Kónya, aki a tragédiából is politikai tőkét próbál kovácsolni.

Történt egy rettenetes tragédia. Tragikus hírtelenséggel elhunyt egy fiatal, csupán 38 éves nő. Mivel az Országos Mentőszolgálat állítólag nem volt a helyzet magaslatán, a megbízott főigazgató vizsgálatot rendelt el az ügyben.

„”Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója belső vizsgálatot rendelt el egy tegnapi napon történt, fővárosi mentőeset ellátása kapcsán. A vizsgálat célja a sikertelen életmentéssel végződő mentésszervezési tevékenység során hozott döntések megfelelőségének ellenőrzése” – ezt írta csütörtöki közleményében Győrfi Pál kommunikációs és PR-igazgató.”

És akkor jöjjön a gusztustalanság csimborasszója, Kónya Péter

kónyapéter

 

a Szolidaritás (szakszervezet, mozgalom, egyesület, vagy a jó ég tudja minek) elnöke az alábbi facebook bejegyzést rittyentette:

Szörnyű levelet kaptunk az egyik aktivistánktól. Egy fiatal, csupán 38 éves békásmegyeri nőnek azért kellett szívrohamban meghalnia, mert nem érkezett meg időben a segítség. A mentők az első hívásra – kapacitáshiány és a bizonytalan diagnózis miatt – a felnőtt ügyeletet küldték ki. A második hívásra, amikor az asszony már az eszméletét is elvesztette, előbb egy orvos nélküli mentőautó indult a helyszínre, majd később, külön az orvos. Közel 40 perc telt el, mire szakértő kezek közé került a beteg. De addigra már túl késő volt… Nem az ápolók és nem az orvos tehet arról, hogy kevés a mentő és még kevesebb a mentőorvos. De valakinek felelősnek kell lennie ennek a fiatal nőnek a haláláért. És még inkább: a kormánynak haladéktalanul meg kell oldania ezt a helyzetet. Egy ember halála is túl sok, de okkal félünk attól, hogy ami a III. kerületben történt, megtörténhet újra bárhol, bármikor. Az Együtt-PM nevében vizsgálatot és megoldást követelünk az ügyben, mielőtt újabb tragédia történik! (Add tovább!)”

kokonya

Tisztelt Kónya Péter! Ilyen tragikus esetek, mentésszervezési hiányosságok, kapacitás hiány, gyakorlatilag több évtizede tetten érhető az OMSZ-nál. Ez nem a jelenlegi kormány egyedüli hibája. Az OMSZ mindig is mostoha gyermeke volt az egészségügynek. Akkor is, amikor Ön jól fizetett szakszervezeti vezető volt a hadseregnél, és kedélyesen megegyezett a Bajnai kormánnyal bizonyos juttatások megszüntetéséről.

Az meg egyenesen gyomorforgató, hogy egy fiatal nő/asszony tragikus halálát kihasználva, próbál még jobban reflektorfénybe kerülni, természetesen nem elfelejtve az Együtt-PM nevét megemlítve.

Kérem, kérdezze meg jelenlegi harcostársait, mondjuk Bajnai ex miniszterelnök urat, vagy a nyolc évig regnáló MSZP szakpolitikusait, ugyan mit tettek azért, hogy az Országos Mentőszolgálat maximálisan hatékonyan működjön? Ők hogyan oldották meg ezt a helyzetet, amiben a mentőszolgálat és az egészségügy van, hosszú évtizedek óta?

A kapott válaszok birtokában pedig gondolkozzon el ön is és gyatra tanácsadói is, hogy érdemes-e megpróbálni egy ilyen tragédiából gusztustalan módon politikai hasznot kovácsolni!

 

 

 


A bejegyzés kategóriája: Legalja, Poli
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Kónya, aki a tragédiából is politikai tőkét próbál kovácsolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük