Itt az OMSZ új főigazgatója. Ettől lesz hatékonyabb a mentés?

MTI: „Mostantól Burány Béla megbízott főigazgató áll az Országos Mentőszolgálat élén – jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  A mentőszolgálatnak hatékonynak, gyorsnak és mozgékonynak kell lennie – hangsúlyozta Szócska Miklós. Kiemelte: ez a váltás egyfajta sebességváltást, gyorsítást jelent a mentőszolgálat fejlesztésében.                                                                             

Mártai István eddigi főigazgató távozásának körülményeiről nem beszélt az államtitkár.”

 burany2

Kép innen.

A mentőszolgálat eddig is hatékony, és a körülményekhez képest gyors volt. De ez nem a leváltott főigazgatónak, és nem is a frissen kinevezettnek köszönhető. Hanem azoknak az embereknek, akik hivatástudatból, megalázóan kevés fizetésért néha hihetetlenül rossz körülmények között mentik az életeket. Igen, a kivonuló mentőknek. Egyedül az ő szaktudásuknak, emberségüknek, hivatástudatuknak köszönhető az, hogy még egyáltalán létezik maga a mentőszolgálat.

A sajtótájékoztatón a mentőszolgálat új megbízott főigazgatója, Burány Béla elmondta: mintegy húszéves mentőszolgálati tapasztalata van, mostanáig a budapesti Honvédkórház sürgősségi betegellátó centrumában dolgozott vezetőként. „

Nem szeretnénk már előre alázni Dr. Burányt, az elkövetkezendő időkben majd bizonyíthat. Amit viszont érdemes tudni a mentőszolgálati tapasztalatáról, az alábbi videóból kiderül:

A videóhoz tartozó cikksorozatból egy részlet:

„Büki doktor azt mondja, egyáltalán nem csodálkozik a történteken. A kárhely-parancsnok Burány Bélát 2004 óta ismeri, „mindig valamilyen vezetői, ellenőrzői pozíciót töltött be”, kevés volt a tényleges kivonuló tapasztalata. Hogy ennek ellenére több vezetői pozíciót is betöltött a mentőszolgálatnál – Büki szerint – azért nem meglepő, mert az OMSZ-nál „Murphy-törvényei alapján történik a vezetőség kiválasztása”. „Aki tudja, csinálja; aki nem tudja, tanítja; aki pedig azt sem tudja, vezeti vagy könyvet ír róla. Aki nem alkalmas kocsizni, abból szinte automatikusan valamilyen vezető lesz, mert amikor rájön, hogy fél a mentőben, elkezd továbbképzést írni, tudományt csinálni, és előbb-utóbb vezetői székbe jut – Győrfi Pál is így lett mentőtisztből szóvivő. Ez az uralkodó felfogás az OMSZ-nál – mondta lapunknak a kistarcsai kórház sürgősségi osztályának műszakvezetője.”

A mentés-másképp blog szerzője (Dr. Túri Péter) pedig ezt írja:

„Az eltávolításom az akkori klasszikus forgatókönyvek szerint zajlott, másnap reggel a cégnél átadás-átvétel címén megjelent 12 ember, kijelölt utódom és egy olyan megmondóember (Dr. Burány Béla), akit ugyan a szakma semmibe vesz, de a mai napig államtitkári tanácsadóként jelenik meg, eltávolításomban pedig komoly szerepe volt.”

Hirtelen ennyi, amit el tudunk mondani az OMSZ új főigazgatójáról, Dr. Burány Béláról. Az elkövetkező időszak cselekedetei majd eldöntik változhat-e a kép pozitív irányba. A kivonuló mentőknek továbbra is kitartást, és ne adják fel a reményt!

A végére még egy videó. Ez is Dr. Burány Béla:

 


A bejegyzés kategóriája: OMSZ
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Itt az OMSZ új főigazgatója. Ettől lesz hatékonyabb a mentés?

  1. Visszajelzés: Csökken a mentéshez való hozzáférés? Bajban vannak a mentők. Frissítve! - Ezek Mennek Mostanában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük