Földhasználati nyilvántartás. Ne vegyetek telket, mert telektulajdonosnak lenni lassan úri huncutság!

Ha nincs internetem, vagy nem olvasok újságot akkor honnan lehet ezt megtudni? Vagy ezentúl kötelezően a  Magyar Közlönyt kell mindenkinek olvasnia?

„2013. január 1-jével kibővült a földhasználati nyilvántartásba bejelentendő földhasználatok köre azáltal, hogy a földhasználóknak területi mértéktől függetlenül minden termőföld, valamint mező-, és erdőgazdasági belterületi föld – kivéve az erdő művelési ágú területek – használatát be kell jelenteniük a földhivatal felé. (Hatályon kívül helyezésre került ugyanis az a rendelkezés, miszerint a bejelentési kötelezettség csak az 1 hektár területnagyságot meghaladó földhasználatra vonatkozik.)””

 

„Az adatszolgáltatási kötelezettségüknek március 30-ig tehetnek eleget. A bejelentést elég az egyik érintett járási földhivatalnál megtenni, de meg kell jelölni a többi érintett települést is. Az adatok továbbításáról már a földhivatal gondoskodik. Az ingatlanügyi hatóság ugyanakkor bírságot szab ki, ha a bejegyzett földhasználó az adatszolgáltatási kötelezettségének időben nem tesz eleget.”

telek

 

Ezek szerint az  1000 m2-es zártkerti telek, ahol bizony van gyümölcsfa is, és nem átalkottunk némi zöldséget termeszteni saját fogyasztásra, beleesik ebbe a kötelező adatszolgáltatásba. Ami állítólag még plusz pénzbe (6000Ft.) kerül. Fasza. Lassan ott tartunk, hogy amit az emberfia megtermelné magának, az többe kerül, mintha a piacon venné meg. Mert ugye megvesszük azt a fránya telket, és rögtön fizetjük a nem kevés illetéket utána. Aztán fizetünk a szemétszállításért. Attól függetlenül, hogy nem ott élünk és így az év túlnyomó részében nem termelünk szemetet, amit elszállítanának. Kutat nem fúrhatunk csak nagyon komoly tervekkel és engedéllyel, ami horribilis pénzbe kerül. A vezetékes víz rohadt drága, ha szerencsénk van, esik az eső. Emésztőt nem építhetünk, csak nagyon komoly tervekkel és engedéllyel, ami szintén horribilis pénzbe kerül. Aztán jön a dörgedelmes levél, az önkormányzat cégétől, hogy csatornázás lesz, és jobban járunk, ha befizetünk, mert ellenkező esetben olyan földterhelési díjat vetnek ki, hogy abba belegebedünk. Igaz a csatornázásba is.

És akkor itt van ez a földhasználati bejelentés. Mi jön, mi jöhet még? Kijön egy bizottság és előírják, hogy mit hová és hogyan ültessünk? Amikor beérik a termés akkor kijönnek és leszedik? Megjegyzem padlás nincs, amit le lehetne seperni. Emberek! Ne vegyetek telket, mert telektulajdonosnak lenni lassan úri huncutság!

„Pusztuljon a reakció egy szálig,
Éljen, éljen a Rákosi Orbán elvtárs sokáig!”


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk, Poli
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük