A hülyeség pártsemleges.

Hatalmas és soha el nem fogyó lendülettel folyik a kampány a Facebookon. Minden eszköz megengedett, hiszen „csapataink harcban állnak”. A kitalációk, hazugságok és a csúsztatások után megjelent egy új hír az összeesküvés elméletek szerelmeseinek.

marhaság

 

A fenti, már-már remekbeszabott konteó úgy érzem, több ponton is sántít. A választási bizottságokba nem csak a kormánypárt delegál tagokat. A tollat nem kézbe adják, hanem általában egy kis madzaghoz rögzítve a szavazófülkében található. Ha ilyen, láthatatlan tintával applikált tollat raknak ki, akkor abban a szavazókörben az összes szavazat érvénytelen lesz.  Létezik olyan tinta, ami egy idő után eltűnik. De! Olyan intelligens tintáról még nem hallottam, ami meg tudja különböztetni a szavazólapra nyomtatott pártok neveit, és így csak a nemkívánatos helyre behúzott X lesz láthatatlan. Akár jót is nevethetnék az egészen, de látva a megosztások számát, és a hozzászólások „minőségét” inkább sírni lenne kedvem.

Más.

Szakály Sándor kijelentésére, miszerint „idegenrendészeti eljárás volt a deportálás”, mindent alulmúló kép és szöveg jelent meg, amit nagy tempóban kezdtek megosztani. Gondolhatták, ha már egy újságíró a kép forrása, akkor az igaz. Hát nem kedves feleim! Nem igaz.

lovas2

 

Bár maga a forrás, Lovas Zoltán egy idő után törölte posztját, az addigra már saját életet kezdett élni. Mert ugye ami egyszer az internetre felkerült, az ott is marad. Így még napokkal később is ilyen megosztásokkal lehetett találkozni:

szabó

 

És a végére legyen egy igazi legalja is. A Szolidaritás tegnapi gyöngyszeme ez a kép a négy európai honvédelmi miniszterről. Nem is a kép a lényeg, hanem a ráírt szöveg.

szolibunkók

 

Az, hogy mindezt csak merő butaságból, vagy esetleg bunkóságból posztolták nem derült ki, de egyik variáció sem vet túl jó fényt rájuk. Amikor hozzászólásomban felhívtam rá a figyelmüket, hogy ezt bizony nem illik, akkor egy laza mozdulattal a képet kicserélték, a hozzászólást törölték. Sehol egy elnézést, tévedtünk. És még ezek hisztiznek, hogy cenzúra van.

Épp hogy beléptünk a februárba. Mi lesz még itt áprilisig? És utána?

 


A bejegyzés kategóriája: Legalja, Poli
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük