Kónya Péter szava ennyit ér?

Forr, mit forr, majd szétrobban a facebook az Együtt 2014 nyilvánosságra hozott választási programja miatt. Pontosabban az abban található alábbi pont verte ki a biztosítékot rengeteg szolgálati nyugdíjas volt rendvédelmi dolgozónál:

„”…. Visszaállítjuk a 2012 előtti szolgálati nyugdíjasok státuszát és védettségét. Ha a szolgálati nyugdíjasok önkéntes rendvédelmi vagy honvédelmi feladatot vállalnak, látnak el, mentesülnek a jelenlegi 16%-os nyugdíjcsökkentés alól.”

Első reakciók az Együtt 2014 faceboook oldalára érkeztek, de onnan minden, e témában érkező posztot töröltek és törölnek, „jó demokraták” módjára.

„Ezt komolyan gondoljátok? Szentesítitek az Orbán-kormány által ratifikált -16%-os lopást???? Feltételhez kötitek a szerzett jog visszaállítását?
Kónya, szembe köpöd a volt fegyvertársaidat?
Az is áruló, aki rátok szavaz!!!!!”

Természetesen Kónya Péter oldalára is özönlenek az elégedetlenkedő vélemények. Kónya először egy holnap délutáni egyeztetésről írt:

konya4

 

Majd megsértődve azt írta:

konya6

 

 „És azt kimondta nektek,h én nem hasonló véleményen vagyok veletek és nem azt képviselem,amit Ti is???A Fideszre vetítsétek az indulataitokat,aki elvette a nyugdíjatokat és ne rám,aki a kezdetektől értetek küzd!Most pont arra van szükségem h mellém álljatok,segítsetek keresztülvinni a céljainkat,nem pedig arra,h igaztalanul szembeköpjetek!”

Ezek szerint az alábbi variációk lehetségesek:

  1.  Kónya Péter nincs tisztában azzal, mi van leírva annak a pártnak a választási programjában, aminek ő társelnöke.
  2. Tudja, mit tartalmaz a program, de érdekérvényesítő képességét meghaladja, hogy ezt befolyásolni tudja.
  3. Tudja, érti, tisztában van vele, de sokkal fontosabb neki egy esetleges mandátum, mint, hogy kiálljon azokért, akik mögötte meneteltek.

És ebben az emberben bíztak eddig a szolgálati nyugdíjasok. Ő és Árok Kornél mögött sorakoztak fel, és tüntettek 2011-ben, akkora létszámmal, hogy az óta sem sikerült egyetlen ellenzéki pártnak annyi embert az utcára vinnie. És most magyarázkodik, egyeztetést kezdeményez. Pedig egy hozzászóló szerint:

“Kónya Péter! Tavaly augusztusban a KNOÉ ülésén azt nyilatkoztad, kiharcoltad az MSZP-nél (nagy nehezen), hogy visszaadják a státuszt és a 16%-ot. Mikor mondtál igazat? Akkor, vagy most, hogy voltak olyanok, akik elolvasták a programotokat és ráleltek az “elírásotokra?” Szerinted miért fogy nagy ütemben a támogatottságotok?”

Nem lehetnek kétségeink, Kónya harcosból igazi politikus lett. Csak sajnos semmivel sem lett jobb, mint elődei.

Együtt-PM… Párbeszéd a Mandátumokért.

Nem mellesleg, ugyan ebben a témában az MSZP választási programjában az alábbi olvasható:

„A 2014-es kormányváltást követően mind a honvédelmi mind a rendvédelmi állományban szolgált, igazságtalanul meghurcolt szolgálati nyugdíjasok nyugdíjas státuszát visszaállítjuk, a juttatásukat sújtó 16%-os levonást megszüntetjük és társadalmi szempontból méltányos új típusú szolgálati nyugdíjrendszert vezetünk be! Valódi önkéntességen alapuló tartalékos rendszert valósítunk meg! Azoknak, akik úgy döntenek, hogy egész életüket a haza szolgálatának szentelik, az ehhez méltó megbecsülést, és a valódi élethivatásszerűséget nyújtó katonai életút lehetőségét biztosítjuk!”

 


A bejegyzés kategóriája: Poli
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

7 Responses to Kónya Péter szava ennyit ér?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük