, hogy listás helyről kerültek be, és egyéni körzetük sem volt. Arra gondolni sem merek, hogy Nyakó úr mai szereplése pusztán kampányfogás, és nem szeretne sem ő sem pártja a történtekből politikai tőkét kovácsolni.

Mint ahogy gondolom a MILLA és Juhász Péter, vagy az Együtt 2014 sem kampánycélokból haknizik Ózdon.

A MILLA facebook oldalán, és az általuk létrehozott esemény oldalon erősen megoszlanak a vélemények. Már az is érdekes, hogy a mára meghirdetett tüntetésre 163-an jelezték, hogy részt vesznek. Csak 163-an. De nem voltak annyian sem. A MILLA oldalát elárasztották demagógnál demagógabb képek, posztok, amik nem minden esetben nyerték el az úri közönség tetszését. Juhász Péter is nagy nehezen talált egy olyan kutat Ózdon, amiből folyamatosan folyik a víz, állítólag nem lehet elzárni. Bár ahogy rángatta a kút karját, az még nem zárja ki azt, hogy ne lenne alászorítva például egy kavics. Viszont lett belőle videós poszt a facebookra, amit rögtön átvett a Kettős Mérce is. Számomra egy kissé groteszknek hat, hogy lemennek Ózdra, mert el van zárva a víz, aztán posztolnak egy videót, hogy nem lehet elzárni a kutat és folyamatosan folyik a víz belőle. Akkor most van víz vagy nincs víz?

A mai nap legnagyobb blöffje is az Együtt 2014, illetve Juhász Péter nevéhez fűződik.

„Hiába kapott Ózd városa 1,5 milliárd forintot, hogy a település leghátrányosabb helyzetű részein bevezessék a vizet, ehelyett inkább a közkutakat zárják el – hőségriadó idején. Az Együtt-PM társelnöke, Juhász Péter tiltakozik a hatóságoknál és megkérdezi azt is, hol a pénz? „  A cikkben belinkelik az ózdi önkormányzat honlapját: „önkormányzat honlapján is elérhető információk alapján ráadásul a pénz egy részének épp azt a célt kellene szolgálnia, hogy a város az ivóvizet oda is bevezesse, ahol ma még nincs vezetékes-vízszolgáltatás.”

Vérciki az egészben, hogy a linket megnyitva elolvashatjuk az egész „svájci” projekt leírását. A legérdekesebb rész maga a munkálatok időpontja: „Az építkezési munkálatok 2013-tól 2015-ig fognak tartani,…”  Vagyis a projekt most kezdődött, és két év múlva lenne kész. Akkor a füves-ember mire fel érdeklődik, hogy hol a pénz? Menjen vissza 2015-ben, és ha nincs minden rendbe, akkor meg kell tenni a megfelelő lépéseket. Ez így csak egy lufi. Mondjuk olvasgatva a hozzászólásokat, egy-két egységsugarú, szemellenzős bajnaistát sikerült ezzel a rettenetes rossz szöveggel megfogni. Mert ugye a posztok tartalmát nem kell elolvasni, sem megérteni. Bőven elég a cím, és az utána következő két mondat. Meg természetesen az is lényeg, hogy ki posztolja ki. A többi nem számít. Szánalmas…..

Természetesen légkondis szobájából rittyentett egy cikket a középkorú hölgyek kedvence, a hivatásos rettegő Dési János is a Népszavában. A cikk végén levonja a tanulságot: „Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell.”

Gondolom, már izzik a klaviatúra az amerikai népszavánál is, születik a Bartus vagy Para-Kovács cikk.

De arról továbbra sem beszél senki, hogy már Kádár korában sem volt vezetékes víz Ózdnak azon a részén. És senki nem tett semmit azért, hogy legyen. Mint ahogy jövő héten újra el lesznek felejtve az ózdi romák. Marad egyedüliként majd egy ember, aki mindig is ott volt, Bódis Kriszta. A politikai haszonlesők és facebook híveik pedig várják az újabb „ügyet” amiért lehet menni, tüntetni, lehet szerepelni az ATV-ben.

Tetszik, nem tetszik a mai napon egy párt volt csak akik nem a szájukat tépték, nem tüntetést szerveztek, nem kutakat filmeztek, nem posztoltak hazugsággal, demagógiával teli írásokat,  hanem vizet osztottak. Igen, a DK.


A bejegyzés kategóriája: Poli
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

1 Response to Az ózdi vízkorlátozás margójára.

  1. Visszajelzés: Juhász Péter: "hol a pénz?" És kedves Juhász Péter, hol a válasz? - Ezek Mennek Mostanában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük