Droidok, trollok a baloldalon is vannak. Nem is kevesen….

Napok óta kering a facebookon az Örülünk, Vincent? blog által közzétett alábbi kép.

 

A megosztásokból, a fröcsögő hozzászólásokból elég jól leszűrhető, hogy a mai magyar baloldal facebook droidjai semmiben nem különböznek Fideszes társaiktól.

Egy dolgot szögezzünk le már az elején. Az, hogy hol dolgozott Kövér László a nyolcvanas évek végén, már az első Orbán kormány idején köztudott volt. Legalább is azok számára, akik ezen a földön, ebben az országban éltek eddig, és érdeklődési körük nem csak az okádék szappanoperákban merül ki. Mégis mi a gond ezzel? Kövér ezt soha nem tagadta, és Kövéren kívül még nagyon sokan dolgoztak ott, Kéri Lászlótól Gombár Csabáig. De az intézet kiadványaiban olyan szerzők is publikáltak, mint Tölgyessy Péter vagy Kopp Mária.

És most jöjjön maga a kép, amit a droidok ész nélkül osztanak, és gyűlölettől fröcsögő kommentekkel látnak el.

Az egyik legnagyobb kamu vagy tévedés, ami rögtön szembetűnik, az az intézet megnevezése. Ugyan is amikor Kövér ott dolgozott, akkor a pontos neve MSZMP KB Társadalomtudományi Intézet volt. Nem Politikatudományi Intézet. Ezt a nevet csak 1990-ben kapta, elhagyva az MSZMP KB-t. elérakva az MTA-at. Magyarul olyan, hogy MSZMP KB Politikatudományi Intézet nem volt, nem létezett. Aztán ha mindenki megtörölgette a szemüvegét és a monitort, akkor nézze meg jobban az állítólagos belépőn a bélyegzőt. Gyengébbek kedvéért leírom, ez áll rajta: „Áldokumentum Örülünk Vincent”. A többi tény, mint például, hogy Aczél György abban az időben nem igazgató, hanem főigazgató volt, és nem írt alá belépőket, eltörpül a többi mellett.

Persze mindez hidegen hagyja a sok elvakult fant, és nem fogja vissza őket abban, hogy naponta többször megosszák, lájkolják, és igazán „értelmes” kommenteket írjanak a kép alá. Ebben is talán élen jár a Demokratikus Koalíció, pontosabban az, aki a DK facebook oldalát adminisztrálja. Még karácsonykor is ezt a hülyeséget posztolja. A lájkok számát és a hozzászólásokat elnézve leszűrhetjük, a hülyeségre és a gyűlölködésre legalább akkora az igény a baloldalon, mint a jobboldalon. Kurva szar lehet úgy élni azoknak, akiknek karácsony napján is erre van igényük. Szánalmas.

Egyébként szintén egy mai facebook bejegyzés kapcsán üzenném a DK-soknak, ételosztás és nagy sor, volt már máskor is. Két kép legalul 2005-ből és 2007-ből.

Drága szíveim! Kedves unatkozó „facebook aktivisták”! Karácsony van. Tessék kikapcsolni a tv-t, a facebookot, és tessék kihasználni az időt a történelmi, társadalmi, politikatudományi ismeretek frissítésére. Aztán ha ezek az ismeretek már nem a nullához konvergálnak, akkor lehet újra a facebookon okoskodni. Hátha kevesebb sületlenség marad meg a digitális utókornak.

Ételosztás 2005

Ételosztás 2007

 


A bejegyzés kategóriája: Legalja, Poli
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

1 Response to Droidok, trollok a baloldalon is vannak. Nem is kevesen….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük