A mikrofonállvány és az egyenes gerinc

Nagyon érdekes, tanulságos és hovatovább szórakoztató régebbi kiadványokat, írásokat, és nem csak szépirodalmi könyveket lapozgatni. De vajon hová lett az EMBER, (nem a szerző, mert azt tudjuk, hanem a nagybetűs ember) aki az alábbiakat több mint nyolc éve leírta?

„Nagyon nincs a képviselők ínyére, ha a riporter nem mikrofonállványként működik. Pályafutásom elején nem volt nagyobb ciki, mint azok a magyar televíziózás őskorából származó rettenetek, amikor valaki összesen annyit tudott kérdezni: hogyan látja ön az idei gazdag termést X. Y. elvtárs vagy: mondana pár mondatot erről-arról?

Kádárról az a mendemonda járta, hogy ilyenkor visszakérdezett: miről? Porig alázva ezzel udvari riporterét. Ma nem kérdeznek vissza, elmondják gyorsan az állításaikat, és az akadékoskodó riporterek után kutatnak utólag. Nem tudom, mit szólna egyszer valamelyik nagy arcú politikus, ha az újságírók kikérnék maguknak, hogy, mennyire tudatlan egy képviselő, felállnának és elmennének. Orbán Viktor egy kellemetlen, kutakodó kérdésre egyszer azt mondta a sajtónak: eddig jóban voltam magukkal. (Minden jelenlévőnek újdonság volt ez a kijelentés.) Máskor meg Gyurcsány Ferenc tett megjegyzést a jobboldali sajtó képviselőjének arra vonatkozóan, hogy kik a kenyéradó gazdái. Ezek a beszólások soha, sehol nem jelennek meg aztán.

Beláthatjuk tehát, sokkal kényelmesebbek a mikrofonállványok, a médiumok szempontjából ráadásul olcsóbbak is, mint gondolkodó kollégáik.”

Az idézett sorok szerzőjének már nem ciki mikrofonállványnak lenni. Olyannyira nem, hogy büszke tulajdonosa az arany mikrofonállvány díjnak.

A fenti szösszenet megtalálható egy 2005-ben megjelent könyvben.

Címe: Öljétek meg tévémacit!

Szerzője: Obersovszky Péter

obersovszky


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük