Mégis van hatásos ellenszer az ebola ellen?

„Visszatartják az Ebola ellenszerét” írta a blikk.hu tegnap délután. Mint a cikkből kiderül,az Egyesült Államokban, a Tekmira cég által gyártott TKM-Ebola  nagyon hatásos, ám nem kizárt, hogy a gyógyszer lobbi egy másik gyár termékét dobatná inkább piacra.

. Bart Janssens, az Orvosok Határ Nélkül szervezet vezetője, az alábbiakat nyilatkozta az AP hírügynökségnek:

„A beteg majmokat mind meggyógyította, elpusztította szervezetükben a vírust. Az emberi kísérletek első fázisa is folyt már, jó eredményekkel…….Még úgy sem engedélyezik a forgalmazást, hogy 14 páciens jobban lett tőle. Követeljük, hogy az amerikai hatóság azonnal lépjen, és engedélyezze a forgalmazását, míg késő nem lesz.”

ebola3

A dailymail.co.uk két nappal ezelőtti cikke szintén megemlíti a vakcina létezését, és az eddigi sikeres kísérleteket.

A change .org oldalára pedig felkerült egy online petíció, amelyben arra kérik az FDA-t (Food and Drug Administration), hogy haladéktalanul engedélyezze a klinikai kísérletek folytatását.

ebola1

Vajon miben bízik az amerikai gyógyszer lobbi és az FDA? Abban, hogy a járvány nem hagyja el a fekete kontinenst? Figyelembe véve a betegség közel 21 napos lappangási idejét, igen nagy a veszélye annak, hogy a vírus bármikor és bárhol felütheti a fejét.

Akkor mégis miről szól ez az egész gáncsoskodás, időhúzás? Mindenki döntse el maga. Én csak egyre tudok gondolni. Pénz. Nagyon sok pénz……

 


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük