Kereskedők vs. szemfüles csaló. Se kassza, se pénz.

Íme, a recept az évtized csalásához:

Alakíts egy céget a minimális kezdőtőkével. Regisztrálj a NAV-nál, illetve kérj engedélyt online kassza forgalmazására. Dobj össze egy minimál, semmitmondó honlapot. Használd ki a kormány kapkodó, néha egymásnak ellentmondó rendeleteit. Használd ki a magyar emberek azon tulajdonságát, hogy tájékozatlanok, sőt arra is képtelenek, hogy bárminek utánanézzenek, illetve ha egy terméket valaki akár csak száz forinttal olcsóbban kínál, akkor attól veszik meg. Szóval, minderre alapozva kínáld olcsóbban az online kasszákat. Vegyél fel több száz, több ezer rendelést, természetesen mindet előre fizetéssel.  Köss viszonteladói szerződést egy importőrrel. Az importőrtől kapott visszaigazolásokat küld el a vevőknek, megnyugtatás képen. Aztán a megrendelőknek beígért teljesítés napján válj kámforrá!

Úgy tűnik, a fenti recept szerint gazdagodott meg, alig két hónap alatt Patkós Péter, a Patkós-cassa Kft. ügyvezető tulajdonosa.

A 2013.09.13-án bejegyzett cége, több száz vagy több ezer (pontos adatokat még nem tudni) megrendelőt vett palira. A károsulta többsége először a NAV-hoz fordult, ahol azt tanácsolták nekik, tegyenek feljelentést. Ez meg is történt, de úgy tűnik, mindez egyenlőre nem menti meg a károsultakat sem a NAV büntetéstől, sem az állami támogatás elvesztésétől.

Az index.hu-n megjelent cikkben olvasható a Patkós-cassa viszonteladói partnerének, a Montelnek a nyilatkozata:

„a Patkós Cassa szerződött viszonteladó partnerünk, aki kb. 600 db gépre adott le felénk megrendelést. A NAV rendszerébe történő feltöltés és a visszaigazolások miatt az ügyfelek adatait is átküldte nekünk, így minden egyes ügyfélre vonatkozóan visszaigazolást küldtünk számukra a leadott megrendelésről. A visszaigazolásban vállaltuk, hogy a megrendelt gépeket december 31. előtt leszállítjuk a Patkós Cassa számára – természetesen csak akkor, ha kifizetik a vételárat. Ezeket a visszaigazolásokat ők ki is küldték az ügyfeleiknek. Előleget nem fizettek felénk a gépekre és amikor jeleztük nekik, hogy a gépek megérkeztek hozzánk, nem válaszoltak és a nem utalták át a vételárat. Sajnos azóta egyáltalán nem tudjuk elérni őket, és az ügyfeleiktől kapott információk alapján egyre valószínűbbnek tartjuk, hogy előre megtervezett csalást követtek el. A viszonteladói szerződésünk szerint az általuk eladott gépek üzembe helyezését is a Patkó Cassa Kft. vállalta. Bár az általuk rendelt gépek beérkeztek, de ekkora mennyiségben december 31. előtt már sajnos akkor sem tudjuk mindenkinek saját kapacitással üzembe helyezni őket, ha a végfelhasználók felénk is kifizetik a vételárat. Így több cég esetén is előfordulhat, hogy a Patkós Cassa felé kifizetett pénz mellett az állami támogatást is elveszítik.”

A károsultak létrehoztak egy facebook oldalt, illetve ezen a fórumon is panaszkodnak.

Maga a történet, azon kívül, hogy a pénzüket bukó kereskedőknek tragédia, olyan magyaros. Patkós „úr” viszont nagy valószínűséggel bekerül majd az évszázad legnagyobb csalói, szélhámosait felvonultató évkönyvbe. Alig több mint két hónap alatt hatalmas összeget kaszált.

Magyarország az úr 2013. évében.

Frissítés:

A NAV-ot annyira rázta meg az ügy, hogy jelenleg (2013.12.21. 22:08) még mindig szerepel a cég a listájukon.

patkos


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk, Legalja
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük