Jurta a Kossuth téren

Kint jártam ma a Kossuth téren, hogy megnézzem Tóth Imre jurta táborát. Imrét gondolom, nem kell bemutatnom senkinek, de ha mégis akad olyan, aki immunis a mindennapi hírekre, annak csak annyit, ő az, aki megszervezte, elindította és végiggyalogolta kétszázharminc kilométer hosszan az éhségmenetet. Imre nem tör politikai babérokra. Egy valamit szeretne csak. Tisztességes munkát és érte olyan bért, amiből tisztességesen meg lehet élni. És természetesen nem csak magának, hanem annak a ma már több millió embernek, aki hasonló cipőben járnak. Azt szeretné, hogy senki se éhezzen. Azt szeretné, hogy a szegényebb embereket is vegyék ember számba, párttól, felekezettől-bőrszíntől függetlenül.   De mi ez a Kossuth téri jurta tábor?

„A rendezvény célja: felhívni a parlamenti képviselők figyelmét arra, hogy döntéseiknél nem veszik figyelembe a választópolgárokat, akik a parlamentbe juttatták őket.
Lehetőséget adunk a képviselőknek, akiket levélben meghívtunk a rendezvényre, hogy elmondják, miért nem tartják be kampányuk során tett ígéreteiket.”

És Imre megcsinálta. Ott a jurta a téren, és ott lesz még holnap délutánig. Sok szeretettel várja a képviselőket, kik közül ott jártamkor is érkeztek. Bár nem tömött sorokban, egymást lökdösve, de aki eljött valamiért mégis fontosnak érezte, hogy megjelenjen. Úgy éreztem, nem ügyes kampányfogás, és a szereplés vágya vezette oda őket, hiszen média nem volt a helyszínen, csak Tóth Imre és maréknyi szimpatizáns. Bár erősen rezeg a léc, hisz politikusok, de szeretném hinni, hogy valóban foglalkoztatja őket az, ami miatt a jurta tábor erre a két napra létrejött.

(a videó kritikán aluli hangjáért elnézést, nagyon fújt a szél)

Két megjegyzés a végére.

Nem láttam pénzgyűjtő dobozokat a jurta mellett. Hahó, kedves civil „ellenzéki mozgalmak”! Így is lehet tiltakozni!

És már lassan késő este van, de még nincs fent a facebookon olyan fénykép, amin Dániel Péter büszkén feszít a jurta előtt, vagy amin átöleli Imrét. Péter! Mi történt????

 


Kategória: Poli | A közvetlen link.

2 Responses to Jurta a Kossuth téren

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük