Így működik Balavány György

Amikor  Balavány György egyszer csak feltűnt a HVG-nél, majd debreczenijózsef és gréczizsolt stílusban elkezdte okádni magából a posztokat, illetve beszédet mondott a MILLA baltás tüntetésén, csak néztem ki a fejemből. A MILLA tüntetésén én is ott voltam, és legszívesebben teli torokból kiabáltam volna: Emberek! Tudjátok egyáltalán ki áll a mikrofon mögött? Ismeritek eddigi munkásságát, olvastátok a cikkeit?

A nagy hátra arc óta olvasgatom posztjait, és néha az jut, az eszembe írhatnának közösen egy könyvet Debreczenivel. Na, nem azért, mintha Debreczeni valaha is írt volna gusztustalanul fröcsögő, antiszemita, homofób cikkeket, mint Balavány, de köpönyegforgatásban, gerinctelenségben egy szinten vannak.

A ma megjelent Balavány poszt Bayer Zsoltról újfent megmutatja, hogy mennyire lehet puhatestű valaki. Hogy eloszlassam az esetleges félreértéseket, nem kívánom megvédeni Bayer Zsoltot, mert minden, ami Bayer Zsolt azzal nem értek egyet, sőt elítélem. Ez az írás nem róla szól!

Azt írja Balavány: „Szerintem nem kéne arról értekezni, hogy mekkora tehetség a Zsolt és milyen kár érte; nem nagy tehetség, és nem kár érte. Bayer középszerű és félművelt Szabó Dezső-epigon, aki kevés árnyalattal, viszont mérnöki pontossággal dolgozik. A sikere titka: futószalagon gyártja, amire van kereslet.”  Hát kedves Gyuri! Bagoly mondja verébnek…  Te ugyan ezt csináltad és csinálod a mai napig. Futószalagon gyártod azt, amire van kereslet. Régebben a Magyar Nemzetnél, mostanában a HVG-nél és az Index által üzemeltetett blog.hu-n. Te ugyan olyan katona voltál, és vagy mint Bayer.

Amikor cigányozni kellett akkor cigányoztál: „Eközben cigányok egész falvakat rombolnak le, erdőket-mezőket tarolnak le, s felkoncolják, aki útjukba áll. Ahol túlerőbe kerülnek, nyíltan terrorizálják a lakosságot. És a magyarok tűrik a mindennapi Olaszliszkát. Tűrik, hogy a vagyonuk, az életük és a szavuk kevesebbet ér, mint a cigányoké. A magyarok nem tehetnek róla, hogy a „cigány politikus” kifejezésről Kolompár Orbán jut az eszükbe, aki máig nem tisztázta magát a sokmilliós sikkasztás vádja alól, vagy Horváth Aladár, esetleg az a Mohácsi Viktória, aki a magyarokat vádolja, amikor háborúznak a cigány uzsorások. A magyarság azonban tolerálja a hivatásos mocskolódókat, a kivakarózott jogvédőket, a tarkamagyar őrülteket, sőt a szocibérenc filisztereket is. Hát ez a valóság. Meg az, hogy nincs kedvem tovább az adómból eltartani naplopókat, akkor sem, ha cigányok. Tartsák el magukat, dolgozzanak, ha élni akarnak.”

Amikor buzizni meg zsidózni kellett, akkor buziztál és zsidóztál: „ Nem méltó a liberalizmus jobb napokat látott eszméjéhez. S főképp nem méltó a gyerekekhez. Csak az SZDSZ-hez. A homoszexualitás – mondják a liberálisok – nem ellentétes az emberi természettel. És akkor mi van? Szedjük már le az emberi természetet a piedesztálról, legalább így Auschwitz, Hirosima és Beszlan után.”

Annyi különbség van közted és Bayer között, hogy te nem vagy FIDESZ tag, ő pedig nem szélkakas.

A poszt alatt az egyik hozzászólás azt hiszem mindent elmond, és nem szorul magyarázatra: „Gyuri! Eddig is gusztustalannak tartottam, amit csinálsz, de most először érzem, hogy megtiszteljelek azzal (igaz csak így posztolóként), amit már régen le kellett volna írnom. Akármi is a véleményem Bayer Zsoltról, vagy bárkiről a régi csapatomból, baráti körömből, politikai családomból stb. A házba, ahonnan jövök, ahonnan megjelenési lehetőséget, hírnevet, tiszteletet, megbecsülést és nem elhanyagolható módon fizetést is kaptam évekig, nem köpök vissza. Amit meg a volt munkatársaidról írsz, úgy mellékesen, egyszerű szemétség. Ez pusztán gyerekszoba, neveltetés és erkölcs kérdése. Lehet, hogy Zsoltról azt gondolod, hogy egy pártkatona, moral insanity, lehet, hogy azt, hogy nagyképű, nem tehetséges, sőt még az is lehet véleményezned, hogy szerinted rasszista – azt mondasz róla, amit akarsz, de ezzel, amit most írtál egyet bizonyítasz: Te semmivel sem vagy jobb… És most nem árulóztalak le, ha érted, mire gondolok…”

Így működik Balavány György.


A bejegyzés kategóriája: Legalja
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük