Emberségből elégtelen

Az alábbi rövid kis történet jól példázza a mai magyar valóságot. Az eset tegnap késő este történt egy hozzátartozómmal.

„ Baráti társasággal ültünk egy presszóban. Sima szokványos baráti sörözés, pálinkázás. Nem is történt semmi egészen addig, amíg ki nem mentünk az utcára cigarettázni. Beszélgetés közben elment mellettünk egy jól áthatóan hajléktalan idős bácsi, kezében egy üres ásványvizes palackkal, és bement a presszóba. A szemem sarkából láttam, hogy odament a pulthoz, majd a pultos tiltakozó fejrázása kíséretében már jött is kifelé. Megkérdeztem tőle, segíthetek-e valamiben? Elmondta, hogy csak az üres palackot szerette volna csapvízzel megtöltetni, mert nagyon szomjas, de a személyzet ezt megtagadta. Nincs ingyen csapvíz. Nem pénzt kért, nem alkoholt, csak egy kis vizet! Kivettem a kezéből az üveget, majd bementem a presszóba és célba vettem a mosdót. Végig éreztem a hátamban a pult mögül érkező gyilkos pillantásokat. Kivittem a kisöregnek a vízzel megtöltött üveget, amit ő hálás pillantással megköszönt, nagyot húzott belőle, és már ment is tovább. Amíg vízért voltam a többiek, bár a bácsi nem kérte, adtak neki pénzt, hogy a víz mellé vegyen valami ennivalót is.

 Visszatérve a presszóba elmeséltük a társaság többi tagjának a történteket. Mindenki felháborodott és nem maradtak el a hangos megjegyzések sem. A személyzet tagjai, bár szólni nem mertek, de viselkedésükkel, arc mimikájukkal érzékeltették velünk, hogy a történtek után nem vagyunk már kedves, szívesen látott vendégek. Így forintra pontosan kiszámolva a számlát, távoztunk. Még most is, ha visszagondolok a történtekre, elfog a düh és a felháborodás.”

A hely, ahol sajnálják a csapvizet: Megálló Söröző Budapest XIII. kerület Váci út 34.

Ha valaki arra jár, vigyen nekik egy üveg csapvizet, nehogy hiányuk legyen…….

(kép innen)


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

40 Responses to Emberségből elégtelen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük