Jobboldali médiatúlsúly? Lopjunk blogot elvtársak!

Németh Gábor az Egyenlítő blog alapítója, főszerkesztője közleményt adott ki, mely szerint a blogját egész egyszerűen ellopták. Nem is akárki, hanem egy vezető beosztásban lévő MSZP-s országgyűlési képviselő.

Tisztelt Újságíró Kollégák!

A sajtóban korábban megjelent hírekre reagálva jelezném a szakmai közösségnek, és a legnagyobb baloldali blog, az általam alapított Egyenlítő (egyenlito.blog.hu ) olvasóinak, hogy a felületet egy jelenleg is vezető beosztásban lévő szocialista országgyűlési képviselő, ill. más, az MSZP színeiben politizáló személyek írásos dokumentumokkal bizonyítható módon, akaratom ellenére, szerzői jogaimat porba tiporva ellopták.

Az ügyben azóta az MSZP egy hazug közleményt adott ki, amely minden alapot nélkülözve azt állítja, hogy ők egy zsarolás áldozatai. Ezzel szemben az igazság az, hogy egy vezető szocialista politikus írásban kért árajánlatot a blog átadására, majd az ajánlatra nem reagálva, feltételezhetően egy külsős szerzőt felhasználva megkaparintotta a technikai ellenőrzést a blog felett.

Kijelentem, hogy az üzemeltetővel és jogászokkal együttműködve mindent megteszek a blog visszaszerzése érdekében, a lopás körülményeit nyilvánosságra hozom, résztvevőit megnevezem egy új blogon. Jogásszal konzultálva az alapítóként engem illető jogokért pert indítok, és ezúton szólítom fel az MSZP-s jogsértőt, hogy azonnali hatállyal fejezze be arcképem, videóim és cikkeim használatát. Ez ugyanis már nem az én blogom, hanem az MSZP lopott háziblogja, amit vissza fogok szerezni a sajtószabadságról papoló, de azt két lábbal tipró képviselőktől.

Németh Gábor
alapító
Egyenlítő blog”

egyenlito

Írhatnám, hogy bizony, aki korpa közé keveredik, annak ellopják a blogját, de ez olcsó poén lenne. Az eddig is világos volt, hogy az Egyenlítő egy percig sem volt független, annyira nyilvánvalóan tűnt el a fejük szinte vállig az MSZP hátsójában.  De hogy ez a nagy elvtársi barátság ilyen csúfos véget érjen, arra nem számított senki. Németh főszerkesztő úrnak javasolnám, hogy a jövőben kevesebb pénzt szórjanak a Goldenblog szavazás reklámozására, helyette célszerűbb lenne egy domain nevet és tárhelyet vásárolni. Már csak azért is, mert akkor sokkal könnyebben tisztázhatóak lennének a tulajdonviszonyok.

Ami pedig az MSZP-s politikus eljárását illeti, három dologra tudok gondolni. Egy: nem látta és nem hallotta Tóbiás József frissen választott pártelnöke beszédét, miszerint az MSZP megújul. Kettő: látta és hallotta csak éppen leszarja, nem akar ő megújulni, hiszen eddig is jól elvolt így is. Három: ez szintén a leszarja kategória, és ő szerinte is Tóbiás József az MSZP Retkes Attilája, aki majd felteszi a lakatot a Jókai utcában. Akkor meg minek az a nagy megújulás. Értem én, hogy túlsúlyban van a jobboldali média. Na de kedves elvtársak, blogot lopni?

mszp

Akár így, akár úgy, valakinek ellopni a blogját ami saját szellemi tulajdona, és továbbra is felhasználni írásait, képanyagait, olcsó és pitiáner külvárosi gengsztertempó.

Minden esetre kíváncsian várom az ügy folytatását, azt hogy Németh Gábor ígéretéhez híven nyilvánosságra hozza az eset dokumentumait, illetve a résztvevők neveit.

 


A bejegyzés kategóriája: Legalja, Poli
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük