Juhász Péter: “hol a pénz?” És kedves Juhász Péter, hol a válasz?

Témánk még mindig az augusztusi ózdi vízelzárás/vízkorlátozás. Pontosabban az ezzel kapcsolatos Együtt-PM által kiadott nyilatkozat, miszerint:

„Az Együtt-PM kikéri a helyi vízvezeték-fejlesztési adatokat.

Az Együtt-PM közérdekű adatigényléssel fordul az ózdi önkormányzathoz, hogy kiderítse: pontosan mire fordította a város a Svájci Magyar Együttműködési Programtól nyert másfél milliárd forintot, amelyből egyebek között be kellett volna vezetni a vizet azokba az ózdi otthonokba, amelyek környékén vasárnap korlátozták a vízellátást. Ezt az ellenzéki párt társelnöke jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján.

Juhász Péter szerint felháborító, hogy miközben másfél milliárd forintot nyert az önkormányzat a város vízellátásának rendezésére, eközben elzárták a közkutakat, ráadásul mindezt hőségriadó idején, amikor más városokban vizet osztanak az embereknek.

 Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra is: a másfél milliárdos közbeszerzési eljárást az a Provital Zrt. folytatja le, amely 2009-es megalakulásától a 2010-es kormányváltásig Homolya Róbert, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárának tulajdonában volt és amely “állami megrendelésekből él 2010 óta”.  

Juhász Péter szerint ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy a “Lázár Jánoshoz köthető Fidesz-maffia továbbra is ilyen módon működik”. Az Együtt-PM szerint ezért is fontos megismerni a közbeszerzés pontos felhasználásának adatait.”

 

Azt már augusztus 05-én megjelent cikkünkben megírtuk, erősen blöff szagú Juhász Péter erőlködése, mert nyilatkozataiból érzékelhető volt, a témáról gyakorlatilag fingja sincs. Csak elolvasott, vagy hallott valamit, és rögtön bedobta a kérdést: „hol a pénz?”.

kút

Ezzel még nem lenne semmi baj, hisz Simicska Lajos történelmi nyilatkozata szerint „mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni.” Az sokkal nagyobb baj, hogy egy magát politikusnak képzelő valaki, ilyen demagóg hazugságokkal hülyíti a jónépet. Az, hogy ez a Juhász által előadott baromság termékeny táptalajra talált a sok kétbites, egysíkú, szemellenzős szimpatizáns között, talán megérthető. Elég csak az Együtt vagy a Milla és pár úgynevezett „ellenzéki” facebook csoportban körül nézni.

Az a mellékes körülmény, hogy sok más egyéb projekten kívül, az ózdit is szigorúan figyeli és felügyeli a Transparency International, Juhászt nem zavarja.

Szloboda Alíz a Transparency International munkatársa, aki kimondottan az ózdi fejlesztéssel foglakozik, a 444.hu-nak nyilatkozta: „Itt megvan az akarat, a pénz. Mindenki elkötelezett a projekt mellett. A mi dolgunk az ellenőrzést segíteni, hogy minden szabályt betartanak-e a beszerzéseknél. És be is tartják őket. A közbeszerzések lefolytatása ennyi ideig tart.”

Az, hogy az úgynevezett svájci projekteknél az átfutási idő, a sok szigorú szabály és ellenőrzés miatt irdatlanul hosszú, Juhászt nem zavarja.

Az viszont minket zavar, hogy a nagy felhajtással beharangozott adatigénylés után nagy a csend. Mivel az Együtt weboldalán nem találtunk egy közös email címet sem, először megkérdeztük a Millát. Viszont az oldalon található email cím nem működik. Ilyen jellegű hibával folyamatosan visszadobta levelünket a szerver. Írtunk a Haza és Haladás Egyesületnek is, de választ nem kaptunk. A Szolidaritásnak eleve nem írtunk, hisz eddig ők még egyetlen kérdésünkre sem válaszoltak. Végső elkeseredésünkben írtunk Juhász Péter facebook oldalán egy üzenetet, melyet el is olvasott, de nem válaszolt.

Ha akkor nagy volt a mellény, hogy „hol a pénz”, miért nem teszik közzé a kapott válaszokat, illetve azt, hogy mit sikerült megtudni azokból? Vagy esetleg minden rendben találtatott, a pénz megvan (bár az biztosan megvan, hisz ezt még Nyakó István is elismerte az ATV műsorában) és illene elnézést kérni a vádaskodásért? Hát igen, ehhez kellene egy egyenes gerinc. Most meg épp (egy kicsit korai) választási kampány van.

Ja! Azt majdnem elfelejtettük, hogy megkérdeztük Ózd polgármesterét is. Neki nem volt gond 24 órán belül válaszolni:

„Ózd Város Önkormányzatához tárgyi kérdésben 2013. augusztus 7-én érkezett közérdekű adatigénylés , az adatszolgáltatást az önkormányzat 2013. augusztus 23-án teljesítette.

Tisztelettel:

Fürjes Pál

polgármester

Ózd Város Önkormányzata”


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk, Poli
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük