Itt a Roma Gárda. De miért DAFLICS és miért ezredes?

„Roma Gárda” néven önvédelmi egyesület alakult Pécsett.  Ez már úgy hiányzott, mint egy falat kenyér. Vagy mint púp a hátunkra?

A Roma Gárda rövid bemutatkozása: „Szervezetünk a cigányok, zsidók és minden más, fenyegettségben élő kisebbség érdekében jött létre.
Ahol támadás éri őket, vagy fenyegetés, ott megjelennek, és fenntartják a rendet addig, amíg nem érkeznek meg a rendőrök.”

 

Ennek jómagam nagyon örülök. Ugyanis szűk környezetemben, Angyalföldön a Szabolcs utca szomszédságában én is a fenyegetettségben élő kisebbséghez tartozom. Ezek szerint itt is megjelenik majd a Roma Gárda és fenntartja a rendet? A romákkal szemben, az én védelmemben? Ezt azért megnézném.

A Roma Gárda önjelölt vezére Bagó Ferenc, illetve csak egyszerűen DAFLICS ezredes. (az ezredes Facebook adatlapjának olvasását csak erős idegzetűeknek ajánlom!) Így csupa nagybetűvel. De miért pont ezredes? Miért nem rögtön tábornok? Ha a vezető ezredes, akkor a további kiosztható tiszti rendfokozatok tárháza eléggé beszűkült. Bár lehet, hogy egy sikeres akció után ezredesünket majd előléptetik. És mivel ő a vezető, az ezredesi rangot is saját magától kapta, gondolom, majd saját magát fogja előléptetni is.

. Az egész egy jó vicc is lehetne, jót röhögnék is rajta, ha nem lenne véresen komoly a dolog. Ezredesünk ugyan nem akar polgárháborút, de pénzt gyűjt fegyverekre, mert a Roma Gárda „egy fegyveres testület” lesz.

Két hozzászólást emelnék ki a Facebookról. Egyik magának DAFLICS ezredesnek az üzenő faláról:

„”Kedves” Ezredes Úr!Köszönöm megtisztelő bizalmadat. Mély ámulattal nézem ezt a szerveződést. Fegyver??Előbb talán munka,ha már olyan becsületes társaságról van szó. Ki ellen szerveződtök??Egyetlen ellenségetek van és az a saját fajtátok. Tanuljatok meg “EMBER” módjára élni és nem lesz gondotok!Addig pedig engedtessék meg nekem,hogy jobb híján csak mosolyogjak primitív elképzeléseden :DDD”

Illetve ha már valaki ezredes, elsajátíthatná a helyesírás nem túl ördöngös fortélyait is. (szerk)

A másik reagálás az Amenca.org üzenő falán jelent meg Joka Daróczi Jánostól:

„Közeledik a gárda vége !
Most találtam ezt a cikket ! Szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani , én mindig BÉKE párti voltam és leszek ! Az erőszak minden formáját elutasítom ! De tartok tőle ,hogy sokáig nem tartható fent az az állapot amit a roszabbik művel . közöttünk romák között , vannak sokan kemény harcos edzett legények akik nem ijednek meg . Az ,hogy eddig nem volt fizikai összecsapás a gárdistának öltözött hivatásos riogatókkal, az csak a romák BÉKE tűrésén múlt. Biztos vagyok benne ha nem állnak le a szélsőségesek nagyon nagy gond lesz , van ! Itt a vége a vonulgatásoknak . Ha vér fog folyni azért csak azok tehetnek akik csaliként használják az embereket a saját politikai gazdasági érdekeik ügyében , azokat akik vonulnak ,és maguk akarnak rendőrt ,bírót ,ügyészt játszani !”

Jómagam tisztelem és becsülöm Joka Daróczi Jánost, és nem roma létemre sokat olvasom az Amnca.org-ot is, mert visszafogott, mértéktartó, és próbál a romáknak mértékadó is lenni. De!  Én viszont abban vagyok biztos, hogy akkor szűnnének meg a „vonulgatások” , ha megszűnnek azok az okok és események, amik ezeket a vonulgatásokat létrehozták. Ne keverjük állandóan bele a rasszizmust abba, hogy az ország egyes részein élő embereknek elegük van abból, hogy folyamatosan meglopják, kirabolják, terrorizálják őket.

Ettől függetlenül, én nagyon remélem, hogy vér nem fog folyni. De ez valószínű nem a roppant szimpatikus és magasan iskolázott DAFLICS ezredesnek és társainak lesz köszönhető. Mert ők fegyverre gyűjtenek….

 


Kategória: Poli | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük